Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Grčka salata
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Grčka salata

Salate su lagani obroci koji su veoma poželjni tokom vrelih letnjih meseci, jer nam pružaju osveženje, okrepljenje, a uz sve to, vode računa o našoj liniji, pošto nisu bogate kalorijama. Može se kazati da su salate sasvim zdrava hrana, a pred vama je priča o grčkoj salati i razlozima zbog čega bi trebalo još danas da je poručite.

grčka salata

 

Grčka salata kućna dostava

Svi mi živimo veoma brzo, tako da nam ostaje vrlo malo vremena za pripremu zdravih obroka. Jer, pripremiti jedan obrok, znači pre svega otići u nabavku, a zatim bi trebalo sve oprati, oljuštiti, iseckati... Zbog toga je mnogo lakša varijanta da se obroci poruče, tako da vam ne preostane ništa drugo nego da uživate u hrani. Dostavu najčešće ne morate da platite, pošto je ona gratis, ako je iznos vaše porudžbine prešao određeni novčani iznos, i to važi za sve delove grada.

Kućna dostava grčke salate se obavlja veoma jednostavno, a sve što vi treba da uradite jeste da putem interneta ili preko telefonskog poziva poručite da se ona napravi i da ostavite adresu za isporuku. Obroci se prave u poslednji čas, od maksimalno svežih sastojaka, tako da sasvim ukusni i zdravi stižu do vaše trpeze.

Grčka salata sastojci

Ako se odlučite da sami pravite grčku salatu, evo šta će vam sve biti potrebno: 400 grama feta sira, dva manja krastavca ili jedan veći, dva veća paradajza, jedna velika paprika babura, 150 grama maslina i jedan ljubičasti luk koji je srednje veličine.

Grčka salata recept

Prvo je potrebno da se luk iseče na listiće, a paprika na rezance. Paradajz bi trebalo iseći na kolutove, kao i krastavac, a zatim te kolutove treba prepoloviti. Ređa se red krastavaca, koji se malčice posole i doda se malo maslinovog ulja, a zatim ide red paradajza, koji se posoli takođe i doda se origano. Sledi red paprike koji treba malo nauljiti, zatim red maslina, a onda se sve to promeša, pri čemu treba voditi računa da se sastojci ne izgnječe.

grčka salata cena

 

Kada to bude gotovo, odozgore se stavi feta sir, koji se pospe origanom, i sasvim malo se poulji maslinovim uljem. To bi bilo sve i ovakva grčka salata je spremna da je iznesete pred vaše ukućane ili goste.

Ovo je salata koja je predstavnik mediteranske kuhinje, koja se, kao što znamo, smatra veoma uravnoteženom i zdravom. Lekari često preporučuju mediteranski način ishrane, radi očuvanja zdravlja kardiovaskularnog sistema, ali i održavanja željene telesne težine.

Grčka salata je veoma osvežavajući obrok i često se koristi kod redukcionih dijeta, a preporučljiva je i za dijabetičare. Primera radi, ako imate hipertenziju, tj. visok krvni pritisak, onda bi trebalo da smanjite unos soli u okviru ove salate, a dobro je da upotrebite i manje maslina.

Grčka salata kalorije

Grčka salata ima oko 200 kalorija.

Grčka salata cena:

Za grčku salatu potrebno je platiti oko 450 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.