Kako se radi farbanje odeće? Svako od nas ima neki omiljeni komad garderobe, koji je izgubio nekadašnji sjaj. Na primer, vaš najdraži džemper je usled održavanja, izbledeo a vi ne želite da ga se odreknete.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za FARBANJE ODEĆE

Beograd

Ekspress Hemijsko čišćenje
Francuska 35
Stari grad Pozovi

Hemijsko čišćenje Express nalazi se u samom centru Beograda. Bavi se hemijskim čišćenjem odeće, krzna i kožne galanterije....
Pročitaj više

Perionica veša Plan B
Narodnih Heroja 25 Pozovi

Perionica veša Plan B nudi usluge pranja, sušenja i peglanja veša, kao i hemijsko čišćenje na odličnoj lokaciji na Novom Beogradu. Naše usluge su dostupne kako fizičkim, tako i pravnim licima, a najbolja potvrda kvaliteta rada jesu brojni z...
Pročitaj više

Glanc Wash hemijsko čišćenje
Svetog Klimenta 37
Zvezdara Pozovi

Hemijsko čišćenje Glanc Wash nudi Vam najviši vid perfektne usluge, po pristupačnim cenama. U našem radu koristimo savremene mašine i sredstva koja će Vašoj garderobi vratiti nekadašnji sjaj. Takođe, vršimo preuzimanje i dostavu veša na adr...
Pročitaj više

Ekološko express suvo hemijsko čišćenje, pranje i bojenje HeMobiL
Zaplanjska 22
Voždovac

Potrebe i zahtevi klijenata na prvom mestu! Efikasna usluga, kvalitetan rad, pristupačne cene i zadovoljstvo klijenata su naš glavni adut i najveća motivacija....

Banjica hemijsko ciscenje
Paunova 24, lokal 49, Banjica, Beograd
Voždovac

Hemijsko čišćenje i perionica veša "Banjica" nalazi se u okviru TPC Banjica u Paunovoj ulici broj 24, na Voždovcu. Postojimo i radimo od 1998. godine u Beogradu, pružajući svojim sugrađanima najviši vid perfektne usluge po pitanju hemijskog...

Hemijsko čišćenje i bojenje Raša
Mutapova 51, Vracar
Vračar

Hemijsko ciscenje i bojenje Rasa nalazi se na dve lokacije u Beogradu: Mutapova 51, opstina Vracar i Pozeska 41, opstina Cukarica.....

Hemijsko ciscenje i bojenje Mića
Jug Bogdanova 14, Beograd
Savski venac

Na Zelenom Vencu u Jug Bogdanovoj ulici radnja sa dugačkom istorijom od preko 25 godina, još uvek sa osmehom, dočekuje svoje verne potrošače....

Hemijsko čišćenje Novitet
Takovska 42
Palilula

Očistite sve što poželite, izaberite hemijsko čišćenje Novitet kod botaničke bašte i Rudarsko-geološkog fakulteta. U našoj specijalizovanoj radnji nudimo usluge pranja, peglanja i bojenja odeće, kao i hemijsko čišćenje garderobe, krzna, kož...

Novi Sad

Hemijska čistiona Elegant JJ
Lasla Gala 9 Pozovi

Hemijsko čišćenje Elegant JJ postoji i uspešno radi više od 35 godina u Novom Sadu. Svim fizičkim i pravnim licima nudimo profesionalno i odgovorno hemijsko čišćenje i pranje veša, krznene i kožne odeće, uz upotrebu najkvalitetnijih sredstava...
Pročitaj više

Kako se radi farbanje odeće? Svako od nas ima neki omiljeni komad garderobe, koji je izgubio nekadašnji sjaj. Na primer, vaš najdraži džemper je usled održavanja, izbledeo a vi ne želite da ga se odreknete.

Rešenje za ovu situaciju se javlja u vidu farbanja odeće. Ipak, ne mogu se svi komadi odeće prebojiti u bilo koju boju, pa ćemo u daljem tekstu objasniti kako možete doći do novih-starih pantalona, dukserice, jakne...

Farbanje tkanina

Ukoliko imate garderobu od pamuka, viskoze, lana ili nekog drugog čistog prirodnog vlakna, koja je u beloj boji, takav komad odeće se može obojiti u gotovo sve boje a to su:

- crna, siva, teget, plava, tirkizno plava, braon, svetlo braon, bordo, crvena, zelena, maslinasto zelena, svetlo zelena, rubin ljubičasta i žuta.

Kao što vidimo, i kao što je i logično, bela boja je „najzahvalnija za saradnju“, pa na ovaj način možete dobiti sasvim nov komad garderobe u velikom izboru boja.

Ali, šta ako imate košulju, na primer, koja nije bela, već u nekoj boji? U ovoj varijanti, košulja može biti prefarbana u sličnu ili srodnu boju tamnije nijanse. Uvek je moguće farbanje u crnu boju. U slučaju da imate crvenu košulju, najbolje je da birate crnu ili bordo boju. Tada se postižu najbolji efekti, i nijanse mogu biti crno-bordo ili crno-braon.

Farbanje tekstila

U praksi se događaju razne situacije, pa na deklaraciji proizvođača koja govori o sastavu materijala, mogu biti navedeni netačni podaci. To može uticati na ishod farbanja tekstila, pa se iz tog razloga na sumnjivim komadima garderobe najpre vrše probe, pa tek nakon vaše saglasnosti, pristupa se postupku bojenja.

Pored tekstila, ljudi se često obraćaju radi farbanja kože. Potrebno je znati da se svi komadi od glatke kože koji se hemijski čiste mogu nakon obrade prefarbati u boju po vašoj želji. Za tu svrhu se koriste najkvalitetnije podloge boje, same boje i lakovi.

Farbanje odeće iskustva

Zaista nema razloga da vaši omiljeni komadi garderobe stoje negde na dnu fijoke, a pri tome biste želeli da ih još uvek oblačite. Sve što je izbledelo od pranja, sunca, raznih sredstava, može povratiti svoj nekadašnji sjaj, kao prvoga dana kada ste svoju omiljenu košulju od viskoze, na primer, kupili u butiku.

Jedino oko čega bi trebalo voditi računa to je u koju boju želite da se prefarba odeća, a u odnosu na osnovnu boju. Kao što smo videli u tekstu do sada, sva odeća od prirodnih materijala i u beloj boji, može da se prefarba po vašoj želji, dok je situacija nešto drugačija sa obojenom odećom, gde se može dobiti lepa boja ali samo srodne, tamnije nijanse ili crna.

Neki delovi garderobe imaju emotivnu vrednost za nas, kao što je divan džemper koji nam je poklonjen za rođendan od strane drage osobe. Njih ne želimo da se odreknemo ni posle dužeg vremena, a ipak smo svesni da ne izgledaju novo kao nekada.

Iz tog razloga, da biste i dalje uživali u svojoj omiljenoj košulji, džemperu, jakni ili pantalonama, najbolje je da iskoristite uslugu farbanja odeće i na taj način dobijete nov odevni predmet.

Farbanje odeće cena:

Za farbanje odeće potrebno je izdvojiti u proseku: 600 dinara za pantalone, odelo 1200 dinara, sako 600 din, suknja 600 din, košulja 500 dinara, mantil 1200 dinara, koliko je potrebno platiti i za bojenje kaputa.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise za hemijsko čišćenje koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

    Iskustva i preporuke posetilaca

    Zeljana Jeremic
    03.09.2018 11:46

    Hemijsko ciscenje i bojenje mica radi najbolje farbanje odece u gradu a da pri tome i cene nisu velike. Sve pohvale i preporuke.