ao što smo već naveli sama osnova pice, odnosno njeno testo i recept po kome se ono pravi može drastično da promeni ukus pice. Zato su u svetu poznate različite picerije i pice, koje su mahom svoje ime dobile po gradu u kome su nastale.
Verovatno ste nekada poručili picu iz picerije u Novom Sadu, a u sredini kad ste otvorili kutiju, stajao je mali plastični stočić, nalik malom stolu.
Pročitaj višeao što smo već naveli sama osnova pice, odnosno njeno testo i recept po kome se ono pravi može drastično da promeni ukus pice. Zato su u svetu poznate različite picerije i pice, koje su mahom svoje ime dobile po gradu u kome su nastale.
Pravljenje savršenog testa za picu je prava umetnost. Upravo samo testo pravi tu bitnu razliku između prosečne i dobre pice. Testo je najvažniji sastojak pice a samo mešanje testa je umetnost i to znaju sve picerije u Novom Sadu.
Sigurni smo da niko od nas nije imao priliku da proba najskuplju picu na svetu. Kod nas su cene parčeta pice ili cele pice kreću od 100-800 dinara u proseku, što i nije tako mnogo, ako uporedimo svetske cene i picerije Novi Sad.
Picerije Novi Sad se utrkuju koja će više da se istakne sa svojom originalnom ponudom, ili bar sa kvalitetom testa i sastojaka, osobljem, opremom ili dostavom. Ne postoji čarobni recept za uspeh picerije, ali svakako možete osmisliti svoj autentičan pristup.
Mnogo lanaca restorana i restorani, picerije i poslastičarnice, kao i svi drugi bore se sa novom finansijskom krizom. Istina, prehrambeni objekti su uvek bili najmanje na udaru, jer većina ljudi najviše novca troše na hranu, ali ipak, nakon pandemije, kada su se zatvarali objekti širom sveta, niko nije ostao neoštećen.