Dodaj firmu

Koje testove polažu bebi siteri u agencijama koje ih angažuju?

; Ažurirano 17.01.2024.
Koje testove polažu bebi siteri u agencijama koje ih angažuju?

 

Možda samo na izgled se čini nekima da je vrlo lako postati bebi siter, te ponuditi zainteresovanim roditeljima usluge čuvanja njihove dece.

Zapravo se radi o vrlo zahtevnom zanimanju, koje se mora obavljati odgovorno na prvom mestu.

Neophodno je da svakako te osobe prođu kroz sve propisane provere, a nakon toga će biti zaposleni u državnoj ili u privatnoj agenciji za pružanje usluga čuvanje dece.

Kako postati bebi siterka?

Postoje državne i privatne agencije za bebi sitere. A u okviru svake od njih se raspisuje i konkurs za primanje novih radnika, kada za tim postoji potreba. Svaka od tih agencija ima puno pravo da iznese i određene specifične zahteve u konkursu, kako bi bila urađena što preciznija selekcija prijavljenih kandidata.

Naravno da se očekuje da zainteresovana lica prilože svoju radnu biografiju kada se javljaju na takav jedan konkurs. Međutim, to nije dovoljno da bi počeli sa radom.

Većina agencija za bebi sitere praktikuje tri etape, odnosno da budu sprovedena tri koraka prilikom zapošljavanja novih radnika.

Nakon što se jave i dostave svoj CV, kandidati koji uđu u uži izbor će biti pozvani na intervju. U većini slučajeva intervju podrazumeva zapravo razgovor sa psihologom, koji će i da izvrši adekvatnu stručnu procenu.

Sledeći segment testiranja prilikom radnog angažovanja bebi sitera je vezan i za psihološke testove.

Ukoliko zadovolji sve te zahteve, kandidat će morati da prođe i kroz treću etapu testiranja. A to su, zapravo sve one provere koje su propisane zakonom, kao i odgovarajući zdravstveni pregled, što je takođe definisano pravilima.

Naravno da to i dalje ne znači da može posao da obavlja samostalno, nego većina agencija za bebi sitere praktikuje i da organizuje obuku za nove radnike. A tokom obuke će svi oni biti upućeni u obaveze koje moraju ispoštovati, te će im biti objašnjeno i kako u principu funkcioniše jedan servis za čuvanje dece, ali i svi ostali važni detalji, kako bi svoj posao obaljali što je moguće profesionalnije.

Idi na vrh strane