Dodaj firmu
Na šta se najviše žale oni koji žive u staračkom domu?

Kao i hoteli i restorani, starački domovi i ustanove za dugotrajno zbrinjavanje nude uslugu za koju je potreban visok nivo kvaliteta kada je u pitanju zadovoljavanje potreba stanovnika.

Na šta se najviše žale oni koji žive u staračkom domu?
Koji je posao medicinskih sestara u staračkim domovima?

Medicinska sestra u staračkom domu ima mnogo odgovornosti. One imaju zadatak ne samo da se brinu o starijim stanarima, već su zadužene i za ostale zaposlene i moraju da osiguraju da medicinska nega nesmetano teče.

Koji je posao medicinskih sestara u staračkim domovima?
Domovi za stare počeli sa vakcinacijom svojih korisnika protiv Covida-19

Sačuvajmo one koji su čuvali nas! U domovima za stare u toku je vakcinacija protiv Covida-19.

Domovi za stare počeli sa vakcinacijom svojih korisnika protiv Covida-19
Domovi za stare Železnik

Domovi za stare su jedna od najboljih opcija kada je u pitanju nega i zbrinjavanje najstarijih. Oni brinu o najstarijima na toliko mnogo načina a tako su koncipirani da se pokriju svi aspekti života starih lica kako bi se oni osećali prihvaćenim, zdravim i sigurnim u suživotu sa svojim vršnjacima uz adekvatnu medicinsku pomoć.

Domovi za stare Železnik
Popusti za penzionere!

Dragi penzioneri, portal Navidiku.rs je ovog puta pripremio akcijske ponude kojima ostvarujete popuste na različite usluge.

Značaj zdrave ishrane u staračkom domu

Ishrana je i te kako bitna za zdravlje starijih ljudi. Stariji ljudi bez obzira na to da li žive u staračkom domu ili kod kuće moraju imati izbalansiranu ishranu. U staračkim domovima postoje stručna lica koja se bave tim segmentom, a to su nutricionisti koji poznaju organizam starijih, njihove nutritivne potrebe, kao i navike.

Zašto su žene češće žrtve zlostavljanja u staračkim domovima?

Starije žene su češće žrtve zlostavljanja nego stariji muškarci - dve od tri starije žrtve zlostavljanja su žene. Starije žene su izložene većem riziku od zlostavljanja tokom svojih kasnijih godina iz više razloga.

Starenje kod kuće ili u staračkom domu

Istraživanja pokazuju da bi najstariji radije ostarili u staračkom domu. Međutim i dom za stare i te kako ima svoje benefite. Neki stanari radije biraju starački dom kao mesto gde će dočekati svoj kraj upravo zbog mogućnosti koje on pruža.

Zašto loša higijena može biti znak zanemarivanja u staračkom domu?

Mnoge porodice suočavaju se sa teškom odlukom da svoju voljenu osobu ostave u starački dom kada više ne može samostalno da živi. Porodice veruju ovim staračkim domovima da pravilno brinu o njihovoj voljenoj osobi, zato kada se već odluče na taj korak, uglavnom pronaću pravi starački dom čijem osoblju veruju.

Idi na vrh strane