Uvek ukusan i vruć roštilj čeka vas u Deda Pele Plus u Beogradu. Roštilj na kilogram, sveže meso i vruće pečenje za sve vaše proslave i veselja.
Pročitaj više
Knežak Sarajevski ćevap nalazi se na Zvezdari. Sarajevski ćevap po 100% originalnoj recepturi od sada možete probati i u Beogradu.
Pročitaj više
Fast food Torero Grill nalazi se na Čukarici. Prisutan je već 20 godina a sada uz dostavu kvalitetnih porcija roštilja i mesa na kilogram sada predstavlja jaku konkurenciju.
Pročitaj više
Pravi zalogaj kod Micike radi dostavu zdravih i ukusnih jela po porudžbini za firme i sve druge goste na teritoriji Beograda.
Pročitaj više
Lalala food house nalazi se u Beogradu. Radi dostavu odlične hrane na teritoriji celog grada - pice, burgere, palačinke, sendviče.
Pročitaj više
Fast food roštilj kod Ilketa nalazi se na Zvezdari. Vrhunski roštilj, palačinke, sendviči i ukusan doručak dostupni su putem dostave i za preuzimanje na šalteru.
Pročitaj više
Restoran Pink ćevabdžinice na Altini je pravi lek za tmuran dan i povod za slavlje. Čuvene Pink ćevabdžinice imaju fantastičan recept za roštilj koji pripremaju od uvek svežeg mesa.
Pročitaj više
Čuvene Pink ćevabdžinice nalaza se na više lokacija a posebna lokacija je na Altini u Zemunu. Najkvalitetnije meso, uz mogućnost dostave i kreiranje menija za proslave.
Pročitaj više
Leskovačke čarolije 2020 fast food je novootvoreni lokal u Zemunu. Roštilj od kvalitetnog mesa sada vam je dostupno svakog dana u vašem komšiluku.
Pročitaj više
Roštilj kod Mareta je originalni leksovaćki roštilj. Svež i ukusan roštilj možete pokupiti u našem kiosku, imamo sve vste roštilja, pljeskavice, ćevape , punjeno belo meso.
Pročitaj više
Restoran “Meso i kolači” nalazi se na Busijama. Restoran u svom sastavu ima i igraonicu za decu gde možete proslaviti dečiji rođendan ali i sve druge proslave otvorenog tipa.
Pročitaj više
Restoran Meso i Kolači nalazi se na Altini. U ovom restoranu možete probati originalne banjalučke ćevape po originalnoj recepturi, izvrsne kolače i kvalitetna vina, kafe i druga pića.
Pročitaj više
Lagane obrok salate ili specijaliteti sa roštilja na balkanski način - sve to naći ćete u Kondinoj 1, u Starom gradu na radost svih Vaših čula.
Pročitaj više
Najukusniji domaći i specijaliteti sa roštilja koje možete pojesti kod nas, ili na Vašoj kućnoj adresi čekaju Vas u Etno kutku Sekulić.
Pročitaj više
Kuvana jela, specijaliteti sa roštilja, slatke i slane palačinke, kompletan ketering i sve što poželite, a po veoma povoljnim cenama. Nikad ukusnija i pristupačnija hrana sada Vam je nadohvat ruke - pozovite telefonom ili dođite do nas.
Pročitaj više
Food Panter ćevabdžinica nalazi se na opštini Čukarica, svojim gostima nudi uslugu i hranu vrhunskog kvaliteta. Specijalitet im je uvek sveže meso sa roštilja, ćevapi, piletina, domaće pite i drugo.
Pročitaj više
Uživajte u dobroj klopi u svako doba dana ili noći, posetite fast food REBRO GRILL u Batajnici. U ponudi našeg fast food restorana svakodnevno Vas očekuje veliki izbor jela sa roštilja, palačinki, sendviča, izvrsni sladoled na točenje i mno...
Pročitaj više
Fast Food DEA je savršeno mesto za sve ljubitelje prave hrane. Iz naše bogate ponude izdvajamo: pizze, slane i slatke palačinke, salate, sendviči, veliki izbor roštilja i kuvanih jela. Posetite nas na Bežanijskoj kosi, u ulici Ljubinke Bobi...
