Dodaj firmu

Kako da izaberete odgovarajući papir u štampariji?

Kako da izaberete odgovarajući papir u štampariji?

Štamparije u Novom Sadu za svoj rad koriste različite vrste papira a koji papir se može koristiti za vaš proizvod koji želite da vam štamparija izradi, zavisiće pre svega od specifikacije i zahteva proizvoda. Za štampu određenih proizvoda može se koristiti samo jedna vrsta papira, dok za druge vrste proizvoda možete sami izabrati papir po želji.

Ako primera radi, želite da vam vaša štaparija štampa časopis ili brošuru, tada će vam najverovatnije predložiti kudstruk, jedan od najviše korišćenh vrsta papira u štampariji. Ovaj papir ima fini troslojni premaz sa obe strane i omogućava full kolor i veoma dobru postojanost boja. Kundstruk može biti u mat ili sjajnoj varijanti. U štampi časopisa više se korsti mat verzija zbog lakšeg čitanja i manje odsjaja. Za knjižni blok koriste se gramature od 90 do 170g/m2.

Štamparije Novi Sad za štampu sveski, blokova i agendi koriste ofsetni papir. Ovaj papir nema premaz pa je štampa manje kontrastna i izražajnija. Tu je i štampa papir, kao posebna vrsta ofsetnog papira.

Volumenozni papir je debeo ali lagan papir sa volumenom i indeksom 2.0 što ga čini duplo debljim u odnosu na standardni papir.

Reciklirani papir se koristi za eko proizvode. Jednim delom je sastavljen od već korišćenog papira. Postoji različit kvalitet ovog papira, pa se prema tome određuje i cena.

NCR papir se koristi za kopiranje ispisa i koristi se kada je potrebno štampati vše primeraka sa istim ispisom, kao što se nekada koristio indigo papir. Ovaj papir se koristi za štampu blokova, računa, priznanica, otpremnica.

Natron papir se koristi za Kraft proizvode, za pakovanja i ukrasne kese i dizajnirane proizvode, otporan je na kidanje i cepanje

Etiketni papir je za etikete i on se koristi najčešće za reklamne nalepnice za pivo i etikete na pivu. Sintetički papir je otporan na vodi hemikalije pa se koristi za deklaracije i u hemijskoj industriji za naepnice i obeleživače koji se ne mogu tako lako rastvoriti i izbledeti u kontaktu sa vodom.

 

Firme povezane sa tekstom

CD Matrix Print lasersko graviranje

Vrhunski kvalitet, prestižan dizajn koji odiše prepoznatljivošću i jedinstvenošću, ukratko znači samo jedno - CD Matrix Print , Novi Sad, lasersko graviranje na svim podlogama.
Pročitaj više

Masarikova 18, lokal 2
Novi Sad

Štamparija Maglovski

Štamparija Maglovski je prepoznatljiva po sito štampi na tekstilu koja je dovedena do savršenstva. Pored toga, pruža usluge štampe i veza na majicama, kačketima i ostalom tekstilu, kao i izradu reklamnog materijala kolornom štampom.
Pročitaj više

Milenka Stojkovića 33
Novi Sad

Štamparija Stella Print & Design

Štamparija Stella Print & Design već 10 godina pruža niz usluga u oblasti štampe reklamnog materijala, grafičkog i web dizajna. Zahvaljujući upotrebi savremene opreme, u našem radu su zastupljene sve tehnike štampe, uz vrhunski kvalitet usluge i profesionalizam.
Pročitaj više

Futoški put 51
Novi Sad

PAPIKO-štampa na papučama

Obradujte neku Vama dragu osobu originalnim papučama dizajniranim prema Vašoj ideji. Papiko papuče se ručno izrađuju od vrhunskih pamučnih materijala, a željena slika ili tekst se prenose kvalitetnom digitalnom štampom koja je neosetna na dodir.
Pročitaj više

Zvezdarska 13, Veternik
Novi Sad
Foto OKO štamparija
Bogdana Šuputa 73
Novi Sad

Foto OKO stamparija se nalazi na adresi Bogdana Suputa 73, Novi Sad

Idi na vrh strane