Retuširanje fotografija starim i ostecenim fotografijama daje novi sjaj. Svi mi imamo uspomene na starim slikama, koje povremeno izvadimo iz albuma i dugo, sa nostalgijom posmatramo... Nekada je reč o nama pred polazak u prvi razred osnovne škole, ponekad o crno-beloj slici sa krštenja ili je možda u pitanju fotografija iz 1954. godine na kojoj su naše bake i deke...

 

 

Nažalost, sve podleže zubu vremena, koji je nemilosrdan. Kako sećanja blede, tako i fotografije žute, polako se brišu i nestaju likovi sa njih... Savremena tehnologija nam omogućava da prkosimo vremenu, da sačuvamo uspomene od zaborava, a pravi način da se to postigne je retuširanje fotografija.

Kako se radi retuširanje fotografija?

U današnje vreme elektronske komunikacije, na internetu, koji je svet pretvorio u globalno selo, mogu se pronaći sve moguće informacije, pa i one tipa „kako da sam retuširam fotografiju?“

Ipak, da li zaista želite da se vi ili neko drugi, ko nije dovoljno stručan, poigrava sa uspomenama koje imaju izuzetno veliku emotivnu vrednost? Pri takvim akcijama, postoji niz situacija koje mogu krenuti naopako, pa da očekivani rezultati izostanu, te da se načine štete koje nije moguće popraviti.

Iz tog razloga, naš topao savet jeste da svoje drage fotografije odnesete tamo gde im je i mesto, a to je foto radnja, čiji će stručni tim obaviti retuširanje.

Često stare slike, koje su mahom crno-bele, na sebi imaju takozvane „uši“, odnosno, savijene su na uglovima, ili možda po sredini; žute su i imaju fleke po sebi; možda je po njima prolivena kafa ili je neko dotakao fotografiju prljavim rukama...

Ponekad ljudi žele da od crno-bele fotografije, na kojoj se zaljubljeno gledaju njihovi baka i deka, dobiju sasvim novu sliku i to u boji.

Sve iznad pobrojano, samo su neke od mogućnosti koje vam retuširanje pruža, tako da na kraju budete zadovoljni najpre vi, a potom i stručni tim foto radnje koji je ovaj posao obavio.

Retuširanje fotografija – iskustva

Na stare fotografije, možete dobiti nov, osvežen pogled. Videćete na njima sve što možda niste uočili do sada. Prošlost će oživeti, drage uspomene ponovo će biti pred vašim očima, budeći ista osećanja u vama, kao i onog dana kada su nastale. 

Čak i ako je vaše dete izgužvalo neku fotografiju koja je vama naročito važna, i to se može popraviti retuširanjem. Jednostavno, donesite svoje slike kod profesionalaca, koji će kroz razgovor sa vama shvatiti vaše želje i motive, pa će ubrzo vaše uspomene dobiti sasvim novo ruho, koje će svakoga ostaviti bez daha.

 

 

Ukoliko sve to ne biste učinili, zub vremena bi dokrajčio sve ono što ste voleli, i to bi bilo zauvek izgubljeno. Nemojte dozvoliti da se to dogodi, jer će vam, za nekoliko godina, svakako biti žao. Retuširanje slika je način da uspomene odbranite od zaborava, i da one zauvek žive u srcima vas i vaših potomaka.

Retuširanje fotografija – cena:

Cene retuširanja se kreću u rasponu od 250 din. za osnovno retuširanje, preko 350 do 550 dinara za umereno retuširanje, od 600 do 1200 dinara za dodatno retuširanje, i od 1200 do 3000 dinara za detaljno retuširanje. 

Umereno retuširanje bi bilo recimo, uklanjanje razbarušenih vlasi kose, beljenje očiju, dok kod osnovnog retuširanja možemo računati na korekciju jednostavnijih nedostataka na fotografiji. 

Dodatno retuširanje podrazumeva, između ostalog, otklanjanje oštećenja slike, doterivanje „linije“, otklanjanje podočnjaka i podvaljaka, nabora sa vrata, uklanjanje crvenih očiju, te korekciju boje i kontrasta.

Kod detaljnog retuširanja je moguće otkloniti osobe ili predmete ili uraditi njihovo umetanje, promeniti pozadinu, izvršiti restauraciju starih fotografija ili kolorizaciju. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate foto radnje koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Retuširanje fotografija
Pitaj firme

Fotografisanje za CV (poslovne fotografije)

Akcija -% 3000 Din.
Fotografisanje za CV (poslovne fotografije) - 3.000 din! Foto studio Pixel!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Studijsko fotografisanje u hexaboxu (7 fotografija + 1 mozaik fotografija 25x20cm)

Akcija -% 2000 Din.
Studijsko fotografisanje u hexaboxu (7 fotografija + 1 mozaik fotografija 25x20cm) - 2.000 din! Foto ZRAK!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

03.09.2018
Kristina Milojevic

Retusiranje predstavlja jedan poseban porces obrade fotografija koju podrazumeva upotrebu savremenih alata i tehnika. Ukoliko se odlucite da tokom radnog vremena obavite retusiranje, sigurno se ncete pokajati.

05.09.2017
Lea Stankovic

Svako retusiranje fotografija bi trebalo da ima neku svoju posebnu cenu. Sve naravno zavisi od toga za sta vam je tacno ova cena potrebna ali ako se odlucite za ovu tehniku pravi majstor se i ne pita koliko to kosta nego sami platite.

18.05.2017
Mihajlo Nastasovic

Po svemu sudeci, retusiranje fotografija nikada nije bilo bas toliko zanimljiov kao sto je to u danasnje vreme.

04.05.2017
Simona Vucinic

Po meni ono zaista moze da se uradi bez nekih velikih problema.

06.04.2017
Todor Markovic

Po meni je ipak retusiranje nesto sto treba i mora da se lepo plati.

21.03.2017
Marta Dencevic

Po meni ovo samo treba da se uradi bez nekih vecih problema.

02.03.2017
Janko Zivanovic

Ovo je ipak posebna jedna tehnika koju ne moze svako da uradi.

13.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene licno tice, svako retusiranje fotografija je nesto sto dosta kosta i sto mora dosta da se plati.

17.01.2017
Petar Jankovic

Nazalost ovo nije tehnika koju svako tek onako bez problema moze da uradi.

27.12.2016
Nikolina Pantelic

Ovo je ako mene pitate jedan veoma mocna tehnika.

09.12.2016
Ivan Stojanovic

Retusiranje fotografija je ipak metoda rada, koju ne moze svako na podjednako dobar nacin da uradi.

23.11.2016
Jana Stankovic

Ovo vec spada u kategoriju profesionalne obrade fotografija i zato je ipak najbolje da se oko toga posavetujete sa nekim strucnim licem kao sto je primera radi fotograf u radnji Digital Dream.

04.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko trazite mesto gde biste kvaliteton mogli da uradite retusiranje fotografija, onda je definitivno najbolje resenje za vas Foto IMage. Tamo su zaista vrhunski profesionalci.

13.09.2016
Marko Petrovic

Retusiranje fotografija je u danasnje vreme postao jnedan poprilicno unosan posao u koji je potrebno kvalitetno da se upustite kako bi sve bilo kvalitetno i vrhunski profesionalno.

10.08.2016
Dusan Markovic

Retusiranje predstavlja jedan poseban porces obrade fotografija koju podrazumeva upotrebu savremenih alata i tehnika. Ukoliko se odlucite da tokom radnog vremena obavite retusiranje, sigurno se ncete pokajati.