Dodaj firmu

Reč kompresori potiče od latinske reči compressus, što bi značilo stisnut, i to je zapravo uređaj ili mašina koji vrše kopresiju pare ili plina.

Odnos između početnog i konačnog pritiska stručno se naziva odnos ili stepenom kompresije.

Prodaja kompresora

Kompresore možete pronaći kod firmi koje su oglašene na ovoj stranici, i bave se prodajom pneumatskog, hidrauličnog i drugog alata.

Kompresori za vazduh

Kompresor vazduha je pneumatska mašina, čija je uloga da pretvori mehaničku energiju u energiju vazduha pod pritiskom. U pneumatskim motorima, odvija se pretvaranje energije u smeru koji je suprotan od opisanog.

Vijčani kompresori za vazduh

Prednost vijčanih kompresora za vazduh je pre svega, veoma dug vek trajanja, kao i niski troškovi održavanja. Mehanizam za pritisak su spregnuti zavrtnji, koji se okreću u međusobno suprotnim smerovima.

Kompresori za farbanje

Ako želite da kupite kompresor za farbanje, u setu možete da dobijete sam kompresor, crevo, pištolj, posudu. Moguće je izabrati električne mini kompresore za farbanje.

Kompresori za gume

U pitanju su kompresori koji služe za naduvavanje guma, i drugo ime im je vazdušni kompresori. U ponudi se nalaze kompaktni mobilni kompresori za vazduh, koji poseduju precizni manometar. Kapacitet im može biti 11 lit/min. Priključuju se na mesto za upaljač u autu.

Prodaja polovnih kompresora

Umesto da kupujete nov kompresor, dobra odluka takođe može biti i nabavka polovnog, očuvanog kompresora, koji je redovno održavan, čija je ispravnost u radu testirana i proverena, i čije su sve funkcije sasvim očuvane.

Polovni klipni kompresori

Ako je u pitanju jednoradni klipni kompresor, njegov cilindar se prazni i puni samo sa jedne strane klipa. Postoji takt usisa i takt pritiska. Kada klip ide prema dole, kroz usisni ventil cilindar se puni, a kada se klip kreće u suprotnom smeru, vazduh se pritiska kroz ventil pritiska, što se naziva i takt pritiska.

Polovni vijčani kompresori

Kod vijčanih kompresora, radne komore stvaraju se između statora i zavrtnja. Na jednoj strani vijaka, vazduh se kontinuirano usisava, što znači da se komore otvaraju, a na suprotnoj strani, dolazi do pritiska vazduha, odnosno, komore nestaju.

Ovakvi modeli kompresora su nešto skuplji, i zbog toga se dosta ljudi odlučuje da kupi polovne vijčane kompresore. Kao što smo već naveli, troškovi održavanja ovakvih vrsta kompresora su dosta niski, a i veoma su dugog radnog veka.

Kompresori – cena:

Cena kompresora zavisi od više faktora, kao što su vrsta kompresora, zatim da li je nov ili polovan, ko je proizvođač i slično. Zbog toga predlažemo da pozovete firme koje su oglašene na ovoj stranici, i da se direktno raspitate o kompresoru koji vas zanima, pa ćete dobiti preciznu cenu.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Idi na vrh strane