Dodaj firmu

Kako da oprostite sebi ako smestite roditelje u starački dom?

; Ažurirano 16.01.2024.
Kako da oprostite sebi ako smestite roditelje u starački dom?

Nešto što mnoge ljude muči jeste teskoba, koja se javlja kada shvate da je najbolje za njihove roditelje da borave u nekom od staračkih domova.

Upravo tada je važno da znaju kako da sebi oproste, ako se odluče na taj korak.

Pod uslovom da su vaši roditelji još uvek svesni, najbolje je da sa njima porazgovarate o tome da li ih zanimaju starački domovi Beograd i kakvo uopšteno mišljenje o tome oni imaju.

A na osnovu tog razgovora ćete moći i da procenite da li je zaista pravi trenutak da se odlučite na taj korak ili bi trebalo još malo da sačekate.

Svakako je važno da tokom razgovora roditelje informišete o detaljima u vezi sa uslugom, koja će im biti omogućena u izabranom staračkom domu, te čak i da im pokažete fotografije ili video ako je moguće. Na taj način će oni imati jasan uvid u to gde bi trebalo da budu smešteni, što će im gotovo sigurno odluku olakšati.

Ipak, najbitnije je da vi sami sebi oprostite ako donesete odluku da roditelje smestite u jedan od staračkih domova, koji se nalaze na području Beograda ili bilo kog drugog grada.

Vrlo je važno u tom slučaju i da posebno vodite računa o izboru mesta, na kome će vaši roditelji boraviti, te da svakako razmotrite i cenu i sve ostale uslove.

Pojedini starački domovi Beograd omogućuju svojim potencijalnim korisnicima i da se upoznaju sa prostorom, odnosno sa time kako je organizovan život u tom domu i sa ostalim detaljima. Zato bi trebalo tu priliku iskoristiti i omogućiti roditeljima da steknu jasan uvid u to kakav ih prostor očekuje i da vide svakako ko još u tom staračkom domu boravi, kao i sve ostalo što ih zanima. U slučaju da su vaši roditelji svesni i da možete sa njima da razgovarate o tome, svakako bi bilo dobro da zatražite i njihovo mišljenje.

Idi na vrh strane