Dodaj firmu

Razlika između sigurnosnih i blindiranih vrata?

; Ažurirano 29.01.2024.
Razlika između sigurnosnih i blindiranih vrata?

Razlika između sigurnosnih i blindiranih vrata?

Istraživanja i statistike govore da lopovi uglavnom ulaze na vaš posed kroz vrata. Ukoliko živite u višespratnoj zgradi, mala je verovatnoća da će provaljivati kroz prozor ili na neki drugi način. Zbog toga je za njih idealno ako ne mislite o svojoj bezbednosti i niste nabavili sigurnosna vrata. Obična vrata će čak i provalnici amateri lako obiti, i neće im biti potrebno više od sedam, osam minuta, uz minimalnu buku, posebno ukoliko nose sa sobom jak alat.

Nemojte doći u tu situaciju. Naime, sigurnosna vrata su po svojim karakteristikama namenjena baš tome – da vam pruže adekvatnu zaštitu. Imajte na umu, da nijedna vrata nisu sigurnost 100%, ali da psihologija govori u prilog tome da lica sa podlim namerama odustaju od provale onda kada samo vide određeni stepen zaštite na ciljanom objektu.

Dakle, čak i kineska sigurnosna vrata su daleko bolja nego da imate neka najobičnija, sa najprostijom bravom. Ukoliko želite da uložite nešto više novca, naš predlog je da nabavite bezbednosna vrata vodećih evropskih i svetskih proizvođača, koja pored svoje funkcionalnosti, imaju i izuzetno lep vizuelni efekat.

Vratimo se temi našeg teksta, a to je razlika izmešu sigurnosnih i blindiranih vrata. Ako želite vrata kroz koja ni metak ne može da prođe, tada birajte upravo – blindirana. Drugi naziv za blindirana vrata su balistička, i poseduju čak šest tačaka zaključavanja, u tri smera. Štok vrata je izrađen od čeličnih profila, a u krilu vrata se nalazi rešetka od kutijastih metalnih profila. Balistička ispuna je debela 50 milimetara. Dodatna zaštita od provale su tri šipa koja se nalaze kod šarki.

Ono što će vam se veoma dopasti, to je da je špijunka na vratima veoma širokog ugla i možete iz svog stana da osmotrite okolinu. Blindirana vrata imaju prag od metala, a po vašoj želji, oblaže se drvetom, da bi sve imalo lepši estetski utisak.

Iz svega opisanog, možete da zaključite da su blindirana vrata bolja zaštita od sigurnosnih vrata, koja se ipak češće kupuju, iz ekonomskih razloga, jer imaju nižu cenu. Ipak, ako želite miran san svojim ukućanima i sebi, tada nije loše da kupite dobra blindirana vrata, jer je to ulaganje u budućnost, koje se višestruko isplati. Pre svega, ovo je kupovina koju obavljate samo jednom u dugom nizu godina, i pomislite samo koliko ste uštedeli, kako novca, tako i živaca, jer ste izbegli potencijalne nemile situacije – provale, krađe, upade na posed...?

Jednostavno, bolje je da uložite u dobra blindirana vrata i da znate da vam niko ništa ne može, nego da spavate sa jednim okom otvorenim, dok vam je imovina ugrožena, pa možda čak i životi – nikada ne znate kakve namere imaju provalnici i šta mogu da urade u stanju panike i straha od toga da će biti otkriveni.

Dodajmo za kraj da sva blindirana vrata moraju da poseduju atest za sigurnost. Najveća razlika između sigurnosnih i blindiranih vrata, je što se kod blindiranih vrši provera i to ispaljivanjem metaka, tako da ona moraju da pokažu otpornost na probijanje.

Idi na vrh strane