Trattoria Sette Nani od 2022. godine donosi šarm male italijanske trattorie sa toplinom domaćeg ambijenta. Naši gosti uživaju u jedinstvenom okruženju koje evocira duh Italije u samom srcu Beograda, uz udobnost i prijatnost koju pruža pažljivo osmišljen enterijer.
Pročitaj više
Restoran sa domaćim specijalitetima i domaćim vinom i rakijom na Zvezdari.
Pročitaj više
Nacionalni restoran sa umetničkim ambijentom i zanimljivim muzičkim večerima u Beogradu.
Pročitaj više
Restoran na obali Dunava u Beogradu idealan za porodične ručkove, proslave i izlaske uz muziku.
Pročitaj više
Porodični restoran na obali Dunava sa internacionalnim i domaćim specijalitetima, muzičkim večerima u Beogradu.
Pročitaj više
Restoran u Borči idealan za proslave, krštenja, venčanja i dečije rođendane na otvorenom
Pročitaj više
Probajte izvrsne specijalitete srpske kuhinje, posetite restoran DAK koji se nalazi nedaleko od opštine Rakovica. Ponuda restorana obuhvata najukusnija jela ispod sača, sve vrste pečenja, orignalni leskovački roštilj, kao i domaće rakije iz srca Šumadije.
Pročitaj više
Spoj morskog i planisnkog koncepta i mediteranske kuhinje na Kosmaju. Restoran sa baštom ali i različitim zabavnim sadržajima za izlet sa decom
Pročitaj više
Restoran u Zemunu nudi novi koncept domaće kuhinje, kuvanih jela, pečenja u domačisnkoj atmosferi i ambijentu.
Pročitaj više
Restoran Balkan nalazi se u Mirijevu. Nacionalni specijaliteti i kuvana jela, prelepa bašta i udoban ambijent očekuju vas u ovom restoranu.
Pročitaj više
Komanda restoran mediteranske kuhinje na Vračaru otvoren je za goste svih interesovanja, navika, zanimanja. Moderan ambijent u gradskom stilu i prvoklasni specjaliteti su naša lična karta.
Pročitaj više
Restoran La Vida nalazi se u Jakovu. Svojim gostima nudi prelep i prijatan ambijent sa zanimljivom gastro ponudom.
Pročitaj više
Restoran picerija Rustique nalazi se u Beogradu. Restoran ima lepo uređeno dvorište za uživanje sa prijateljima i u dobroj hrani.
Pročitaj više
Ranč Legenda restoran nalazi se na Čukarici. Čarobno mesto za ručak u prirodi uz prelepo zelenilo ukusnu hranu i mini zoo vrt uživajte sa svojim prijateljima i porodicom.
Pročitaj više
Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se na Novom Beogradu. Jedinstven je po magičnim ukusima poreklom iz italijanske regije Campania. 100% autentični italijanski sastojci i jedan nov način pripreme i uživanja u italijanskim specijalitetima
Pročitaj više
Restoran "Šaran" smešten je na veoma atraktivnoj lokaciji u Beogradu. Na Keju Oslobođenja, u Zemunu, pronaći ćete restoran koji svojim ambijentom objedinjuje lepote rečnih i morskih prostranstava. Mnogi tvrde, da ćete lepote Zemuna otkriti tek kad svratite u Restoran "Šaran".
Pročitaj više
Riblji restoran „ Kapetan Greška“ nalazi se na Savskom keju u najlepšem delu Novog Beograda. Brodski ambijent uz puno cveća, opuštajući pogled na reku Savu i uvek sveži riblji specijaliteti učiniće da zaboravite na sve probleme.
Pročitaj više
Restoran Bel Air Caffe nudi veliki izbor jela koja će zadovoljiti i najveće probirljivce. U prijatnom ambijentu našeg restorana možete organizovati i manje proslave s obzirom da raspolažemo sa zatvorenim delom u koji može da stane do 70 osoba i baštom za 45 osoba. Svakog petka i subote kod nas Vas očekuje muzika uživo.
Pročitaj više
Predstavljamo Vam New York usred Ada Malla. Restoran Adler je urađen u NY stilu, sa otvorenom kuhinjom u centralnom delu restorana. Fenomenalni specijaliteti, zanatski italijanski sladoled i originalni kolači mame goste i osvajaju na prvi zalogaj. Adler restoran – jedinstveni prostor za izlazak, provod i srećne trenutke.
Pročitaj više
U srcu Vračara, nadomak Hrama Svetog Save, nalazi se jedinstveni restoran Marenda. Vrhunski kuvari za Vas spremaju posebna jela, a mi Vam preporučujemo: Big Boss,Jean Martin Dimanche, Margret de Canard i Carnitas Burger. Četvrtkom, petkom i subotom smo organizovali muzičke večeri u našem restoranu.
