Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Pozlata nameštaja
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Pozlata nameštaja

Ako volite sofisticiranost, eleganciju, glamur, a pre svega osećaj prestiža i luksuza – tada je za vas zlato. Zlato je oduvek predstavljalo simbol statusa i moći, kroz celu istoriju čovečanstva. Njegova vrednost se nikada nije umanjila i tako je do današnjeg dana.

pozlata nameštaja

 

U našem tekstu možete pročitati sve što vas zanima o pozlati nameštaja, kao i zbog čega bi bilo dobro da i vi iskoristite tu uslugu i da ukrasite svoj životni prostor.

Pozlata nameštaja od punog drveta

Drvo je prirodni materijal, mnogi će reći da je drvo živo, jer ono unosi duh prirode u naš dom. Nameštaj od punog drveta oduvek je bio veoma cenjen i ubraja se među najkvalitetnije materijale izrade.

Pozlatarstvo je zapravo jedan specifičan zanat. Zlato ima sjaj i nekorozivnost, odnosno nije podložno pojavi rđe, a u ranijim periodima, pozlaćivali su se na taj način i ukrašavali razni religiozni predmeti. To je veština prekrivanja raznih predmeta zlatom, i smatra se umetničkim zanatom koji ima veoma dugu tradiciju, od čak preko pet hiljada godina.

Čime se radi pozlata nameštaja?

Kao što samo ime kaže, pozlata se radi uz pomoć zlatnih listića, tako da površina koja se dobija na ovaj način odbija zrake svetlosti dajući vašem nameštaju luksuzan izgled. Zbog svega ovoga može delovati da komadi nameštaja imaju svoju vlastitu zlatnu svetlost.

pozlata nameštaja cena

 

Pozlaćivanje nameštaja

Interesantno je da su zlatni listići kojima se radi pozlaćivanje, izuzetno tanki i da je neophodno da se mnoštvo njih naslaže jedan na drugi da bi se dobio samo jedan milimetar. Zbog toga majstori prvo pripremaju podlogu na kojoj će raditi, i to je vrlo bitan deo celog posla.

Oni će vaš nameštaj impregnirati, brusiti ili polirati, pa će tek nakon toga ređati zlatne listiće, i to na jedan od dva načina koji se praktikuju.

Prva tehnika se naziva uljana pozlata, a to bi značilo da se zlatni listići lepe na podlogu koja je prethodno pripremljena tako što je namazana lepkom koji je na bazi lanenog ulja.

Pozlaćivanje nameštaja može da se radi i takozvanom vodenom pozlatom, i to tako što kada se listić zalepi, on se potom glača. Opisani postupak je dosta teži od prvog koji smo spomenuli, tako da je takva pozlata skuplja, bolja i više se ceni.

Koliko je trajna pozlata koja se uradi na nameštaju?

Kao što se vidi iz celog našeg teksta, ovo je jedna veoma skupocena tehnika ukrašavanja nameštaja, i ljudi se često odlučuju da pozlate stilske predmete i skupocene komade pokućstva.

Kada jednom uradite pozlaćivanje nameštaja, možete veoma dugo vremena uživati u sjaju i glamuru koji se dobija zahvaljujući ovom načinu dekoracije.

Koja je cena pozlate nameštaja?

Koliko ćete novca izdvojiti za uslugu pozlate nameštaja zavisi od toga koja tehnika će biti korištena pri radu, kao i od obima samog posla.

Zbog toga je najbolje da se lično obratite majstorima koji pružaju uslugu pozlaćivanja i da se dogovorite o konkretnim detaljima, nakon ćega će vam biti saopštena krajnja cena.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

12.09.2018
Andriajana Simic

Ako trazite kvalitetnu pozlatu namestaja Royal gold firma je pravo mesto za vas. Jedni su od retkih u gradu koji ade najkvalitetniju pozlatu namestaja a pri tome nisu ni skupi.

11.09.2017
Dusan Markovic

Cujem da se je sada u Beogradu apsolutni hit upravo pozlata namestaja. Kazu da se ona naravno i vise nego isplati, kako god da okrenete. Po pitanju cena, mora ona da lepo kosta. Druge neke stvari i nisu bas toliko vazne.