Dodaj firmu

Zašto je važno da imate sertifikat i garanciju za sigurnosna vrata?

; Ažurirano 29.01.2024.
Zašto je važno da imate sertifikat i garanciju za sigurnosna vrata?

Kada birate sigurnosna vrata za svoj dom, verovatno se zapitate, da li sigurnosni sistem zaista funkcioniše u praksi, ili je samo lepo dizajniran i predstavlja ukras za vrata.

Zato je upravo to razlog da prilikom kupovine proverite da li postoji određena potvrda da sigurnosna vrata zaista funkcionišu,tj. da li imaju garanciju, kao i da li prolaze kroz neki vid provere ili testiranja.

Postoji evropski standard EN 1627 po kome su sva sigurnosna vrata podeljena u 6 kategorija. Prva klasa je najlošija, koja ima određenu termićku i zvučnu opornost ali ne i bezbednosnu. Šesta klasa je najkvalitetnija, a kvalitet se određuje prema minimalnom vremenu za koje sigurnosna vrata mogu da izdrže prilikom provale, odnosno najduže vreme bez deformacija.

Što je to vreme duže, vrata se smatraju više kvalitetnim. Sva sigurnosna vrata moraju sadrđati ovaj sertifikat o stepenu zaštite, atest na vrata, kao i garanciju, kako bi u slučaju kvara ili oštećenja prilikom provable mogli da ih zamenite kod izabranog proizvođača.

Uz garanciju i sertifikat mnogi prodavci nude i besplatne usluge servisa za vreme ili nakon isteka garancije. Ova usluga se obično ne naplaćuje a sve u cilju zadovoljnih korisnika.

Idi na vrh strane