Dodaj firmu

Domovi za stare Žarkovo

; Ažurirano 29.01.2024.
Domovi za stare Žarkovo

Jedno od beogradskih naselja, u kome postoje brojne kuće, zvanično pripada teritoriji opštine Čukarica. A upravo tu su smešteni i specijalizovani objekti, koji su namenjeni za boravak starih lica, bez obzira da li oni mogu da brinu sami o sebi ili im je potrebna neprekidna pomoć medicinskog osoblja.

Domovi za stare Žarkovo

Sasvim je očekivano da ove institucije moraju posedovati adekvatne dozvole, a da istovremeno moraju biti ispoštovana pravila, vezano i za njihovu opremljenost i za medicinsko osoblje, koje brine o zdravlju stanara doma.

Mnogobrojni domovi za stare Žarkovo nude smeštaj u lepo uređenim apartmanima i stanovima, a od želja klijenata zavisi i da li će u sobi biti sami ili sa još nekim stanarom doma, jer je većina smeštajnih jedinica namenjena za boravak od jedne do četiri osobe.

Svakako su apartmani opremljeni u skladu sa standardima, tako da svaki ima sopstveno kupatilo, adekvatno grejanje i televizijski aparat, ali i kuhinju, dnevni boravak i uopšteno rečeno, sve ono što je stanarima potrebno.

U cenu usluge je, pored smeštaja uračunata i ishrana, a domovi za stare Žarkovo naročito vode računa o njenom kvalitetu. Korisnicima se služe tri glavna obroka u toku jednog dana i dve užine, a po potrebi se obroci mogu prilagoditi i obolelima od šećerne bolesti, ali i svakom drugom pacijentu koji je na posebnom režimu ishrane.

Osim medicinskog osoblja, odnosno lekara opšte prakse i medicinskih sestara, o korisnicima usluga brinu i psiholozi, ali i brojni drugi specijalisti, koji se shodno potrebi angažuju.

Takođe se vodi naročito računa o higijeni, tako da svi domovi za stare Žarkovo obezbeđuju svojim stanarima i sapune i toalet papir, dok se posteljina i peškiri redovno menjaju.

Na zahtev se obezbeđuju dodatne usluge, poput na primer pedikira, frizera ili manikira, ali i različite vrste masaža, kao i laser i elektroterapija. Naravno da postoje i domovi za stare u tom delu grada, koji nude svojim korisnicima kozmetičke usluge, a podrazumeva se da na zahtev mogu biti obezbeđene i mnoge druge.

Gotovo svi domovi za stare u gradu Beogradu imaju odličnu saradnju kako sa službom hitne medicinske pomoći, tako isto i sa brojnim bolnicama i laboratorijama, što je vrlo važno ukoliko dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja bilo kog korisnika usluga.

Isto tako osoblje ovih specijalizovanih institucija može izaći u susret i rodbini stanara, a ako oni nisu u mogućnosti da ih često posećuju, kojom prilikom ih mogu obaveštavati elektronskim porukama o zdravstvenom stanju i o eventualnim problemima njihovih najbližih.

Organizacija kraćih izleta je isto uvrštena u ponudu ovih specijalizovanih institucija, a uz to brojni domovi za stare Žarkovo često organizuju različite zabavne aktivnosti za svoje stanare.

Idi na vrh strane