Dodaj firmu

Svako voli da pojede nešto sa kašikom, odnosno, kuvana jela, kako bi to domaćice rekle. Jesti samo suvu hranu, predstavlja opasnost za varenje i za želudac, tako da je neophodno uvesti kuvana jela u svoj nedeljni meni, barem nekoliko puta, a idealno bi bilo svakoga dana.

Kuvano jelo – najzdraviji obrok

Živimo u veoma brzom vremenu, kada imamo mnoštvo obaveza koje jedva stižemo da završimo. Znamo da priprema jednog kuvanog jela podrazumeva mnogo toga. Pre svega, potrebno je da se ode na pijacu, u mesaru, super market i slične objekte, i da se nabave namirnice koje su potrebne za pripremu.

Dalje, te namirnice bi trebalo oprati, oljuštiti, očistiti, iseckati i tek onda pržiti, kuvati i raditi sve što piše u receptu ili kuvaru. Na kraju, kada pogledamo na časovnik, shvatićemo da je prošlo od sat i po do možda čak i dva do tri sata, zajedno sa nabavkom. Ali, znaćete da jedete najzdraviji mogući obrok.

Kuvana hrana

Kuvanu hranu zaista ne može ništa da zameni. Čorbast pasulj, krompir paprikaš, gulaš, đuveč, sataraš, teleće čorbice, domaće supice, punjene paprike, musaka, ćufte u sosu... Kada ovako nabrajamo, nema kome neće poći voda na usta, jer su to sve domaći srpski specijaliteti u kojima svi uživamo. Posebno je dobro da se deca hrane na ovaj način, a da se izbegnu sendiči i hrana iz pekare koja je bogata praznim kalorijama ili u prevodu – stvara osećaj sitosti, ali u tome nemate ničeg korisnog, osim lepog ukusa. Ali, nije poenta zdrave ishrane u tome.

Kuvana jela u restoranima

Ako zaželite, kuvana jela možete da naručite u nekom odabranom restoranu. Tada nemate nikakvih briga oko nabavke ili pripreme, jednostavno se opustite i uživajte u čarolijama ukusa, a i izgleda hrane, jer se ne kaže uzalud da hranu prvo okusimo očima a tek onda i nepcima.

Kuvana jela dostava

Naravno, moguće je poručiti kuvana jela da budu dostavljena na vašu kućnu adresu. Ovo je veoma praktično i korisno, posebno ako zaista nemate vremena da se bavite pripremom, a sa druge strane, želite zdrave obroke za svoju porodicu. U dogovoreno vreme, kuvano jelo, toplo i mirisno, biće isporučeno na vaš kućni prag.

Kuvana jela za poneti

Takođe, kuvana jela moguće je poneti iz restorana, i ona se pakuju na poseban način, tako da bezbedno stignete do kuće i da zadrže svoju aromu, ukus i miris. Ovo je nešto jeftnija varijanta od toga da se obeduje u restoranu ili da hrana bude isporučena na adresu. Na vama je da se odlučite šta je najpraktičnije, ekonomski najisplativije, ili možda možete da kombinujete sve varijante ponekad.

Kuvana jela cena

Kuvana jela nikada nemaju previsoku cenu, kada se uzme u obzir vreme koje je potrebno da se ona pripreme. Kada sve to imate gotovo, i kada ostaje samo da se poslužite, onda shvatite da ona uopšte nisu skupa. Radi vaše orijentacije, navešćemo primer: cene su obično od 400 do 600 dinara, u zavisnosti od toga šta poručujete i od restorana u kome kupujete.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Idi na vrh strane