Pročitaj više
Zasto je Mediteranska kuhinja tako popularna? Ako želite da živite zdravo i dugo – hranite se na mediteranski način! Savremeni tempo života nametnuo nam je brzu hranu, koja osim što nas zasiti, u sebi nema ničeg kvalitetnog, već samo utiče da vremenom postanemo gojazni, sa visokim holestelorom i pritiskom... Složićemo se da niko od nas to ne želi, tako da je veoma dobra odluka ako pređete na mediteransku kuhinju.
Ne morate pred sebe stavljati obavezu da svakoga dana nabavljate namirnice i pripremate obroke, dovoljno je da posetite svoj omiljeni restoran mediteranskih specijaliteta.
Sa jedne strane, stoji zapadnjački stil, koji nam nudi mnogo crvenog mesa, masti, kalorija a veoma malo voća i povrća; sa druge strane imamo ribu, beli luk, mnogo barenog povrća i svežeg voća, maslinovo ulje... Pošto smo sve ovo nabrojali, vi sami zaključite – šta je štetno, a šta je zdravije, i dobićete odgovor na pitanje iz kog razloga ljudi u primorskim krajevima imaju duži životni vek.
Slobodno možemo reći da je mediteranska ishrana – pravilna ishrana, i to je tradicionalni način pripreme hrane, koja organizmu čoveka obezbeđuje, na veoma uravnotežen način, sve neophodne nutritivne sastojke.
Mediteranska kuhinja podrazumeva namirnice koje sadrže obilje vlakana, veoma malo holesterola, i nizak procenat kalorija. U mediteranskom podneblju, zahvaljujući klimi, preko cele godine se uzgaja povrće kao što je brokoli, paradajz, grašak, kupus, bob...
Iako imate nedostatak vremena, možete sebi priuštiti da dva puta nedeljno svratite u svoj omiljeni restoran kako biste se počastili ukusnom ribom i vinom. Naime, poznat je savet lekara da riba na jelovniku treba da bude najmanje dva puta sedmično. To je sasvim sigurno daleko i neuporedivo bolja varijanta od konzumacije masnog crvenog mesa, pržene hrane, mesnih prerađevina, putera, kolača...
U restoranima mediteranske kuhinje bićete ponuđeni raznim ribljim specijalitetima, od ribljeg paprikaša, ribe na roštilju, ali isto tako i špagetama bez mesa, samo sa sirom, paradajzom i origanom.
Razna istraživanja nam govore da dva obroka plave morske ribe sedmično značajno smanjuju rizik od nagle smrti. Riba sadrži i nezasićene masne kiseline, koje povećavaju koeficijent inteligencije, tako da naučnici i lekari savetuju dojilje i trudnice da češće konzumiraju upravo ribu.
U mediteranskoj kuhinji je zastupljeno maslinovo ulje. Njegovo pozitivno delovanje na naš organizam se ne može upoređivati sa običnim uljem ili životinjskom mašću. Prirodno maslinovo ulje se dobija u posebnim temperaturnim uslovima, i nije izloženo raznim procesima, osim filtriranja, centrifugiranja, pretakanja i pranja.
Kada je reč o začinima, najvažniji u mediteranskoj kuhinji je origano. Na temu pozitivnog dejstva ovog začina su rađena razna istraživanja koja pokazuju da ta biljka ima antioksidativne, antiviralne, antibakterijske i fungicidne osobine.
Spomenimo i bosiljak, čije je drugo ime kralj začina. U mediteranskoj kuhinji se upotrebljava kao svež ili osušen, a posebno je ukusan u jelima sa paradajzom.
I za sam kraj našeg teksta, evo još jednog korisnog i zanimljivog podatka: naime, tokom pet godina, dve grupe ljudi su se hranile niskomasnom, odnosno, mediteranskom hranom. Naučnici koji su pratili proces, ustanovili su da ljudi koji su jeli mediteransku hranu imaju 30% manje šansi za oboljevanje od kardiovaskularnih bolesti od ljudi koji su se hranili niskomasnom hranom. Druga studija je pokazala da žene koje koriste mediteranski način ishrane mogu da izbegnu mnoge bolesti u starosti, od kojih je jedna i dijabetes.
Cene zavise od specijaliteta koje želite pa je potrebno izdvojiti u proseku 700 dinara za koktel salatu sa hobotnicom, karpaćo od tune i hobotnice – 1100 dinara, marinirani krap – 750 dinara, marinirana riba – 600 dinara, predjelo za dve osobe 2700 dinara (slana riba, riblja pašteta, marinirani krap sa kaprom, karpaćo od hobotnice, sveže povrće, masline...)
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate restorane koji su oglašeni ispod našeg teksta.