Dodaj firmu

Koje vino odabrati uz riblje specijalitete?

; Ažurirano 16.01.2024.
Koje vino odabrati uz riblje specijalitete?

 

Svi oni ljudi koji znaju kako da uživaju u hrani, posebno vode računa o tome koje piće će uz određene specijalitete konzumirati. Mada o tome postoje praktično nepisana pravila, ima i onih ljudi koji se njih neće pridržavati, već će isključivo po ličnom ukusu i nahođenju odabrati da li će uz određeni specijalitet konzumirati pivo, crveno, belo, crno ili roze vino, odnosno neki drugi alkoholni ili bezalkoholni napitak.

Međutim, mnogobrojni riblji restorani Beograd zapošljavaju konobare, koji su obučeni upravo za to da preporuče gostima, koje bi vino trebalo da konzumiraju uz određene specijalitete. Naravno, pod uslovom da gosti od njih za traže takav savet.

Pravilna kombinacija vina uz specijalitete od ribe

Iako je reč o nepisanim pravilima, većina ljudi koji posećuju restorane specijalizovane za pripremu jela od ribe i te kako vode računa o poštovanju tih pravila.

Nepisano je pravilo da uvek treba prvo piti belo vino, a zatim crveno, ukoliko odlučite da kombinujete više vrsta vina, mada to ipak nije preporučljivo.

A što se tiče jela od ribe, ali i školjki i drugih morskih specijaliteta, obično se preporučuje konzumiranje belih vina. To može biti čisto belo vino ili mešavina belog vina i kisele vode.

Klasično belo vino, dakle ni slatko ni suvo, već polusuvo se najbolje slaže, da tako kažemo uz specijalitete od ribe, zatim školjki i morskih plodova, pa čak i uz specijalitete od piletine

Ukoliko odlučite da isprobate neki drugačiji ukus, a konzumirate morske plodove ili rakove, onda možete probati i roze vino.

Da biste zaista u potpunosti uživali u ukusu nekog specijaliteta od ribe, riblji restorani Beograd svakako preporučuju da zatražite savet od konobara o tome koje vino će vam preporučiti u toku ručka ili večere. Podrazumeva se da uvek imate mogućnost da izaberete i neku drugu opciju, jer većina takvih restorana ima izuzetno dobru ponudu vina.

Idi na vrh strane