Dodaj firmu

Đubrivo je jedna smeša materija, i ona se upotrebljava u vrtlarstvu ili u poljoprivredi, a osnovni cilj je da se pospeši rast biljaka. Svoju primenu najčešće nalazi na poljoprivrednim zemljištima.

Prodaja đubriva

Preduzeća koja se bave proizvodnjom i trgovinom đubriva, u ponudi imaju programe mineralnih đubriva. Ona se primenjuju preko zemljišta, u količini koja zavisi od biljne vrste i plodnosti tla. Tretiranje se obavlja predsetveno uz inkorporaciju ili prihranjivanjem.

Bitno je da se primeni ravnomerno, po celoj površini, a to se odnosi i na ratarsku i na povrtarsku proizvodnju, ili se stavlja u redove ili trake, a ovo se odnosi na vinogradarsku i voćarsku proizvodnju.

Kvalitetna đubriva moguće je pronaći u poljoprivrednim apotekama, kao i online putem, te kod firmi koje su oglašene na stranici koju upravo čitate.

Đubrivo  za cveće

Ukoliko imate zasade cveća, tada je svakako potrebno da se zemljište dodatno prihranjuje. Koliko ćete đubriva upotrebiti, kao što smo naveli, zavisi od vrste, ali i od toga kakvo je zemljište na kome je cveće zasađeno.

Đubrivo za voće

Đubrivo za voće se takođe mora da se nanosi u takozvanim redovima ili trakama. U toku jedne godine može da se primeni od jednog do dva puta.

Đubrivo za povrće

Đubrivo za povrće može da se primeni u toku vegetacije, i nanosi se jednako, po čitavoj površni zemljišta koje se prihranjuje. Rastura se ručno, a takođe i traktorskim rasturačima.

Đubrivo za ruže

Verovatno vam je poznato da je neko zasadio lepe ruže, koje su imale kvalitetno seme, ali da se one nisu primile, ili čak i jesu, ali su posle bile napadnute raznim bolestima. Uglavnom je razlog tome veoma loše zemljište za sadnju.

Da biste izbegli ovaj problem, potrebno je da prihranite tlo kvalitetnim đubrivom za ruže.

Đubrivo za pšenicu

Đubrivo za pšenicu može da se rastura uz pomoć aviona ili traktorskim rasturačima. Preporučuje se upotreba do dva puta godišnje.

Đubrivo za kukuruz

Postoje različite vrste đubriva, i neka od njih se primenjuju u osnovnoj obradi ili predsetvenoj pripremi.

Đubrivo za suncokret

U ponudi se nalaze takve vrste đubriva koje se mogu nanositi dva do tri puta godišnje i to u fazi intenzivnog rasta biljaka.

Đubrivo za soju

Koja količina će biti upotrebljena za prihranjivanje tla, najviše zavisi od njegovog kvaliteta.

Đubrivo za ječam

Svaki poljoprivredni proizvođač očekuje visoke prinose, a za to je potrebno da se primeni čitav niz agrotehničkih mera. To podrazumeva pravilnu obradu zemljišta, zalivanje i navodnjavanje, razne hemijske mere zaštite, kao i prihranjivanje mineralnim i organskim đubrivima.

Đubrivo za zob

U fenofazama razvoja useva, u svakom zemljištu je potrebno da budu prisutna tri glavna elementa a to su – kalijum, azot, fosfor. Đubrenje je neophodna mera koja će biljci obezbediti potrebne hranljive materije za početni rast i razvoj.

Đubrivo za ovas

Postoje zemljišta koja imaju niski sadržaj humusa, i u tom slučaju je prihrana od presudne važnosti.

Cena đubriva:

Cene veštačkih đubriva su različite, i kreću se od 30 din/kg, pa sve do 150 din/kg.

*Za sve precizne informacije, predldažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Idi na vrh strane