Dodaj firmu

4 pitanja na koja bi trebalo da odgovorite pre nego što prihvatite posao bebisitera

; Ažurirano 17.01.2024.
4 pitanja na koja bi trebalo da odgovorite pre nego što prihvatite posao bebisitera

 

Ukoliko želite da postanete bebisiter ne bi trebalo da odgovarate na svaki zahtev. Ponuda može biti primamljiva ako vam je potreban novac ili ne želite da razočarate potencijalnog klijenta,međutim, trebalo bi da pregledate svaku ponudu kako biste odlučili koje poslove treba prihvatiti, a koje odbiti.

Iskreno odgovorite na ova četiri pitanja:

Da li sam sposoban/sposobna za čuvanje dece?

Da li se potencijalna ponuda poklapa sa iskustvom koji ste do sada stekli i da li imate sve neophodne veštine koje se traže u oglasu?

Neki poslovi zahtevaju čuvanje dece sa više iskustva, dodatnom obukom ili posebnom stručnošću. Ako posao zahteva da radite prekovremeno, čuvate više dece ili čuvate decu sa posebnim potrebama ili nekim drugim poremećajima u ponašanju, možda ćete odlučiti da je to previse za vas. Takođe, imajte na umu da nije isto čuvati bebu od 6 meseci I dete od 5 godina

Da li ću biti sigurna/siguran?

Čuvajte decu samo u kućama i kraju u kojima se osećate sigurno i čuvajte ih samo u porodicama koje vašu bezbednost shvataju ozbiljno. Nemojte raditi za  poslodavce zbog kojih se osećate neprijatno, bez obzira koliko volite njihovu decu.

Takođe, najbolje je odbiti posao ako porodica ima kućne ljubimce  kojih se plašite ili ste alergični na njih. I na kraju, pobrinite se da možete bezbedno da dođete i vratite se sa posla. Ako vam treba vožnja, najbolje je ako vas kući poveze roditelj.

Jesam li dostupan/dostupna za čuvanje u svakom trenutku?

Proverite da posao bebisitera  nije zakazan za datum koji je vama lično važan i kada zbog privatnih obaveza ne možete da radite.

Da li imam vozačku dozvolu?

Ukoliko poslodavac od vas obavezno traži da ste aktivan vozač to je sa razlogom.

Bebisiteri ponekad imaju obavezu da voze i idu po decu u vrtič ili školu ili ih voze na neke druge aktivnosti. Ukoliko niste vozač ili još uvek nemate dovoljno iskustva na tom polju obavezno to naglasite kako ne biste došli u nerijatnu situaciju i rizikovali svoju bezbednost i bezbednost dece.

Idi na vrh strane