Dodaj firmu

Persijski tepisi Global tepisi

Global tepisi po prvi put u Srbiji nudi najveći izbor persijskih i orijentalnih tepiha iz Irana, Indije, Pakistana, Nepala. U našoj ponudi nalazi se preko 5. 000 tepiha visokog kvaliteta koje nabavljamo direktno od proizvođača sa dugogodišn...
Pročitaj više

Vojvođanska 399a
Novi Beograd, Beograd

Persijski tepisi su jako popularni. Kada čujemo da neko ima persijski tepih u kući, odmah pomislimo da se radi o imućnom domaćinstvu. Jer, ovakav tepih je sinonim za raskoš, bogatstvo, luksuz, ali i ukus i stil u opremanju prostora.

Persijski tepisi za dnevnu sobu

Persijski tepih zapravo znači ručno rađene iranske tepihe. Oni se proizvode vekovima unazad, i smatraju se remek delima, ali takođe i veoma dobrom investicijom. Razlog leži u tome da persijski tepih ima i svoju sentimentalnu vrednost, jer se prenosi iz generacije u generaciju usled svog kvaliteta, tokom čega postaje sve bolji i bolji, ne gubeći ništa od svoje lepote, čak naprotiv.

Spomenimo i druge zemlje koje izrađuju odlične tepihe, kao što su Kina, Pakistan, Turska, Indija i ostale, ali kada kažemo persijski tepih, pri tome mislimo na tepih izrađen u Iranu i to ručno, zbog čega se znatno povećava njegova vrednost.

Ako odaberete ovakvo umetničko delo za svoju dnevnu sobu, najpre ćete vi sami uživati u lepoti koju tepih pruža, a i svi vaši gosti će imati samo reči hvale i biće iskreno oduševljeni onim što vide u vašem domu.

Persijski tepisi za spavaću sobu

Da bi se izradio pravi persijski tepih, koristi se samo prirodna vuna koja je prirodne boje. Interesantno je da zbog geografskog položaja Irana kao i klime, ovce daju najkvalitetniju vunu u celom svetu za izradu tepiha. Ovaj podatak se može smatrati kao objašnjenje zbog čega su upravo persijski tepisi vekovima unazad sinonim za dugotrajnost i vrhunski kvalitet.

Ako želite da u svojoj spavaćoj sobi imate tepih koga su tkali individualni tkači, tada se odlučite za persijski tepih. Ovakva umetnička dela krasi unikatnost i posebnost, pa se svaki tepih razlikuje od onog drugog.

Persijski tepisi prodaja

Ponekad je veoma teško platiti previsoku cenu pravog persijskog tepiha, koji je ručno rađen, pa se možemo odlučiti i za varijante tepiha koji su proizvedene u fabrikama. Njihove cene su niže, ali takođe ćemo dobiti izuzetan kvalitet.

Saloni tepiha imaju veoma lepo osmišljene web prezentacije, u okviru kojih su predstavljeni persijski tepisi, i to najpre slikom, a potom i kratkim tekstualnim opisom. Na taj način se možete upoznati sa osnovnim karakteristikama tepiha, kao što je njegova veličina, u kojim bojama i dezenima je dostupan i slično.

Poručivanje se obavlja veoma jednostavno, a plaćanje je putem e-bankinga, u najbližoj banci ili pošti ili pouzećem, kada persijski tepih stigne na vašu adresu.

Persijski tepisi cena

Persijski tepisi spadaju u skupocene elemente za domaćinstvo, tako da se njihova cena kreće od 190 000 din. sve do čak 2 300 000 dinara. Na cenu tepiha utiče veličina, ručno tkanje, bojenje, kao i gustina.

Persijski tepisi iskustva

Kashan je naziv jedne vrste poznatih persijskih tepiha. Ubrajaju se u najbolje orijentalne tepihe i odlikuje ih izuzetno dug životni vek. Kao što smo naveli, izrađuju se ručno, sa velikim brojem čvorića po jednom kvadratnom metru. Dizajn tepiha može da se razlikuje od klasičnih medaljona, preko lovačkih scena, do prelepo čvorovanih ljubavnih priča.

Prilikom bojenja persijskih tepiha, koriste se prirodne biljne boje.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone tepiha koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane