Dodaj firmu
Domovi za stare Braće Jerković

U moderno opremljenim prostorima na području beogradske opštine Voždovac, a naročito u naselju Braće Jerković su smešteni domovi za stara lica, u kojima su zaposleni vrhunski stručnjaci, koji vode neprekidno brigu o starijim sugrađanima, bez obzira da li oni spadaju u kategoriju pokretnih ili polupokretnih, odnosno nepokretnih lica.

Domovi za stare Braće Jerković
Domovi za stare Banovo brdo

Jedno od rešenja, koja se možda i ne svidi svakome, a kada njegovi roditelji ne mogu više da brinu sami o sebi, jeste smeštaj u specijalizovane institucije.

Domovi za stare Banovo brdo
Šta je od dokumenata potrebno za smeštaj lica u dom za stare?

Nije lagana ni jednostavna odluka da roditelje ili starije rođake neko smešti u starački dom. Naravno da postoje opravdani razlozi za to, ali se ne može osporiti činjenica da takva odluka zaista nikome ne može da padne lako.

Šta je od dokumenata potrebno za smeštaj lica u dom za stare?
Da li ulaskom u starački dom gubite društveni život?

Iz nekog razloga je opšteprihvaćeno mišljenje da su starački domovi nužno zlo, te da isključivo u situaciji, kada o staroj osobi zaista nema ko da brine, treba odabrati tu opciju.

Da li ulaskom u starački dom gubite društveni život?
Da li je hrana u staračkim domovima prilagođena svakom pacijentu?

Izuzev usluge smeštaja u adekvatnom prostoru, korisnici usluga, za koje su specijalizovani starački domovi nude i uslugu ishrane, ali i druge usluge.

Cena koju plaćate u domu za stare najčešće uključuje sledeće

Kako se moraju poštovati pravila, to većina domova za stare nastoji da oformi u skladu sa tim pravilima i cenu

Licencirani domovi za stara lica - po čemu se razlikuju od nelicenciranih?

Potrebno je sa puno pažnje odabrati dom za stara lica, a kada već dođe do toga da moramo roditelje ili starije rođake u njih da smestimo.

Kakvu stručnu negu treba da očekujete od staračkog doma?

Medicinske usluge koje će biti pružene korisnicima staračkih domova podrazumevaju na prvom mestu neprekidan nadzor medicinskih stručnjaka.

Koje medicinske usluge možete tražiti po posebnom zahtevu?

Uzevši u obzir da starački domovi moraju posedovati validnu licencu, a koju zvanično izdaje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, to je i precizno navedeno između ostalog koje usluge su u obavezi korisnicima da pružaju.

Koje su osnovne u​sluge koje treba da pruži dom za stare?

Od slučaja do slučaja zavisi koje su to usluge, koje treba korisnicima da pruži konkretni dom za stare. Ipak se mora priznati da svakako postoje one, koje se mogu svrstati u osnovne.

Idi na vrh strane