Dodaj firmu

Od kojih materijala bi trebalo da budu sigurnosna vrata za stan ili kuću?

; Ažurirano 29.01.2024.
Od kojih materijala bi trebalo da budu sigurnosna vrata za stan ili kuću?

Postoje različiti tipovi sigurnosnih vrata za stan ili kuću i ona se razlikuju po vrsti materijala od kojih se izgrađuju, kao i stepenu bezbednosti. Sigurnosna vrata za kuću moraju biti bezbedna i otporna na spoljne uticaje, moraju imati odgovarajuću termičku funkciju i toplotnu izolaciju.

Kućna sigurnosna vrata obično se prave od visoko otpornih PVC materijla, aluminijuma ili punog drveta. Ona su najčešće ispunjena  termo panelima, kako bi osigurala toplotnu izolaciju.

Sigurnosna vrata za stan su od nešto drugačijeg materijala, obično se prave od metala koji je presvučena drvenom oblogom. Moraju imati adekvatnu zvučnu izolaciju, jer se najčešće nalaze pored lifta i u zgradi gde prolazi veliki broj ljudi. Najčešće je u njihovom sastavu kartonski sać i ekstrudirana iverica, koji prave odličnu zvučnu izolaciju.

Pored funkcionalnosti i stepena zaštite koja je najvažnija, porebno je da sigurnosna vrata zadovolje neke estetske kriterijume.

Postoje standardni i luksuzni modeli sigurnosnih vrata, pa u zavisnosti od uklapanja sa stilom koji ju stanu ili kući preovladava možete odabrati model po potrebi.

Standardna sigurnosna vrata prepoznaju se po tome što imaju završnu obradu oplemenjenog medijapana koji imitira izgled drveta. Njihova gavna prednost je što mogu izgledati sasvim obično i na taj način odbiti lopove koji su se možda nameračili na Vaš stan.Ona su dodatno zaštićena poliuretanskim lakom ili bojom. Ona mogu biti i masivna sa dodatnim sistemima bezbednosti.

Mogu biti različitog dizajna, pa nije teško naći model koji se uklapa u svaki prostor.

Na tržištu postoji mnogo različitih modela, na Vama je samo da definišete kakav model zaista odgovara Vašem domu.

Idi na vrh strane