Dodaj firmu

Domovi za stare Mirijevo

; Ažurirano 29.01.2024.
Domovi za stare Mirijevo

Maksimalno se moraju poštovati savremeni standardi kvaliteta i u izboru objekta, u kojima će biti smešteni starački domovi, ali se ujedno mora voditi računa i o propisima vezano za to šta sve mora sadržati jedan objekat tog tipa.

Na području grada Beograda svakako postoje brojni domovi za stare, a na teritoriji opštine Zvezdara su oni smešteni mahom na području naselja Mirijevo, te osim kvalitetnog smeštaja, korisnici imaju mogućnost i da uživaju u čistom vazduhu, ali i u korišćenju brojnih sadržaja u lepo uređenim dvorištima, po kojima su svakako prepoznatljivi starački domovi u tom delu grada.

Domovi za stare Mirijevo

Naravno da nikome nije prijatno kada dođe u situaciju da jednog ili oba svoja roditelja mora smestiti u instituciji tog tipa, ali je sve to ipak donekle lakše ako se radi o objektu koji je kvalitetan i u kome su zaposleni vrhunski stručnjaci.

Upravo po tom principu funkcionišu domovi za stare Mirijevo, koji nude smeštaj na visokom nivou, te smeštaj maksimalno prilagođavaju čak i nepokretnim, odnosno polupokretnim starijim osobama. U zavisnosti od izbora institucije, postoje smeštajne jedinice koje su namenjene i za boravak više osoba, a maksimalno njih četvoro, s tim što su u ponudi i oni domovi za stare Mirijevo u kojima postoje sobe za samo jednog korisnika. Gotovo svaka od tih smeštajnih jedinica poseduje i kuhinju, a podrazumeva se da je kupatilo u svakoj od njih, kao i televizijski prijemnik, odnosno sve ono što je potrebno za ugodan boravak.

Što se tiče medicinske usluge, ona je dostupna na dnevnom nivou i podrazumeva kontrolu kako krvnog pritiska i šećera u krvi, tako isto i telesne temperature, s tim što se podrazumeva da medicinsko osoblje ove institucije vodi računa i o tome da li stanari uzimaju propisanu terapiju.

Važno je napomenuti da postoji neposredna saradnja sa brojnim specijalizovanim medicinskim institucijama, a kako bi stanari svakog staračkog doma bili adekvatno medicinski zbrinuti ukoliko dođe do pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja.

Podrazumeva se da domovi za stare Mirijevo vode računa i o kvalitetu ishrane, koja je bazirana na tri glavna obroka u toku dana i dve užine.

Izuzev standardnih medicinskih usluga, u ovim institucijama se nudi i fizikalna terapija, ali i elektroterapija, te po potrebi masaže, s tim što postoje i oni domovi za stare Mirijevo koji svojim korisnicima nude mogućnost korišćenja pedikirskih i manikirski usluga, kao i angažovanje frizera i kozmetičara.

Svi stanari su pod neprekidnim nadzorom stručnjaka, a u cenu boravka je osim svega pomenutog uračunata i kompletna nega, tako da članovi porodice nemaju nikakvog razloga za brigu. Ukoliko to bude bilo zahtevano, oni će dobijati periodična obaveštenja o stanju zdravlja svojih najmilijih, budući da domovi za stare Mirijevo nude i mogućnost slanja takvih izveštaja elektronskim putem.

Idi na vrh strane