Dodaj firmu

Kako izabrati pouzdanu bebisiterku?

; Ažurirano 17.01.2024.
Kako izabrati pouzdanu bebisiterku?

 

Pronalazak prave bebisiterke ili bebisitera je veliki zadatak. Poslednjih meseci ovo zanimanje je doživelo pravu ekspanziju dolaskom Korone, jer su deca primorana da sede kod kuće, a roditelji i dalje moraju da rade.

Nega vašeg deteta jedna je od najvažnijih stvari kojoj bi trebalo detaljno da se posvetite a kada poverite svoje dete nekome na čuvanje neophodno je da poznajete tu osobu. Ukoliko ste razmišljali na koji način da pronađete bebisiterku i koja je opcija najsigurnija, odgovor na to ne može biti adekvatan, jer se i preko agencija zapošljavaju nepouzdane bebisiterke,a  agencija ne može biti sigurna garancija da bebisiterka neće napraviti ozbiljan propust.

Dobra preporuka može da vam pomogne ali od svega najvažnije da sa bebisiterkom obavite dug i detaljan razgovor kako bi otkrili sve što vas zanima i bili sigurni da ste ispravno postupili.

Pre nego što ostavite dete samo sa bebisiterkom, pozovite je da dođe kod vas. Pratite reakciju vašeg deteta na nju, a ukoliko je starije nakon dana provedenog sa bebisiterom pitajte ga za mišljenje.

Potencijalnu bebisiterku pitajte da vam kaže nešto više o svom prethodnom iskustvu i reakciji u neprijatnim situacijama, kao i u onim rizičnim. Odgovor će vam mnogo reći o njemom radu. Pitajte je  na koji način provodi vreme sa detetom, kao i koliko vremena može da izdvoji za čuvanje deteta kako biste odlučuili da li vam to odgovara.

Detaljno joj predstavite očekivanja koaj imate od nje i koji su tačno njeni zadaci, time ćete sprečiti buduće nesuglasice.

Ostavite joj sve važne telefone i kontakte kako bi mogla da vas pozove ukoliko je potrebno.

Pre nego što počnete sa čuvanjem, obavezno provedite jedna dan zajedno da vidite na koji način se ona ophodi prema detetu, kako razgovara sa njim, da li im je zabavno i pratite reakciju deteta.

Ukoliko prođu nedelje a vaše dete nije srećno kada ona dolazi a to nema veze sa vašim odsustvom ukoliko se dete ne oseća prijatno ili je povučeno, vreme je da nađete novu bebisiterku.

Idi na vrh strane