Za sam početak teksta, hajde da se upoznamo sa tim šta su zapravo herbicidi. Radi se o hemijskim jedinjenjima koja su uglavnom organskog porekla, a namenjeni su za uništavanje biljaka, na primer korova.

Pročitaj više

Izaberite neku od poljo apoteka gde možete kupiti HERBICIDE

Beograd

Poljo apoteka Marina
Poljo apoteka Marina
Cara Lazara 1
Obrenovac
Beograd Pozovi

Nabavite samo najkvalitetnije proizvode za Vaš plastenik, povrtnjak ili voćnjak, posetite poljo apoteku Marina u Obrenovcu. Uz najširi izbor proizvoda vodećih domaćih i stranih proizvođača, garantujemo najbolju uslugu i stručne savete iskus...
Pročitaj više

5.0 | 5 ocena
Pre 15 h poslednji put pozvana firma

Šabac

Senhel zaštita bilja, semenska roba i ishrana životinja
Senhel zaštita bilja, semenska roba i ishrana životinja
Dušana Lončara bb, Štitar
Šabac Pozovi

Maloprodaja i veleprodaja - sve za poljoprivrednike i poljoprivredne apoteke:Preparati za zaštitu bilja, semenska roba, alati, hrana za životinje, bazeni za transport ribe (poliester)...
Pročitaj više

5.0 | 3 ocena
Arsenović gajenje žita i uljarica
Arsenović gajenje žita i uljarica
Pocerska 15
Šabac Pozovi

Kompanija Arsenović iz Šapca pretežno se bavi uzgojem i trgovinom žita i uljarica. U našem prodajnom asortimanu možete pronaći i sredstva za zaštitu bilja. Predanim i radom, poštovanjem rokova i izuzetnim zalaganjem zaposlenih postali smo lid...
Pročitaj više

4.9 | 179 ocena

Za sam početak teksta, hajde da se upoznamo sa tim šta su zapravo herbicidi. Radi se o hemijskim jedinjenjima koja su uglavnom organskog porekla, a namenjeni su za uništavanje biljaka, na primer korova.

Šta su to herbicidi?

Kao što smo videli u uvodnom delu teksta, sama reč herbicid potiče od jedne latinske reči koja znači biljka ili trava, kao i od reči caedare, a u prevodu je to – uništiti ili ubiti. U svakodnevnom životu, pod herbicidima podrazumevamo hemijska sredstva koja služe za suzbijanje korova koji ometaju rast i razvoj zasađenih biljnih kultura.

Kada se koriste herbicidi?

Ono što je nezgodno kod delovanja herbicida, i za šta je potrebno znanje, to je da ova hemijska sredstva deluju na sve biljke, ne razlikujući šta je korov a šta ne. Tako da je potrebno biti upućen u to šta kupiti, tj. znati kako deluje koji herbicid.

Vrste herbicida

Možemo da izvršimo osnovnu podelu herbicida i to po načinu delovanja. Oni se dele na:

  • herbicide koji su kontaktnog dejstva
  • herbicide koji su translokacioni.

Munstang herbicidi

Kao što sama reč kaže, kontaktni herbicidi deluju kada dođu u kontakt sa nadzemnim delovima biljaka, dok se druga vrsta, transakcioni, sprovode sistemima biljaka po njihovom organizmu.

Total herbicidi

Nepoželjne biljke su prisutne oduvek, i čovek je uvek tražio rešenja da spreči njihov rast. Kada kažemo selektivni herbicidi, to znači da će oni delovati samo na one biljke koje je potrebno da se unište, ali ne i na gajene kulture. Totalima se nazivaju neselektivni herbicidi.

Adengo herbicid

Sa druge strane, neselektivni herbicidi deluju na sve biljke. Totalni herbicidi mogu da se koriste za čišćenje terena, parcela, sportskih terena, zemljišta oko puteva, pruga i slično.

Chief herbicid

Još jedna podela herbicida je na one koji se koriste posle setve, a pre nego što nikne biljka, kao i na one herbicide koji se upotrebljavaju nakon što gajeni usev nikne.

Sektor herbicid

Moderni herbicidi su zapravo sintetičke supstance. Vrlo je bitno da herbicid deluje samo na korov, a da usev ostavi neoštećenim.

Express herbicid

Razni herbicidi su sintetisani tako da se razlažu veoma brzo nakon primene.

Mistral herbicid

Pomenuta osobina je i te kako poželjna i to iz razloga što primenjeni herbicid ne ometa naredne useve.

Glifosat herbicid

Oni herbicidi koji duže vremena ostaju aktivni, takođe su veoma dobri, zbog toga što pružaju zaštitu u dužem vremenskom periodu.

Banvel herbicid

Kao što vidimo iz celog teksta, aplikacija herbicida je veoma široka i premašuje granice i okvire poljoprivrede.

Herbicidi cena

Cena herbicida zavisi od njihove vrste. Cena može da bude oko 3000 dinara, ali to zavisi od veličine pakovanja u kome se herbicid nalazi.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite tekst