Kada je peglanje u pitanju, košulje su definitivno najozloglašenije. Zašto? Pa, zbog toga što ih je zaista najteže ispeglati i to znaju sve domaćice. Postoje neki principi kako se to radi, a kako ne i gde se greši. Nastavite da nas čitate i saznajte kako je najlakše ispeglati košulju.

peglanje košulja

Peglanje košulja u perionicama veša

Odgovor je jednostavan – košulja se najbolje i najbrže pegla u profesionalnom servisu za brigu o vašem vešu! Možda mislite da se šalimo sa vama, ali ćemo u daljem tekstu objasniti sve začkoljice koje vas vrebaju ako niste vični peglanju košulja, kao i koliko truda i vremena možete da uštedite ako svoje poverenje poklonite ljudima koji taj posao rade svakoga dana.

Naime, svi znamo da se veš lakše pegla ako je navlažen. To je prva greška koju možemo da napravimo a radi se o tome da neki ljudi košulju sasvim namokre umesto da je samo navlaže. Neke domaćice misle da je dovoljno to što imaju peglu na paru, ali to nije tačno.

Verovatno posedujete dasku za peglanje. Ako je ne podesite na odgovarajuću visinu, imaćete neprirodan položaj tela tokom rada, pa će se peglanje košulja pretvoriti u pravu noćnu moru.

Možda ćete pogrešiti i u tome pa ćete košulju peglati spreda. Na ovaj način će košulja izbledeti, pa iako nova, delovaće kao da je nošena barem godinu dana. U profesiolnalnim servisima, košulje se okreću na naličje, i tako se očuva boja materijala.

Košulja se pegla na određen način i kreće se od rukava. Profesionalno peglanje podrazumeva prelaženje peglom od jednog šava ka drugom. Posebna pedantnost i strpljenje je potrebno kada se stigne do manžetni. Ovaj deo se lagano prelazi vrhom pegle.

Peglanje košulja iskustva

Ako sami peglate, može se desiti da vam nešto odvuče pažnju, na svega par sekundi. Zazvoniće mobilni telefon, ili ćete obratiti pažnju na reklamu na TV-u. To „malo“ je sasvim dovoljno da izgorite košulju, koju nakon toga možete samo da bacite, a možda je vašem suprugu bila baš omiljena?

peglanje košulja cena

Osoblje u servisima za pranje i peglanje veša, nakon ispeglanih rukava košulje, prelazi na leđa, i tek na kraju se pegla prednji deo i kragna. Nakon završenog peglanja, košulja se ostavlja da se ohladi.

Pojedine domaćice ovde pogreše, iako su čak dobro peglale, pa košulju odmah okače na metalnu vešalicu, pri čemu se odevni predmet deformiše ili se iscepa. Neko greši tako što košulju odmah odloži u plakar.

Kao što vidimo iz celog teksta, ako ovom poslu niste dovoljno vični, ili jednostavno nemate vremena usled gomile obaveza, najbolje je da peglanje prepustite profesionalcima. Oni čak nude uslugu dolaska po vaš veš, i nakon izvršenog peglanja, dostavu na adresu. Ta usluga može biti besplatna, ali je najbolje da se oko toga detaljnije informišete kod odabranog servisa za pranje i peglanje veša.

Peglanje košulja cena:

Za peglanje jedne košulje potrebno je platiti od 130 din. do 150 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate perionice veša koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Peglanje košulja
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Hemijsko čišćenje - odelo + košulja + kravata

Akcija -% 690 Din.
Hemijsko čišćenje - odelo + košulja + kravata - 690 din! Perionica veša Raša!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Hemijsko čišćenje - kostim + košulja + marama

Akcija -% 690 Din.
Hemijsko čišćenje - kostim + košulja + marama - 690 din! Perionica veša Raša!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

04.09.2018
Miodrag Kostic

Peglanje kosulja je ipak nesto sto skoro svaka zena treba da radi, bez da placa nekog posebno za to. Mada, koliko samo mogu da vidim, sve je veci broj zena koja izbegavaju da rade taj posao.

06.09.2017
Ivana Petrovic

Kako god da okrenete, peglanje kosulja je ipak nesot sot bi trebalo da bude rutinska zenska aktivnost. Medjutim, to cesto nije slucaj. Nekada se zapravo veoma lako moze desiti da se peglanje kosulja pretvori u pravu nocnu moru narocito ukoliko se trazi da zaista sve bude pod konac.

05.09.2017
Milen Jovanovic

Mora peglanje kosulja da dosta kosta. Kada stavite na papir koliko kosta prasak pa omeksivac, onda ce vam veoma brzo sve biti jasno.

04.05.2017
Marina Zivkovic

Koliko mi se samo cini, ni jedno peglanje kosulja nije bas toliko jeftino.

21.04.2017
Filip Milutinovic

U svakom slucaju kako god da okrenete, peglanje kosulja je nesto sto mora da se debelo plati.

20.04.2017
Jovana Milinkovic

Sto se peglanja kosulj tice, sigurno je kvalitet nesto sto vam je pre ili kasnije potrebno.

07.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Moze ono da se uradi bez nekih vecih problema. Sve ostalo je samo gubljenje vremena.

06.04.2017
Lea Stankovic

Koliko mi se samo cini, po meni je peglanje kosulja zaista nesto posebno. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

22.03.2017
Todor Markovic

U svakom slucaju je ovo nesto sto i nije bas previse jeftino.

21.03.2017
Simona Vucinic

Po meni je ovo zaista i vise nego idealno resenje. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

21.03.2017
Janko Zivanovic

U svakom slucaju je ovo nesto sto debelo treba i mora da se plati.

08.03.2017
Marta Dencevic

Kako god da okrenete, ukoliko je neko posebno lenj, nista tu posebno ne bi moglo da se uradi.

02.03.2017
Petar Jankovic

Nije ovo pranje za sve zene. Neke jednostavno za to nemaju vremena.

02.03.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene licno tice, u svakom slucaju je ovo nesto sto mora debelo da kosta. Sve ostalo je cisto gubljenje vremena.

13.02.2017
Ivan Stojanovic

Sto se tice peglanja kosulja, samo treba da pronadjete neku zenu koja je dovoljno radna i vredna za vas.

17.01.2017
Nikolina Pantelic

Ja licno bas ne volim da peglam kosulje, posebno kada imaju ostre ivice.

28.12.2016
Marko Petrovic

Ovo je nesto sto je zenama koliko mogu da vidim veoma tesko. Tako da vecina njih izbegava upravo ovakvu jednu vrstu odgovornosti.

27.12.2016
Jana Stankovic

Peglanje kosulja je nesto sto verovatno vecina zena prezire iz dna duse, posto im to oduzima poprilicno vremena.

12.12.2016
Biljana Brankovic

Po pitanju peglanja kosulja, ubedljivo je najbolje resenje da posetite neku perionicu koja izmedju ostalog pruza i profesionalnu uslugu pranja vesa.

09.12.2016
Dusan Markovic

Peglanje kosulja je ipak nesto sto skoro svaka zena treba da radi, bez da placa nekog posebno za to. Mada, koliko samo mogu da vidim, sve je veci broj zena koja izbegavaju da rade taj posao.