Dodaj firmu

Šta da poklonite vašim bakama i dekama kada odete da ih posetite u starački dom za praznike?

; Ažurirano 16.01.2024.
Šta da poklonite vašim bakama i dekama kada odete da ih posetite u starački dom za praznike?

Stariji članovi vaše porodice su ponekad komplikovani kada su u pitanju pokloni za praznike. Najčešće je najveći poklon vreme koje provedete sa njima a sve materijalno u tim godinama prestaje da bude važno. Ipak, nije na odmet da ponekad poklonite vašim najmilijima nešto za praznike kako bi znali da ih niste zaboravili i kako bi održali praznični duh, čak  iako nisu više kod kuće sa vama.

Ukoliko vaše bake i deke vole da putuju možete im pokloniti nešto od putne opreme kao što je jastuče za putovanje ili čak i karte za vikend u njihovom omiljenom odmaralištu.

Pametni telefoni danas su sve jednostavniji a vremenom smo se svi prilagodili tehnologiji. Pametni telefoni i tableti omogućavaju jednostavno zvanje, glasovno kucanje poruka ili pretraživanje ili poziv na samo jedan klik što će obradovati sve starije koji se baš i ne snalaze sa novom tehnologijom. Osim zabave ovakvi gedžeti su ponekad neophodni radi njihove bezbednosti, kako bi mogli da ih svakog momenta čujete ili kako bi oni vas mogli da pozovu jednostavnim klikom na taster.

Digitalni sat i alarm: Mnoge bake i deke iamju oslabljen vid ili sluh a neki na žalost pate od demencije, zato su digitalni satovi i alarmi koji ispuštaju zvuk imaju velika slova brojeve pravi poklon za njih i omogućavaju im da dobro vide koliko ima sati i podese alarm koji će ih obavestiti kada da popiju lekove ili da ustanu.

Kompresivne čarape sa modernim printom su odličan poklon za starije jer većina starijih žena ima problem sa oticanjem nogu, problem sa venama, i bolovima u nogama, a ove čarape osim što lepo izgledaju pomoći će im da žive bolje i udobnije.

Nešto od sportske opreme koja je prilagođena njihovom fizičkom stanju moja će im pomoći da ostanu u formi su odličan izbor.

Kućne papuče koje se ne klizaju, novi bademantil i peškir takođe su nešto što će svakodnevno koristiti.

Foto album sa slikama svih članova porodice i uspomenama na jednom mestu je odličan poklon i draga uspomena koju mogu pokazivati ostalim stanarima u domu i tako se prisetiti zanimljivih dogodovština.

Idi na vrh strane