Dodaj firmu

Poljo apoteka Marina

Nabavite samo najkvalitetnije proizvode za Vaš plastenik, povrtnjak ili voćnjak, posetite poljo apoteku Marina u Obrenovcu. Uz najširi izbor proizvoda vodećih domaćih i stranih proizvođača, garantujemo najbolju uslugu i stručne savete iskusnih farmaceuta
Pročitaj više

Cara Lazara 1
Beograd

Ukoliko imamo povrće ili voće koje gajimo savim sigurno znamoi sta su vodotopiva đubriva. Njihoristimo kada želimo da ono bude zdravo, da raste i da se razvija pravilno, i da nam na kraju, da plodove i prinose koji će biti vrhunskog kvaliteta. Da bismo sve to postigli, u pomoć nam pristiže nauka, tako da poljoprivrednici posežu za upotrebom đubriva, kao jednom od načina dohranjivanja biljaka.

U ovom tekstu saznajte sve što bi moglo da vas zanima a tiče se vodotopivih đubriva.

Vodotopiva đubriva za jagode

Kada govorimo o vodotopivim đubrivima, tada je reč o đubrivu koje se nalazi u granulama. To su kompleksna đubriva, čiji sastav je veoma uravnotežen. U takvim đubrivima se nalaze fosfor, azot, kalijum, ali i mezo i mikroelemente kao što su magnezijum, sumpor, bor, kalcijum, mangan, cink, i drugi.

Vodotopiva đubriva za papriku

Hranljive elemente, koji su dodatni, treba tako davati biljkama da one mogu lako da ih prihvate i usvoje, te iskoriste za sopstveni rast i razvoj. Takođe, napominjemo da se đubriva koriste i u slučajevima kada želimo da pomognemo biljci da se oporavi od određene bolesti. Tada se prvo uklanja uzrok bolesti, zatim se biljka leči, i na kraju se dohranjuje.

Vodotopiva đubriva za paradajz

Vodotopiva đubriva imaju optimalan odnos hranila, a pored toga, značajna pažnja se poklanja tome da granule budu kvalitetne, tj. ujednačene, kako bi se lakše aplikovale u polju. To bi dalje značilo da su sve granule jednakog oblika i veličine, ne mogu se međusobno povezati, niti će se raspadati.

Po određenoj parceli, potrebno je ravnomerno rasuti granule, tako da se hranljivi sastojci pravilno rasporede.

Pozabavimo se sada i procesom proizvodnje vodotopivih granula. Taj proces prati najviše evropske i svetske standarde, pri čemu se na kraju dobijaju visokokvalitetne granule za dohranjivanje biljaka. Kompleksna mineralna đubriva se otapaju odmah pri kontaktu sa vlagom iz zemljišta, a to bi dalje značilo da ste momentalno snabdeli vaše useve svim neophodnim hranljivim elementima.

Ova osobina da se granule brzo otapaju, i da lako oslobađaju hranljive materije, osigurava efikasnu primenu kod zemljišta koje se priprema za sadnju, kao i za setvu. Takođe, usevi se efikasno prihranjuju, ako se nalaze u fazi rasta i razvoja.

Možda se pitate, koje su još koristi od upotrebe vodotopivog đubriva? Pre svega, usevi koji su dohranjivani na ovaj način postaju otporniji, i to prema bolestima, štetočinama i nepovoljnim uslovima gajenja.

Pošto se parcele intenzivno koriste, u zemljištu postoji sve manje hranljivih elemenata koje bi biljke mogle da koriste, tako da je usled svega toga, neophodno da veštački prihranjujemo zasađene kulture.

Cena vodotopivog đubriva

Cene su veoma različite, ali je neki orijentacioni prosek oko 100 dinara po kilogramu. Najbolje je da se konkretno raspitate, a tom prilikom možete da dobijete i korisne savete od stručnog osoblja, kako biste izabrali đubrivo koje će optimalno da zadovolji vaše potrebe i zahteve.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane