Dodaj firmu

Revochip chiptuning servis

Chiptuning servis automobila i kamiona, sa najsavremenijim testerom sa detaljno merenje snage i obrtaja motora u Beogradu.
Pročitaj više

Zrenjaninski put 43p
Palilula, Beograd

Chip tunning Voždovac

Servis za Chip Tunning nalazi se na Voždovcu. Servis pruža specijalizovane usluge učitavanja i modifikacije softvera, kao i gađenje EGR ventila i mobilajzera, i gašenje DPF filtera.
Pročitaj više

Jaše Ignjatovića 20
Voždovac, Beograd

Servis Sreckovic

Servis Srećković je specijalizovana firma za oblast auto elektronika, auto računari i merna i regulaciona tehnologija. Naša specijalnost je proizvodnja digitalnih taksimetara
Pročitaj više

Matavuljeva 2
Voždovac, Beograd

Zatvaranje egr ventila Chip Tuning NovaSpeed

NovaSpeed se već dugi niz godina bavi chip tuningom i mehanikom motorne grupe. Firmu su osnovali Mašinski inženjer sagorevanja i Elektro inženjer industrijske robotike sa dugogodišnjim iskustvom, tako da možete biti sigurni da će Vaš auto bi...
Pročitaj više

I Sutjeska 48/garaže, Krnjača
Borča, Beograd

Sta je to zatvaranje egr ventila i zbog cega se izvodi? Pojedini vlasnici automobila zapravo ne znaju šta je tačno egr ventil i čemu on služi. Uobičajeno je mišljenje da egr ventil nije neophodan, odnosno da je nepotreban, pa prave veliku grešku i čak i ako primete da je neispravan, vozači ne reaguju.

Istina je da egr ventil može da uzrokuje oštećenje motora automobila i tek u toj situaciji vlasnici četvorotočkaša odlaze kod automehaničara.

Softversko gašenje egr ventila

Egr ventil služi tome da se pravilno reguliše sagorevanje smeše, a sve zbog veće ekonomičnosti, ali i smanjenja količine ugljovodonika kao i azotnih oksida. Uloga ovog ventila jeste da u svež vazduh i gorivo, koji čine jednu smešu, uvede veću ili manju koncentraciju izduvnih gasova. Zahvaljujući tome se vrši regulacija sagorevanja.

Primera radi, ako postoji dosta kiseonika, doći će do stvaranja veoma toplog plamena, pa će i sagorevanje cele smeše biti mnogo brže. Zbog toga što se povećala temperatura, mogu se stvoriti otrovni azot-oksidi, jer je došlo do reakcije između azota iz vazduha koji je usisan, i kiseonika.

Posledice toga su brojne. Na primer, u samoj smeši koja se nalazi u motoru ostaje manje kiseonika da bi se sagorelo gorivo, pa se usled toga umanjuje snaga, a uvećava vrednost ugljovodonika. Druga loša posledica je evidentno povećano zagađivanje životne sredine.

Sada se postavlja pitanje kako sniziti temperaturu sagorevanja? Smeši koja se pregrejala trebalo bi dodati određenu količinu sagorelih gasova, koji u sebi nemaju kiseonik.

Na ovaj način se dovodi u normalu funkcionisanje rada motora.

Kada je reč o zatvaranju egr ventila, vozači u šali znaju da kažu da sad motor lakše diše. Ipak, kod mnogih vlasnika četvorotočkaša vlada mišljenje da je funkcija egr ventila ista kao kada bi čoveku neko vratio izdahnuti vazduh iz pluća da ponovo udiše. Naravno da to nije tačno, i zbog toga bi trebalo pravovremeno kontrolisati rad ventila, i ne dozvoliti da se on zapuši.

Egr ventil ima period upotrebe, u kojem radi kako treba, odnosno, dobro otvara i zatvara, ali nakon toga se može desiti da on sam sebe uništi, jer isprlja, odnosno zamasti oprugu koja ima ulogu da ga vraća u zatvoren položaj.

Na taj način egr ventil blokira, pa neprekidno vraća štetne izduvne gasove i sputava rad motora.

Egr ventil se može ugasiti softverskim putem. Na ovaj način postižete da ne brinete oko zapušavanja ventila, jer se ukinulo usko grlo koje se nalazi na mestu klapne za gašenje i osovine egr ventila.

Zatvaranje egr ventila iskustva

Sve dok je egr ventil ispravan, on nema nikakvog uticaja na smanjenje snage motora. Ventil je deo koji neprekidno radi, i ima u sebi delove koji su pokretni.

Usled  konstantnog rada, ti delovi se prljaju, zamaste, začepe, zbog čega motor vašeg ljubimca gubi snagu, a takođe može da se desi situacija da auto ne možete ni da upalite.

U tim situacijama potrebno je da se obratite auto servisima koji će odstraniti ili ugasiti egr ventil, čime se čak dobijaju i dodatne konjske snage motora.

Zatvaranje egr ventila – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za zatvaranje egr ventila zavisi od modela vašeg automobila, godišta proizvodnje i drugih karakteristika. U tom smislu, cena je u rasponu od 50 do 250 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane