Dodaj firmu

Da li su sigurnosna vrata najbolja zaštita od provalnika i lopova?

; Ažurirano 29.01.2024.
Da li su sigurnosna vrata najbolja zaštita od provalnika i lopova?

Postavlja se pitanje, da li su dobra sigurnosna vrata stoprocentna zaštita od razbojnika?

Odgovor je da ne postoji nijedna takva sigurnost, ako neko ima izrazitu nameru da naudi vašoj imovini, moguće je da ga ništa neće sprečiti u tome, osim da imate fizičko obezbeđenje objekta, uz monitoring 24/7, 365 dana u godini. 

To je slučaj sa holivudskim zvezdama, ali sa običnim čovekom, svakako nije. Dakle, šta je to što dobijate nabavkom sigurnosnih vrata i kako ona sprečavaju lopove da upadnu na vaš posed?

Pozabavimo se na trenutak psihologijom. Provalnici se žure. Oni vrlo dobro znaju šta će se dogoditi ako budu uhvaćeni, da im prete razne kazne koje propisuje zakon. Zbog toga, lopovi ne žele da rizikuju. Svoj posao hoće da završe najbrže moguće, da pokupe plen i da nestanu u nepoznatom pravcu.

Naš dom je toplo i sigurno gnezdo, u kome se osećamo zaštićeno, opušteno, spokojno. Ipak, zapitajte se: da li je to baš tako? Nažalost, svet nije bezbedno mesto, i svi znamo da postoje razni ljudi sa veoma lošim namerama. Da biste zaštitili svoju porodicu, najbolje što možete da učinite, jeste da postavite kvalitetna vrata i prozore. Prema mnogim istraživanjima koja su rađena, zaključci govore da provalnici i lopovi u najvećem broju slučajeva ulaze direktno kroz vrata. To se odnosi i na stanove i na kuće, lokale... 

Iz svega navedenog jasno vidimo da prvo i osnovno što moramo da učinimo, jeste da postavimo visoko kvalitetna ulazna vrata. Da se razumemo – ona nisu sa niskom cenom, ali sa druge strane, svaki uloženi dinar će vam se višestruko vratiti. Pitate se kako? Na mnogo načina, ali pre svega kroz – miran san, vas i vaše dece. Takođe, kupovina i ugradnja sigurnosnih vrata je ulaganje u budućnost – njih ne kupujete svakoga dana, već jednom u dugom nizu godina.

Da li smo zaštićeni 100% sa sigurnosnim vratima?

Zamislite da imate najobičnija moguća vrata. Njih je moguće razvaliti jednim jakim udarcem nogom, zar ne? Ako živite u stambenoj zgradi, onda pljačkaši to neće pokušavati, jer se stvara buka, ali ako ste nastanjeni u kući, čak i ta varijanta dolazi u obzir. Pored najprostijeg obijanja, lopovi imaju opremu, pribor... – to je „alat“ za njihov posao, tako da im vaša „obična“ vrata neće predstavljati nikakvu naročitu prepreku, već će im to možda biti dobra zabava, tako da kasnije mogu da kažu: „Kako smo samo brzo upali, ovo je bio stvarno lak plen!“

Vi sigurno ne želite da budete „lak plen“ za razbojnike, već „tvrd orah“ na kome će „slomiti zube“.

U sigurnosnim vratima je „ceo štos“. Naime, kada lopovi budu videli da imate vrata koja su izrađena od kvalitetnog materijala, imaju specijalnu bravu sa dosta tačaka zaključavanja, blindirana su... Verujte nam, odustaće od svoje podle namere pri samom pogledu na vašu obezbeđenu „tvrđavu“. Naime, da bi se obila sigurnosna vrata sa najvišim stepenom zaštite, potrebno je da lopov ima veliko iskustvo i hrabrost, kao i jak alat. Takva vrata, morala bi da se obijaju najmanje 20 minuta i da se pri tome proizvodi velika buka. 

Recite nam sada – kolika je verovatnoća da ćete biti opljačkani?

Da, provalnici mogu da obiju sigurnosna vrata, kao i svaka druga, ali je gotovo zanemarljiva mogućnost da će do toga doći, jer niko ne želi da rizikuje gotovo zagarantovanu robiju i da razvaljuje nešto dugo vremena, uz glasne udarce koji se čuju u komšiluku (bez obzira da li živite u stanu ili u kući). 

U tome je glavna prednost sigurnosnih vrata – imajte uvek na umu da je psihologija bitan faktor, i da će vas upravo to zaštititi od podlih namera loših ljudi; čak i najprostija vrata koja imaju dodatnu bravu, takođe su ponekad dovoljna da odvrate lopove, barem one početnike; a sad zamislite visokokvalitetna sigurnosna vrata – predstavljaće „preveliki zalogaj“ i nesavladiv izazov čak i za one iskusne, okorele kriminalce. 

Kada vide vaša vrata, verovatno će pomisliti da nije vredno rizika i tražiće neku kuću ili stan, gde se vlasnici još nisu odlučili za nabavku zaštite ulaza u dom, obično usled nedostatka svesti o tome da lica sa lošim namerama nikada ne spavaju, i da uvek kuju plan kako da dođu do tuđe teško stečene imovine i to na što lakši način.

Nemojte biti u ovoj grupi ljudi, jer dugujete sebi i svojoj porodici spokojan san, sigurnost i bezbednost. Uz kvalitetna sigurnosna vrata, učinili ste sve što je do vas, tako da vam savest može biti mirna, jer je verovatnoća da će se nešto loše dogoditi, skoro sasvim zanemarljiva. 

Idi na vrh strane