Dodaj firmu
Koje su sve aktivnosti deo zabavnog programa i socijalizacije u staračkim domovima?

Možda će nekome na prvi pogled zvučati čudno da su mnogi domovi za stare usmereni i na brojne dodatne aktivnosti, a kako bi korisnicima usluga omogućili što prijatniji boravak.

Koje su sve aktivnosti deo zabavnog programa i socijalizacije u staračkim domovima?
Koji su uslovi za upis u starački dom?

Ukoliko neko želi da smesti svoje roditelje ili starije rođake u dom za stara lica, koji je u državnom vlasništvu, moraće da prođe vrlo strogu proceduru. Ali, za razliku od državnih domova za smeštaj starih lica, u privatnima je postupak prijavljivanja vrlo jednostavan.

Koji su uslovi za upis u starački dom?
Ko sve od medicinskog osoblja mora biti obavezno prisutan u staračkom domu?

S obzirom na to da je kategorija korisnika, koji su smešteni u domovima za stare vrlo osetljiva, te da se neretko radi o hroničnim, ali i o nepokretnim ili o slabije pokretnim bolesnicima, sasvim je razumljivo zašto u svakom staračkom domu mora postojati odgovarajuće medicinsko osoblje.

Ko sve od medicinskog osoblja mora biti obavezno prisutan u staračkom domu?
Kakvi sve starački domovi postoje kod nas?

I dok je ranije bilo sasvim uobičajeno da se u ponudi nalaze oni domovi za stara lica, koji se nalaze pod državnom upravom, danas je sve više luksuznih privatnih domova za stare.

Kakvi sve starački domovi postoje kod nas?
Kakvu dokumentaciju je potrebno pripremiti prilikom prijave u starački dom?

U zavisnosti od toga da li starija osoba treba da bude primljena u državni gerontološki centar ili u privatni starački dom će zavisiti i dokumentacija koja se zahteva.

Šta podrazumeva nadzor 24 časa u staračkim domovima?

Lica koja koriste usluge domova za stare su ponekad nepokretna, ponekad se sporije kreću, a ponekad jednostavno moraju biti pod neprekidnim nadzorom stručnjaka.

Da li ste znali da postoji i usluga dnevnog boravka u staračkom domu?

Da bi najstarijim sugrađanima bilo omogućeno da lepo provedu svoje staračke dane, mnogobrojni specijalizovani starački domovi nude i jednu naročito zanimljivu uslugu.

Koliko novca mesečno je potrebno izdvojiti za boravak u staračkom domu?

Uzevši u obzir da ne postoji jedinstveni cenovnik za staračke domove, to je potrebno odabrati nekoliko njih i raspitati se pojedinačno u svakome o ceni. Treba imati na umu da cene u velikoj meri mogu da variraju, a da sve azvisi od ponude. Mada se mora priznati i da lokacija doma za stare, kao i njegova površina, te usluge koje su dostupne, i te kako utiču na cenu.

Domovi za stare Miljakovac

Beogradsko naselje poznato po šumi, u čijoj neposrednoj okolini se i prostire se nalazi na teritoriji opštine Rakovica. A upravo nadomak Miljakovačke šume su smešteni brojni domovi za stare, što je odličan izbor lokacije.

Domovi za stare Dorćol

Kada dođe momenat da deca više ne mogu da vode računa o svojim roditeljima, jer imaju sasvim dovoljno obaveza sa svojom porodicom, logično se nameće pitanje kako da im pomognu, a posebno ako otac i majka ne mogu sami da brinu o sebi.

Idi na vrh strane