Šta bi trebalo da znate pre nego što otvorite svoju piceriju?
Napisano 09.12.2022. ; Ažurirano 30.01.2024.Picerije Novi Sad se utrkuju, koja će više da se istakne sa svojom originalnom ponudom, ili bar sa kvalitetom testa i sastojaka, osobljem, opremom ili dostavom. Ne postoji čarobni recept za uspeh picerije, ali svakako možete osmisliti svoj autentičan pristup.
U Novom Sadu postoji na desetine picerija, a sve one imaju bogatu ponudu ili su specijalizovane samo za određenu vrstu pice.
Ponekad se kupci vežu za sjajan ukus testa, ponekad za kvalitetne sastojke ili prelive, koji vašu picu čine drugačijom. Ponekad je jednostavna dostava ili poručivanje glavni uzrok uspeha, jer je kupcima to i te kako važno, a ponekad je sam ambijent picerije presudan, dobar pogled ili lokacija ili zanimljiv ambijent. Kada poželite da otvorite piceriju, ono što je najvažnije da budete drugačiji i autentični i da se izdvajate po nečemu.
- Kako i zašto otvarati picerije u Novom Sadu?
Pre otvaranja picerije, važno je da imate taj neki glavni pokretač ili motivaciju, kako biste postali uspešni vlasnik picerije. Ono što su vaše želje je glavno u ostvarenju ciljeva, ali kako ne bi sve ostalo na željama, potreban vam je jasan plan. Pre svega važno je da nabavite kvalitetno osoblje, koje će biti stručno i motivisano za rad.
Dobar proizvod je najvažniji, pa bez obzira koje vrste pica želite u ponudi, jasno razgraničite pravac u kome želite da se krećete. Ne štedite na sastojcima, naročito dobrim sastojcima i kvalitetnom receptu, jer će to značajno uticati na vaš profit. Možda ćete u početku uštedeti, ali nekvalitetne picerije jako brzo propadnu, pa je potrebno da imate dobar proizvod ili neku dodatnu vrednost kako bi se ljudi vezali za vas.
Takođe, potreban vam je prostor na dobroj lokaciji, jer picerije su obično na prometnim mestima, ili na glavnim gradskim šetalištima, jer tamo prolazi najveći broj ljudi, koji nakon šetnje žele ukusnu večeru. Kvalitetna oprema, kuhinja materijal za rad, takođe su važan deo, kako bi na kraju pica bila baš onakva kakvu ste zamislili.
- Da li je drugačija ponuda uvek recept za uspeh?
Ovo pitanje je pomalo nezahvalno, jer ljudi na neki način, vole stare oprobane recete ali i da probaju nešto novo. Tako da sa novitetima treba biti oprezan. Suviše ekstremni proizvodi npr. pica sa sladoledom, mogu biti pun pogodak ali i potpuni promašaj. Zato savetujemo da na početku ne eksperimentišete puno, već da imate svoju standardnu ponudu a kasnije probate da uvedete novitete.