Pročitaj više
Balkanska bistro bar fast food nudi tradicionalna srpska jela sa roštilja. Sve što nudimo napravljeno je od kvalitetnog mesa. Ćevapi, pljeskavice, uštipci, vešalice, kobasice, pileće belo meso, batak, ražnjići, svinjski vrat, bečka šnicla, ...
Pročitaj više
Restoran Ginko svojim klijentima nudi veliki izbor domaće i internacionalne kuhinje. Naš meni sadrži probrana jela koja će sigurno osvojiti Vaša čula. Ukoliko niste u mogućnosti da dođete do nas, pozovite i naručite željeni obrok koji ćemo ...
Pročitaj više
Gotovo svi ljudi koji vole meso, vole i roštilj, odnosno najpopularniji specijalitet sa roštilja a to su ćevapi. Teško im je odoleti, a u ponudi ćete pronaći banjalučki ćevap, šiš ćevap, sarajevski ćevap...
U pitanju je jelo koje se pravi od mlevenog mesa, a to meso se oblikuje u malene valjke. Najčešće se koriste juneće i ovčije meso i to u razmeri od 70:30.
Kada se ćevapi koriste kao brza hrana, ljudi obično naručuju kao priloge kajmak i luk.
Danas se uz pomoć interneta mogu završiti raznorazni poslovi, pa tako i poručiti obrok za celu porodicu ili za goste i prijatelje. Ako je u pitanju neka proslava, kao što je rođendan i slično, ćevapčiće uvek možete da poručite online.
Postoje portali koji na jednom mestu objedinjuju više restorana brze hrane i tu možete da odaberete ponudu koja vam najviše odgovara.
Sa druge strane, možete da pozovete restorane putem telefona i da naručite vrstu i količinu ćevapa koje želite.
Ćevapi su sjajni za okrepljivanje, to jest, dobro ih je pojesti nakon nekog napornog rada, kada smo istrošili dosta kalorija i energije.
Ukoliko vodite računa o svojoj liniji, onda vas svakako zanima koliko prosečno ima kalorija u jednoj porciji ćevapa. To pre svega zavisi i od priloga koje koristite uz ovaj specijalitet, odnosno da li su u pitanju kajmak ili luk i slično.
Ipak, može se reći da velika porcija ćevapa ima oko 900 kalorija.
Možda ste odlučili da sami napravite ćevape, pa ste u potrazi za idealnim receptom. Ćevapčići se najčešće serviraju u lepinji ili somunu, ili se serviraju uz pomfrit. Ovo je tradicionalno jelo u Srbiji, za čiju pripremu se koriste različite vrste mesa, a osnovu čini junetina. Pored nje, tu su i svinjetina, ovčetina, jagnjetina. Može se reći da se najčešće koristi recept koji podrazumeva 70% junetine i 30% ovčetine, ali ni to ne bi trebalo uzeti kao strogo pravilo.
Meso koje ćemo upotrebiti da bismo napravili ćevape, ne bi smelo da bude nemasno. Od ostalih sastojaka, tu su 50 ml vode, jedna kašičica soli, trećina kašičice bibera, i tri čena sitno iseckanog belog luka.
Prezle, jaja i vegeta, ne moraju da budu neophodni, kao ni crni luk. Crni luk možete da dodate kao svež, onda kada servirate gotove ćevape.
Ćevapi se obično pripremaju na roštilju, i to na ćumuru, kada su i najukusniji. Hvataljkama za meso, ćevapi se stalno okreću, kako bi dobili rumenu boju sa svih strana. Vatra ne bi trebalo da bude prejaka, kako meso ne bi zagorelo, a ni preslaba, da ćevapčići ne bi ostali živkasti iznutra.
Interesantan je savet da ćevape treba premazivati jakom i gustom junećom supom, dok se okreću.
Prosečna cena je oko 600 dinara za jedan kilogram.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate restorane oglašene ispod našeg teksta.