Dodaj firmu

Avio karte Beograd - Frankfurt Beograd

Turistička agencija Tijuana Tickets

Uživajte i Vi na savršenom putovanju, izaberite turističku agenciju Tijuana Tickets iz Beograda. Domen našeg rada obuhvata individualne rezervacije hotela i avio karata za ceo svet, u skladu sa Vašim željama. Takođe, nudimo usluge putnog o...
Pročitaj više

Vespučijeva 24
Beograd

Avio karte Bravo travel

Turisticka agencija Bravo travel nudi veoma jeftine avio karte prema svim destinacijama kao i popularan work and travel program.
Pročitaj više

Dobracina 9, I sprat
Beograd

Avio karte TGS Team Travel

Posetite i najudaljenija mesta na planeti po najpovoljnijim cenama. Avio karte svih svetskih avio kompanija, kao i low-cost kompanija: Wizz Air, EasyJet, Ryanair…
Pročitaj više

Obilićev venac 18-20 (City Passage)
Beograd

Avio karte Flyfast

Pristupačne avio karte putem agencije „Flyfast“ omogućiće Vam da obiđete ceo svet. Udaljene destinacije, prestonice sveta i njihove znamenitosti, sada su Vam na dohvat ruke, za svega nekoliko časova leta avionom!
Pročitaj više

Generala Mihajla Nedeljkovića 65/4
Beograd

Avio karte Play travel

Agencija Play travel vam omogućava online rezervacije svih vrsta avio karata. Cene avio karata su dosta povoljne, a saradnja je sa najpoznatijim svetskim avio kompanijama (Lufthanza).
Pročitaj više

Požeška 63
Beograd

Avio karte Hipnos

Iskoristite naše 20-to godišnje iskustvo u pronalaženju najpovoljnije avio karte za ceo svet. Radimo online rezervaciju i prodaju za jeftine avio karte.
Pročitaj više

Marsala Birjuzova 47
Beograd

Oktopod travel

Udaljena mesta širom planete, sa nama su Vam bliža nego ikad. Dovoljno je samo da zamislite odmor iz Vaših snova i sa nama podelite Vaše želje i planove. Sa zadovoljstvom ćemo Vam obezbediti avio karte za ceo svet, po najpristupačnijim cen...
Pročitaj više

Bojanska 7
Beograd

Avio karte Beograd – Frankfurt po odlicnoj ceni. Frankfurt na Majni, nekako te dve reči uvek idu zajedno, a možda niste znali da ovaj grad nosi nadimak „Menhetn“, iz razloga što je veliki poslovni centar. Po veličini, tek je peti u Nemačkoj, i spada u top 10 gradova na svetu kada se radi o kvalitetu života, dok je frankfurtska berza po veličini 10. na svetu. 

Znamenitosti Frankfurta

Ili, zašto ne bi trebalo propustiti obići Frankfurt na Majni? Za početak malo istorije, pa ćemo vam reći da je i Ana Frank rođena u ovom gradu, 1929. god. ali je njena porodica prebegla u Amsterdam pod najezdom nacista, kada je ona imala 4 godine. 

Znamo da je Ana Frank vodila dnevnik, a ako vi volite pisanu reč, treba da znate da je Međunarodni sajam knjiga u Frankfurtu najveći na svetu. Tu je prisutno oko 7000 izlagača, dok hiljade ljudi iz celog sveta svake godine hrli u ovaj grad na Majni da bi videli šta je novo na štandovima. 

Palmengarten je najveći botanički vrt u Nemačkoj i osnovan je 1871. godine. U njemu ćete pronaći bogatu zbirku flore i faune.

Možda niste znali da se izgled ovog grada dosta izmenio nakon Drugog svetskog rata, pa tipični stari centar grada nema mnogo sličnosti sa sadašnjim. Kuća verthajm na Fartoru, stari je primer gradnje, dok se još takvih građevina nalazi oko Romerberga, što je i najpoznatiji trg Nemačke. 

U starom gradu pronaći ćete frankfurtsku carsku katedralu, kao i Pavlovu crkvu. Centar današnjeg Frankfurta poznat je kao Novi grad, i karakteriše ga klasicistički stil izgradnje. Primer za to je Kuća literature, odnosno bivša zgrada bibilioteke. 

Osim što Frankfurt zovu Menhetnom, on je poznat i kao „grad solitera“, pa su najviši tornjevi 70-ih godina prošlog veka bili hotel Placa, DG-Banka i Srebrni toranj. Bili su visoki 150 metara. 1988. godine izgrađen je Sajamski toranj, sa visinom od 257 metara, što je bila i najviša zgrada Evrope. 

Obavezno obiđite Katedralu svetog Vartolomeja, čiji stil potiče iz 1950. godine kada je obnovljena. U muzeju ove katedrale nalaze se eksponati iz trezora, kao i spektakularna otkrića iz groba jedne devojke s kraja 7. veka. 

Crkva svetog Pavla je nacionalni istorijski spomenik sa velikim političkim simbolizmom, dok je Romer građevina iz srednjeg veka, i predstavlja jednu od najznačajnijih znamenitosti grada na Majni.

Alte Oper je sagrađena 1880. godine, i bila je jedna od glavnih operskih kuća u Nemačkoj, dok se danas sastoji od Velike sale, Mocart sale, koje primaju 2500, odnosno 700 mesta za publiku, i još nekoliko manjih sala za konvencije. 

U Frankfurtu se rodio i Gete, pa možete obići Geteovu kuću, u Starom delu grada, kao i Gete muzej. Naići ćete i na nepromenjenu zgradu još iz vremena kada je nastala, a to je 15. vek, u pitanju je Eschenheimer Turm. Građevina iz 12. veka, Saalhof, najstariji je očuvan objekat u Frankfurtu.

Koliko traje let između Beograda i Frankfurta?

Ako uzmete direktan let, vi ćete biti u gradu na Majni za samo dva sata. Mnogo duže ćete putavati ako odabere letove koji uključuju presedanja, pa put može trajati čak i 21 čas. 

Koliko su udaljeni Beograd i Frankfurt?

Između dva grada prostorna distanca je 1067 kilometara. 

Kolika je vremenska razlika između Beograda i Frankfurta?

Grad na ušću Save u Dunav, i grad na Majni, nalaze se u istoj vremenskoj zoni.

Aerodrom u Frankfurtu

Ova vazdušna luka je udaljena svega 12 km u odnosu centar grada. Frankfurtski aerodrom je 10. najveći na svetu, i kroz njega godišnje prođe oko 56 miliona putnika iz svih krajeva sveta. 

Od aerodroma do centra grada možete stići vozovima i to za samo 14 minuta. Polasci su na svakih 20 minuta. 

Cena avio karte Beograd – Frankfurt:

Koliko ćete platiti, zavisi da li birate povratnu kartu ili onu u jednom smeru. Na cenu će uticati i kompanija kojom letite, kao i mesec u godini u kome je termin putovanja. Takođe, bitnu stavku igra i da li imate direktan let ili presedate. 

U tom smislu, cene se kreću od 100 evra do 266 evra, za karte u jednom smeru. Kada je u pitanju povratna karta, cena je od 190 evra do 351 evro. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije za prodaju avio karata koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane