Dodaj firmu

Poljo apoteka Marina

Nabavite samo najkvalitetnije proizvode za Vaš plastenik, povrtnjak ili voćnjak, posetite poljo apoteku Marina u Obrenovcu. Uz najširi izbor proizvoda vodećih domaćih i stranih proizvođača, garantujemo najbolju uslugu i stručne savete iskusnih farmaceuta
Pročitaj više

Cara Lazara 1
Beograd

Da bi se biljke prehranjivale normalno, potrebno im je dodati veštačka đubriva. U našem tekstu saznajte više o ovoj temi, kao na primer: koje su vrste veštačkog đubriva, u čemu se razlikuju vrste namenjene za voće, povrće i slično.

Vrste veštačkog đubriva

Dakle, veštačko đubrivo ćemo koristiti jer želimo da pospešimo rast i razvoj poljoprivrednih kultura, da bi one bile boljeg kvaliteta i da bi na kraju, količina prinosa bila veća. Osnovna podela je na organska i neorganska đubriva. Šta to znači?

Organska đubriva su biljnog ili životinjskog porekla, dok su neorganska sastavljena od dodatnih supstanci i različitih minerala.

Veštačko đubrivo za voće

Kada je biljka zahvaćena nekom bolešću, prvo je potrebno da se otkloni uzrok, i to se najčšće obavlja pesticidom, a zatim se radi na tome da se spreči dalje širenje bolesti uz pomoć fungicida. Na kraju, da bi se bolesna biljka uspešno oporavila, pomaže joj se tako što se dodaje odgovarajuće đubrivo.

Veštačko đubrivo za povrće

Đubrenje se vrši tokom rasta biljaka. Ono što je veoma važno da znate, to je da je potrebno da odaberete adekvatno đubrivo i da isto koristite u optimalnoj količini. Ako niste tačno sigurni šta treba da kupite, tada je najbolje da se  posavetujete sa stručnim licima odabrane firme koja se bavi proizvodnjom i prodajom veštačkog đubriva.

Veštačko đubrivo za papriku

Primera radi, ako se stavi previše đubriva, može da dovede do toga da se biljci nanese određena šteta. Isti efekat će se dogoditi i ako stavite premalo đubriva. Iz ovog zaključujemo da morate tačno da znate koliko je potrebno da se dozira.

Veštačko đubrivo za paradajz

Da bi prinosi bili veći, pomaže nam veštačko đubrivo. Međutim, ako se stavi neadekvatna količina, tada biljka može cela da odumre, da joj se uništi koren, ili da sagori.

Veštačko đubrivo za baštu

Ako imamo baštu, i u njoj zasađene razne biljne kulture, da bi one pravilno napredovale, neophodno nam je veštačko đubrivo. Mineralna đubriva se dele na nekompleksna i kompleksna. To bi značilo da nekomopleksna sadrže jedan od tri glavna elementa. To su azot, fosfor i kalijum.

Veštačko đubrivo za travu

Kompleksna đubriva sve te elemente sadrže u optimalnom odnosu. Taj odnos je tačno određen, a dodaju se još i mikro i makro elementi.

Veštačko đubrivo za malinu

Malina je biljka koja se često gaji u Srbiji, međutim, uopšte nije jednostavno dobiti zdrave i kvalitetne plodove. Postoji univerzalno đubrivo, koje je veoma široke primene, i naći ćemo ga u obliku granula. Te granule su rastvorljive u vodi, nemaju nikakav miris ni boju.

Veštačko đubrivo hemija

U toku vegetacije, uloga đubriva je da obezbedi pravilnu ishranu biljkama, a ako je reč o đubrivu koje je univerzalno, to znači da ono može da se koristi na svim tipovima zemljišta, na onima koja su kvalitetna i na osiromašenim.

Cena veštačkog đubriva

Cene su zaista različite, a radi vaše orijentacije, reći ćemo da se kreću u proseku oko 100 dinara po kilogramu. Najbolje je da se konkretno raspitate za veštačko đubrivo koje vam je potrebno.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane