Dodaj firmu

Revochip chiptuning servis

Chiptuning servis automobila i kamiona, sa najsavremenijim testerom sa detaljno merenje snage i obrtaja motora u Beogradu.
Pročitaj više

Zrenjaninski put 43p
Palilula, Beograd

Servis Sreckovic

Servis Srećković je specijalizovana firma za oblast auto elektronika, auto računari i merna i regulaciona tehnologija. Naša specijalnost je proizvodnja digitalnih taksimetara
Pročitaj više

Matavuljeva 2
Voždovac, Beograd

Tuning auta Chip Tuning NovaSpeed

NovaSpeed se već dugi niz godina bavi chip tuningom i mehanikom motorne grupe. Firmu su osnovali Mašinski inženjer sagorevanja i Elektro inženjer industrijske robotike sa dugogodišnjim iskustvom, tako da možete biti sigurni da će Vaš auto biti u rukama pravih stručnjaka. Poboljšajte performanse Vašeg automobila u Chip Tuning NovaSpeed -u
Pročitaj više

I Sutjeska 48/garaže, Krnjača
Borča, Beograd

Chip tuning auta SmartPro

Chip tuning i kompletna elektronika sa dijagnostikom u našem servisu u Beogradu.
Pročitaj više

Milorada Jovanovica 4a
Čukarica, Beograd

Auto električar N Cars

Auto-električarske usluge u našem servisu u zemunu na Altini koje podrazumevaju dijagnostiku i servis električkih komponenti u vozilu.
Pročitaj više

Ugrinovački put 71
Zemun, Beograd

Sta podrazumeva tuning auta? Poznato je koliko vlasnici vole svoje automobile, do te mere da taj limeni ljubimac postaje kao pridruženi član porodice. I zaista, svaki auto ima svoje potrebe, pa je neophodno konstantno pratiti njegov rad, tehničku ispravnost, ali i estetski izgled.

Ako bi se pripadnici jačeg pola pitali, oni bi najradije vozili kroz sam centar grada bolid Formule jedan. Razlog je u tome što svi žele moćno i snažno vozilo, koje će razvijati ogromne brzine.

Šta je tuning auta?

Tuning automobila upravo tome služi – da snove o vašem savršenom vozilu pretvori u stvarnost! Može se reći da je ovo postao omiljeni hobi mnogih ljudi, da stalno rade na usavršavanju svoje mašine.

To bi značilo da se tuningom modifikuje auto, odnosno vrše se određene prepravke u cilju poboljšavanja performansi. 

U tom smislu, tuning se odnosi na sam motor i pojačavanje njegovih mogućnosti. To se postiže na više načina, kao što su ugradnja KN vazdušnog filtera, menjanjem delova u samom motoru i ugradnjom sportskog izduvnog sistema.

Verovatno ste čuli i za čipovanje. Čipovanje podrazumeva menjanje parametara računara koji kontroliše rad motora, čime se povećava obrtni moment, kao i konjske snage motora do čak trideset posto.

Styling automobila

Kada kažemo styling, mislimo na ugradnju sportskih sedišta, branika, spojlera, volana i drugih delova. Cilj styling-a je ulepšavanje vašeg ljubimca, ali se kod prilikom ovog postupka moraju pribaviti atesti kojima se garantuje bezbednost napravljenih izmena na autu.

Tjuniranje automobila

Po zakonu, postoji spisak toga šta je dozvoljeno, a šta se ne bi smelo menjati na autu. Recimo, u Holandiji i Velikoj Britaniji zabranjeno je da se vozilima dodaju plava svetla, jer takva upotrebljavaju službe za hitne intervencije. U Danskoj i Škotskoj, ne biste smeli dodati neonku na automobil, jer bi ona smetala drugim vozačima i odvlačila pažnju.

Tuning auta – cene

Svakako ste poželeli, čitajući naš tekst, da usavršite performanse vašeg četvorotočkaša i da ga dodatno ulepšate. Sada se pitate, koliko to sve košta, pošto ste viđali dosta takvih našminkanih automobila po gradu. Istina je da treba izdvojiti određenu i ne malu količinu novca, ali 99% vozača zaboravi na iznos koji su platili, kada prvi put sednu za volan. Zato, naš savet je, nemojte misliti unapred o ceni, već zamišljajte svog ljubimca snažnog, sa moćnim motorom i sa sportskim sedištima.

Dakle, ako se odlučite da svom automobilu dodate sportske retrovizore,  za to je potrebno izdvojiti od 80 do 150 evra. Veoma popularan vid modifikacije vozila su sportski izduvni sistemi, pa će vas to koštati između 95 i 150 evra. 

Kada je reč o enterijeru vozila, jedno sportsko sedište u proseku košta od 150 do 300 evra, a ako se odlučite za par, trebalo bi izdvojiti od 280 do 450 evra.

Zaljubljenicima u automobile posebno su interesantni sportski volani i oni se mogu pronaći po cenama od 40 do 65 evra, dok komplet alu patosnica u proseku košta 50 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane