Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Klipni kompresori
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Klipni kompresori

Klipni kompresori su profesionalni industrijski kompresori i dizajnirani su tako da rade u veoma zahtevnim uslovima najteže industrije.

klipni kompresori

 

Šta su klipni kompresori?

Kod izrade klipnih kompresora, pre svega se vodi računa o njihovom pouzdanom i kvalitetnom radu, te o dugom veku korišćenja u pomenutim uslovima. Postoji jednoradni klipni kompresor i kod njega se cilindar prazni i puni samo sa jedne strane klipa. Kada klip krene prema dole, kroz usisni ventil cilindar se puni, a pri kretanju u suprotnom smeru vazduh se kompresuje kroz ventil za pritisak.

Klipni kompresor uglavnom pretvara pravolinijsko gibanje klipa u kružno gibanje i to uz pomoć mehanizama sa kolenastim vratilom.

Kod dvoradnih cilindara, vazduh se usisava i pritiska-kompresuje sa obe strane klipa.

Klipni kompresori – prodaja

Postoje i višestepeni kompresori, gde se vazduh pritiska u većem broju cilindara kroz koje prolazi i to se naziva serijski spoj. Pri tome, jednostepeni kompresori se koriste za povećanje pritiska do četiri bara, dvostepeni do petnaest bara, a višestepeni se upotrebljavaju za veće pritiske.

Izlazna temperatura vazduha ne sme da prelazi dvesta stepeni Celzijusovih, zato što bi mogla da postoji mogućnost da se zapali kompresorsko ulje.

klipni kompresori prodaja

 

Kao što smo već naveli, pri izradi kompresora vodi se računa da oni budu vrhunskog kvaliteta, pa su kompresorske glave izrađene od sivog liva, a ventili i ventilske pločice od nerđajućeg čelika. Sve to bi značilo da su ovakvi kompresori namenjeni dugogodišnjoj eksploataciji.

Delovi za klipne kompresore

Delove za klipne kompresore možete pronaći kao nove i kao polovne. I kada se kupi polovan deo, možete da budete sigurni da je prošao sve provere što se tiče ispravnosti i kvalitetnog rada.

Postoji veliki lager rezervnih delova a to su:

-          Pločice

-          Ventilske ploče

-          Nepovratni ventili

-          Rezervne kompresorske glave

-          Presostati i dr.

Servis, popravka i održavanje klipnih kompresora

Kao što smo naveli, klipni kompresori se veoma dugo koriste, a da biste još više produžili njihov radni i upotrebni vek, potrebno je da ih redovno održavate, tj. servisirate. Ovu uslugu će vam pružiti firma od koje ste i kupili klipni kompresor.

To su obično servisni centri, sa dugogodišnjim iskustvom, koji će vam biti odlično partneri tokom višegodišnje eksploatacije, uvek spremni da detektuju nepravilnosti u radu, spreče moguće veće i ozbiljnije kvarove, ili da zamene neki deo.

Vrlo je važno znati da postoje mobilne servisne ekipe, tako da će iskusni majstori biti u sedištu vaše firme i na licu mesta pregledati i popraviti kompresor.

Pneumatski kompresori

U pneumatici se gotovo isključivo koriste zapreminski kompresori. Način na koji oni rade se zasniva na radnoj komori koja je promenljivog obima, i to tako što kada se smanji obim radne komore smanjuje se i volumen vazduha u njoj, što za posledicu ima odgovarajući porast vazdušnog pritiska.

Klipni kompresori – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za klipni kompresor, zavisi od toga da li kupujete nov ili polovan, od vrste kompresora i njegovih karakteristika, tako da je najbolje da se za vas sačini ponuda sa preciznom cenom.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

27.11.2018
Uros Filipovic

Klipni kompresor uglavnom pretvara pravolinijsko gibanje klipa u kružno gibanje i to uz pomoć mehanizama sa kolenastim vratilom.