Kada pomislimo na Tajland, prvo nam na pamet padnu fantastične plaže, ali isto tako i fenomenalna hrana. Tajlandski restoran je nacin da ne morate da letite tako daleko da biste osetili, ili bolje rečeno, okusili Tajland, dovoljno će biti da sebe počastite večerom u nekom tajlandskom restoranu.

Pročitaj više

Kada pomislimo na Tajland, prvo nam na pamet padnu fantastične plaže, ali isto tako i fenomenalna hrana. Tajlandski restoran je nacin da ne morate da letite tako daleko da biste osetili, ili bolje rečeno, okusili Tajland, dovoljno će biti da sebe počastite večerom u nekom tajlandskom restoranu.

Kakva je tajlandska kuhinja?

Na ovo pitanje možemo dati samo jedan odgovor – tajlandska kuhinja je prosto neodoljiva! Ali, u to morate sami da se uverite.

U celom svetu, ova kuhinja je prepoznatljiva pre svega po svojim aromatičnim i pikantnim svojstvima. Osetićete uticaj Indije i Kine, a ono što je najupečatljivije, to je raspon vrsta jela na meniju. Pošto se radi o zemlji jugoistočne Azije, kuhinja Tajlanda je utemeljena na pirinču i rezancima.

Jedan od najpopularnijih tajlandskih dezerata je lepljivi pirinač sa mangom. Najpoznatije jelo sa Tajlanda sa pirinčanim rezancima je pad thai. Pad thai zapravo predstavlja sjajnu i neodoljivu kombinaciju rezanaca koji su prženi sa piletinom, tofuom, jajem, sojinim klicama. Interesantna činjenica vezana za ovaj specijalitet, jeste da je on popularniji kod stranaca, nego kod domaćeg stanovništva.

Tajlandski restorani

U tajlandskim restoranima možete da uživate u raznolikim ukusima domaćih specijaliteta sa piletinom i svinjetinom, ali isto tako i u svežim salatama i novim začinima koji stižu sa egzotičnog Tajlanda.

Pravi izazov za hedoniste je široka paleta pića, što znači jednu glamuroznu koktel kartu, tako da ćete na taj način za jedno veče moći da na kratko proputujete Dalekim Istokom.

Hranu je moguće poručiti i online putem, što znači dostavu na vašu kućnu adresu. O ovoj stavci predlažemo da se detaljnije raspitate kod odabranog restorana tajlandske kuhinje.

Tajlandska hrana

Postoji i jedna tajna tajlandske kuhinje, a ona se naziva riblji umak. Njegovo drugo ime je nam pla, a važnost se ogleda u tome što mnogim jelima daje slanoću i ukus. Tajlandska hrana je prepuna morskih plodova, što ujedno znači i da je veoma zdrava.

Pored toga, odlikuje se povrćem i svežim začinima, a mi vam preporučujemo da probate tajlandske prolećne rolnice, jer se njima oduševljavaju mnogi ljudi. To je hrskavo prženo tanko testo, koje je umotano kao rolat, a nadev je tanko rezano povrće, kao što su šargarepa i sojine klice, tofu, beli luk, piletina...

Tajlandski restorani – iskustva

Ako sebi priuštite ručak ili večeru u tajlandskom restoranu, sigurni smo da ćete izaći puni utisaka i pre svega, duha Dalekog Istoka. Osetićete nove mirise i ukuse, videti različite boje i oblike hrane, u koju ćete se zaljubiti, i uvek ćete se iznova vraćati u tajlandske restorane.

Osim toga, jasno je da je tajlandska kuhinja veoma zdrava, pre svega zbog povrća i morskih plodova.

Tajlandski restorani – cene:

Navešćemo neke primere: za tajlandsku supu trebalo bi platiti oko 250 – 460 din, a u zavisnosti od sastojaka, dok su jela sa piletinom od 430 din. do 600 dinara; za jela sa svinjetinom, potrebno je izdvojiti od 450 din. pa sve do 550 dinara.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate restorane tajlandske kuhinje koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst