Dodaj firmu

Stas su belgijski tepisi i zasto se tako zovu? Možda dugo godina niste menjali enterijer svog životnog prostora, pa vam je već pomalo dosadio i željni ste nekih promena, makar i malih. Dobra vest je da nije potrebno previše ulaganja da od stare dnevne sobe načinite novu, to jest, da je osvežite i stvorite drugačiju atmosferu.

Najlakši način da to postignete jeste da nabavite novi tepih. Belgijski tepisi su dobar izbor, spadaju u veoma kvalitetne, a vizuelno su vrlo simpatični, jer mogu biti i čupavi.

Belgijski tepisi za dnevnu sobu

Ako ste u fazi kupovine tepiha, verovatno vas muče razne nedoumice kao što su kako odabrati veličinu tepiha, idealnu boju i oblik? Sve ovo nisu teška pitanja, potrebno je samo pratiti određene smernice koje ćemo navesti u daljem tekstu.

Kada birate belgijski tepih, uvek vodite računa o tome koje boje već postoje u prostoriji. Morate uzeti u obzir boju zidova, zavesa, garniture i fotelja, regala i slično, i to tako da se boja tepiha vizuelno uklapa u ostatak enterijera.

Jednobojni čupavi tepisi se veoma dobro uklapaju uz svaki stil, a kada je reč o veličini, trebalo bi znati da je prošlo vreme kada su bili u modi tepisi koji se prostiru od zida do zida i time guše prostor. Sa druge strane, previše mali tepih može delovati mizerno, dok će neka srednja veličina lepo naglasiti deo prostorije.

Belgijski tepisi za spavaću sobu

Belgijski čupko verovatno neće izaći iz mode, i interesantno je da kada krenete u obilazak salona tepiha, videćete da ovi čupavci zauzimaju oko osamdeset posto ukupne ponude. Toliko su popularni i toliko ih ljudi kupuju i vole.

Naime, belgijski tepisi nisu jeftini, ali ih krasi izuzetan kvalitet. Najbolju odluku ćete doneti ako izaberete originalne i prave belgijske šegi (Shaggy) čupave tepihe, koji će vas privući najpre svojim atraktivnim izgledom.

Neke domaćice će se možda uplašiti pogrešne pretpostavke da se ovi tepisi teško održavaju. Naime, belgijski tepih je dovoljno tri do četiri puta mesečno istresti na terasi, kao i redovno usisavati, nakon čega će on biti kao nov.

Belgijski tepisi cena

Belgijske tepihe možete pronaći po cenama od 3500 din. do 5500 dinara po kvadratnom metru. Prilikom izbora, imajte u vidu da je ovo ne tako mala investicija u startu, ali koja se višestruko isplati u godinama koje dolaze.

Belgijski tepisi prodaja

Ako ste se odlučili na kupovinu belgijskog tepiha, potrebno je da vodite računa o bojama, veličini i obliku. Primera radi, tepih u jarko crvenoj boji, sjajno će se uklapati sa garniturom u beloj boji u vašoj dnevnoj sobi, praveći zanimljiv kontrast. Dodatni efekat postižete ako odaberete jastučiće koji su u istoj boji kao i belgijski tepih.

Firme koje se bave prodajom tepiha imaju lepo osmišljene web prezentacije, gde su proizvodi predstavljeni u slici i reči, odnosno kratkim tekstualnim opisom u kome su navedene dostupne boje belgijskih tepiha, materijal njihove izrade, veličina i slično. Moguće je poručivanje preko interneta, kao i plaćanje putem e-bankinga, u najblližoj banci ili pošti ili pouzećem kada tepih stigne na vašu adresu.

Belgijski tepisi iskustva

Ako unesete belgijski tepih u sobu, stvorićete jednu novu dimenziju prostora. Sve se to dešava iz razloga što zamena starih tepiha novim, ima značajan uticaj na izgled cele prostorije. U zavisnosti od toga koje boje preovladavaju u vašem domaćinstvu, birajte i nijanse tepiha, mada je često lepo napraviti kontrast koji naglašava lepotu pojedinačnih elemenata.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone tepiha koji se nalaze oglašeni ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane