Dodaj firmu

Mimi Giros

Fast food Mimi Giros nalazi se na Zvezdari, u Mirjevu. Jedini giros fast food u tom delu grada sa ukusnim pilećim girosom, burgerima ii krofnicama.
Pročitaj više

Mirjevski Venac 48
Zvezdara, Beograd

Index House Sendvič i pasta bar

Index House nudi hranu visokog kvaliteta po pristupačnim cenama. U ponudi imamo sendviče, 12 vrsta pasti, pizze, giros, slane i slatke palačinke, obrok salatePosetite nas na Dorćolu ili poručite i mi ćemo Vam dostaviti.
Pročitaj više

Francuska 37a
Stari grad, Beograd

Pink Ćevabdžinica Altina

Čuvene Pink ćevabdžinice nalaza se na više lokacija a posebna lokacija je na Altini u Zemunu. Najkvalitetnije meso, uz mogućnost dostave i kreiranje menija za proslave.
Pročitaj više

Pavla Vujisića 119, Altina
Zemun, Beograd

Volite li giros? Ako je odgovor DA, tada će vas naš tekst i te kako zanimati! Saznaćete ono što niste znali o ovom specijalitetu, kako je nastao, po kojim cenama i kako možete da poručite giros tako da dostava bude izvršena na kućnu adresu i slične korisne informacije.

Giros dostava

Na stranici na kojoj se nalazite, oglašeni su ugostiteljski objekti koji vrše pripremu i prodaju, kao i dostavu girosa. Dovoljno je da uputite jedan telefonski poziv i da odaberete giros po želji, i očekujte isporuku na naznačenoj adresi u dogovoreno vreme. Plaćanje se vrši kuriru, prilikom dostave.

Kako je nastao giros?

Giros je svoj naziv dobio po tome što se vrti oko svoje ose. Giro je grčka reč koja znači stalno okretanje u krug. U Maloj Aziji, postoji grad koji se naziva Burs, i iz njega je giros stigao u Grčku, kažu neka predanja. Smatra se da je to bilo 1922. godine i da su ga prenele helenske izbeglice.

Od čega se pravi giros?

Giros se pravi od svinjskog mesa, ali takođe je zastupljeno i pileće, mleveno ili ćureće. Bez obzira koje meso će se naći kao glavno, giros je uvek ukusan i nijedan gurman mu ne može lako odoleti. Giros se pravi tako što se na jedan dug bodež komadići mesa poslažu uspravno, i onda se to meso peče, tako što se bodež vrti oko svoje ose.

Grčki giros u Srbiji?

Kada se servira, giros meso se stavlja zajedno sa krompirićima, salatom i namazom. Tako se dobija perfektno ukusna brza hrana, koju svi degustiramo najčešće, kada odemo na more u Grčku. Međutim, da ne bismo čekali godinu dana pa da konzumiramo ovaj predivan specijalitet grčke kuhinje, postarali su se restorani u Srbiji koji se bave pravljenjem girosa.

Kao što smo naveli, moguća je dostava na adresu, bilo da poručujete od kuće ili iz firme.

Giros – zanimljivosti

Neki ljudi pitaju, u čemu je razlika između girosa i kebaba? Naime, i jedan i drugi specijalitet imaju isti oblik, međutim, postoji razlika i ona je u mesu. Kebab se obično pravi od jagnjetine ili govedine, dok se giros češće pravi od svinjetine.

Interesantno je da je giros pre par decenija, bilo nemoguće pojesti u Srbiji, ali su u  međuvremenu, restorani brze hrane znatno napredovali. Dakle, ne moramo više ići u Grčku da bismo uživali u girosu, čak ne moramo ni da napuštamo sopstveni dom – samo okrenemo telefon ili poručimo preko interneta. Takođe, i ako se nalazite u Grčkoj, isto je moguće poručiti giros, pošto i njihovi restorani brze hrane vrše dostavu na poziv i željenu adresu.

Giros cena:

Cena girosa se kreće od 220 din. do 450 dinara, a to zavisi od toga da li je težina 250 gr, 400, 550 gr ili se radi o giros porciji.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane