Obracun zarada Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Obracun zarada
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Knjigovodstvene usluge za preduzetnike - prvi mesec BESPLATNO, drugi mesec 30% popusta!

0 Din.
Knjigovodstvene usluge za preduzetnike - prvi mesec BESPLATNO, drugi mesec 30% popusta! - 0 evra! Agencija za knjigovods...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Obracun zarada

Kada govorimo o knjigovodstvu, govorimo o evidentiranju poslovnih, odnosno, finansijskih promena. Poslovanje je nezamislivo bez knjigovodstva.

Pod pomenutim promenama, podrazumevaju se kupovina, prodaja, prihodi i rashodi od strane fizičkog ili pravnog lica. Svaka promena finansijske prirode mora se proknjižiti.

Obračunavaje zarade za preduzetnike: kafiće, saloni lepote, pekare

Naknada za rad u prethodnom mesecu predstavlja zaradu ili platu zaposlenog.

Postoje neto i bruto plata. Neto plata je onaj novčani iznos koji radnik prima na ruke, a bruto plata bi bila neto zarada sa svim pripadajućim doprinosima po zakonu: doprinosi za obavezno socijalno osiguranje, i porez na dohodak fizičkih lica.

U našem poreskom sistemu i sistemu socijalnih doprinosa, obračun zarade nije nimalo jednostavan. Zaposlenom po zakonu, pripadaju različite naknade, kao što su: topli obrok, regres, uvećanje zarade za minuli rad, zatim naknada za dolazak i odlazak sa posla i tome slično. Dešava se da radnik radi prekovremeno, noću ili za vreme praznika, čime se takođe njegova zarada uvećava. 

Zarada se uvek ugovara u neto i bruto iznosu. 

Obračun zarada na privremenim i povremenim poslovima 

Za zakonski određen kraći rok, poslodavac može da zaključi ugovor o obavljanju privremenih i povremenih poslova. 

Ovakav ugovor se može zaključiti sa:

  • nezaposlenim licem,
  • korisnikom starosne penzije
  • sa licem koje je član omladinske i studentske zadruge i nije starije od 30 godina.

Radni odnos se zasniva kada poslodavac i zaposleni zaključe ugovor o radu, a kod privremenih i povremenih poslova, to nije slučaj. Potreba za radnicima koji bi radili povremeno i privremeno, javlja se iz više razloga, na primer, kod povećanja obima posla, zbog zamene odsutnog radnika, i još u nekim sličnim slučajevima.

Posao se može obavljati sa punim ili nepunim radnim vremenom, a zarada koju privremeno zaposleni prima mora biti jasno definisana u neto i bruto iznosu, sa svim pripadajućim naknadama (topli obrok, markica za gradski prevoz...).

Za radnike na privremenim i povremenim poslovima, poslodavac je dužan da podnese prijavu na osiguranje. Za lica koja rade preko omladinske i studentske zadruge, prijavu podnose te ustanove, jer su one, zapravo, poslodavac, u smislu zakona.

Obračun zarade za nepuno radno vreme

Najniža mesečna osnovica za obračun socijalnih doprinosa utvrđuje se tromesečno i predstavlja 35% prosečne mesečne zarade isplaćene u prethodnom kvartalu. 

Za zaposlenog koji radi sa nepunim radnim vremenom, kod dva ili više poslodavaca, svaki od tih poslodavaca obračunava i plaća doprinose na zaradu koji zaposleni ostvaruje.

Ukoliko zaposleni radi sa nepunim radnim vremenom po osnovu invalidnosti, a ispunjeni su uslovi za primenu najniže osnovice po osnovu zarade, obračun doprinosa se vrši na srazmerni iznos. 

Cene obračuna zarada

Obračun zarade od 2 – 20 zaposlenih, od 25 do 180 evra. (u zavisnosti od broja zaposlenih)

Od 50 -100 zaposlenih, od 250 do 600 evra. ( u zavisnosti od broja zaposlenih)

*Cene su date orijentaciono, za precizne podatke, molimo da kontaktirate agencije ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

04.09.2018
Sinisa Peric
Skoro svaki knjigovodja u danasnje vreme pruza uslugu obracuna zarada. E sad, to vec spada u kategoriju slozenog knjigovostva i za to je uvek potrebno dodatno da platite. U svakom slucaju je to najbolja varijanta po vas kako biste vi sami mogli da se pozabavite nekih drugim stvarima po pitanju poslovanja.
06.09.2017
Lea Stankovic
Obracun zarada je nesot za sta skoro svaki knjigovodja posebno treba da se skoluje. U njigovodstvu postoji toliko nezavnisnih oblasit okje zahteva pravo znanje i iskustvo a obracun zarada je upravo takva jedna od oblasti.
18.05.2017
Todor Markovic
U svakom slucaju nije bas toliko povoljan sa cenama. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
20.04.2017
Simona Vucinic
U svakom slucaju je obracun zarada nesto sto posebno treba da se ceni i da se posebno plati.
07.04.2017
Janko Zivanovic
U svakom slucaju je po meni obracun zarada nesot sto mora lepo da se plati. Sve drugo stvari su po meni samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
22.03.2017
Marta Dencevic
Sto se ovog obracuna tice, zarade su nesto sto je svima uvek bilo i vise nego vazno.
02.03.2017
Petar Jankovic
Nije tacno da je ovo nesto preterano tesko ali jeste nesto sto mora da se zna.
13.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Kako god da okrenete, u svakom slucaju je obracun zarada nesto sto dosta kosta.
17.01.2017
Ivan Stojanovic
Moje je licno misljnje da sto se tice obracuna zarada, samo treba da potrazite bas neko strucno i provereno mesto.
27.12.2016
Nikolina Pantelic
Ovo zaista ne bi smelo da bude nesto posebno sto se knjigovodji placa.
09.12.2016
Marko Petrovic
Koliko je samo meni poznato, obracun zarada je ipak nesto za sta svaka firma ima potrebu da relativno cesto radi. Zato joj je po tom pitanju potreban profesionalac.
23.11.2016
Jana Stankovic
Po pitanju obracuna zarada, smao treba da se obratite agenciji BM profit i vise nemate sta oko toga da se brinete.
04.11.2016
Biljana Brankovic
Po pitanju obracuna zarada, smatram da je ubeljivo najbolje resenje da posetite knjigovodstvenu agenciju Tri Trade i da se tamo licno uverite u kvalitet.
14.09.2016
Dusan Markovic
Za nekog iole iskusnog knjigovodju obracun zarada ne bi trebao da bude neki veliki problem. Kod obracuna zarade je definitvno najbolje za vas kada bi vam to uradio neki profesionalac.
11.07.2016
Stojance Ristovski
Skoro svaki knjigovodja u danasnje vreme pruza uslugu obracuna zarada. E sad, to vec spada u kategoriju slozenog knjigovostva i za to je uvek potrebno dodatno da platite. U svakom slucaju je to najbolja varijanta po vas kako biste vi sami mogli da se pozabavite nekih drugim stvarima po pitanju poslovanja.