Izaberite neku od pecenjara gde mozete raditi PECENJE JAGNJETINE

Pečenje jagnjetine Balkan restoran

Rableova bb

Restoran Balkan nalazi se u Mirijevu. Nacionalni specijaliteti i kuvana jela, prelepa bašta i udoban ambijent očekuju vas u ovom restoranu.
Pročitaj više

Mali Đeram restoran

Đakovačka 1

Mali Đeram restoran nalazi se na Zvezdari. U rustičnom i finom ambijentu očekuju vas delikatesi i bogata karta odličnih vina i drugih pića uz muziku i prijatan ambijent.
Pročitaj više

Etno restoran Petrović

Put za Ovču 49

Etno restoran "Petrović" pronaći ćete u Borči, nadomak Beograda, na adresi Put za Ovču broj 49. U duhu pravog srpskog restorana nacionalne kuhinje, naš etno restoran se ističe u sveopštem haosu i otuđenosti koja sve više vlada u modernom ugostiteljstvu.
Pročitaj više

Restoran Stari Drum

Smederevski put 29ž

Kada poželite da probate najlepše specijalitete domaće kuhinje, posetite restoran Stari drum na Smederevskom putu, samo 15ak minuta od centra Beograda. U našoj ponudi nalaze se ukusna jela i kvalitetna pića za svakodnevno uživanje, a organizujemo i sve vrste proslava
Pročitaj više

Restoran MB

Svetolika Rankovića 111b

Vruća jagnjetina je nadaleko čuveni specijalitet Restorana domaće kuhinje MB u Mladenovcu. To su prepoznale mnoge poznate ličnosti iz sveta glume, sporta, politike, estrade koje možete sresti u našem restoranu

Pečenjara Kod Laze

Jovana Miodragovića 13b

Bavimo se uslužnim pečenjem mesa. Naš roštilj nije samo najkvalitetniji, već i najukusniji i po povoljnim cena.

Restoran Šumice

Ustanicka 127

Restoran Šumice je prava adresa za sve istinske ljubitelje srpske gastronomije. Pored velikog izbora specijaliteta sa roštilja na ćumur, u našoj ponudi očekuju Vas kuvana jela, jagnjeće i praseće pečenje, jela ispod sača i jela po porudžbini koja rado pripremamo za Vas.

Pečenjara TOR PLUS

Bulevar Kralja Aleksandra 352 (okretnica 55)

Probajte najukusnije jagnjeće i praseće pečenje u gradu, posetite pečenjaru TOR PLUS. Pored vrhunskog čačanskog pečenja neodoljivog ukusa, u našoj ponudi nalaze se pečeni pilići, kao i jedno od najpopularnijih jela domaće kuhinje, jagnjeće sarmice.

Pecenjara Baralic

Miše Vujića 2

Pečenjara "Baralić" nalazi se u ulici Miše Vujića broj 2, na teritoriji opštine Palilula, preko puta hale Pionir u Beogradu. Sa svojim radom započeli smo još davne 1966. godine u Mrčajevcima u Čačku stvorivši tokom godina proteklog rada prepoznatljivo ime na našim prostorima, čiji smo duh i tradiciju pripremanja hrane preneli i na naš objekat u Beogradu.

Poznato je da naš narod voli ukusan zalogaj i dobru kapljicu, i stoga jedva čekamo neki povod da se okupimo oko stola na kome se nalazi raznorazno iće i piće. 

Pečenje jagnjećeg mesa

Praznici, kao što su Nova godina, Božić, Uskrs, ili mnoge mrsne slave, jednostavno ne mogu proći bez jagnjetine. Pored pomenutih povoda, i druga okupljanja i veselja, kao što je svadba, na primer, podrazumevaju ovaj nezaobilazni zalogaj.

Pečena jagnjetina

Ako bismo pitali ljubitelje mesa da nam ocene ono koje je najukusnije i koje najradije konzumiraju, verovatno bi izbor pao na jagnjetinu. Jer, jagnjetina se prosto topi u ustima, a naročito ako je ispečena na pravi način. 

Pečenjare su prava adresa ako želite da se jagnje ispeče tako da vam od samog pogleda na njega kreće voda na usta. U rukama veštih majstora ovog posla, jagnje će dobiti divnu naranžasto-crvenu boju, pa kada iznesete pečenje na sto ispred svojih gostiju, svi će biti veoma raspoloženi za obilan ručak. 

Pečenje jagnjeta

Nakon što ste odabrali jagnje koje želite da se ispeče, neophodno je da se dogovorite sa osobljem pečenjare za tačan datum i vreme kada bi trebalo da preuzmete ispečeno meso. Potrebno je da znamo, da ma koliko da smo vešti u pečenju mesa, to ne možemo tako dobro i lepo uraditi koristeći rernu, kao što to mogu radnici pečenjare kada jagnje peku na ražnju, na primer. 

Uslužno pečenje jaganjaca

Možda imate svoje rođake na selu, koji su za vas uzgajali jagnje. I konačno se približilo vreme praznika ili nekog bitnog događaja, pa je neophodno da jagnje preuzmete i potom, ispečete. 

Mesare se bave prodajom jagnjećeg mesa, ali isto tako nude i uslugu uslužnog pečenja. To bi značilo da ćete samo doneti meso, koje će biti ispečeno za dan kada se dogovorite.

Pečenje jagnjetine na žaru i ražnju

Verovatno je malo stvari tako ukusno kao što je to jagnje na žaru i ražnju. Kada vešt majstor, sa dugogodišnjim iskustvom, okrene ražanj, ne može se desiti da pečenje ne bude izuzetno sočno sa hrskavom koricom. 

Postoji nekoliko načina da se jagnje ispeče na ražnju, pa se u nekim pečenjarama koristi princip kratkog pečenja na jačoj vatri ili dužeg pečenja na tihoj vatri. U svakom slučaju, bitno je da svi delovi jagnjeta budu ispečeni ravnomerno.

Pečenje jagnjetine za slavu

Ako je vaša slava mrsna, onda je pečenje neizostavno, a najčešće se bira jagnjetina. Majstori u pečenjari će tako ispeći vaše jagnje da ono na kraju bude mekano, puno soka i da se topi u ustima. Rumena kožica tek pečenog jagnjeta će svima dodatno otvarati apetit.  

Uslužno pečenje jagnjetine za svadbu

Na svakoj svadbi, dobar zalogaj se podrazumeva, pa će jagnjetina biti pravi izbor za vaše goste. Ukoliko imate jagnje ali ne i mogućnost da ga ispečete na najbolji način, možete iskoristiti usluge pečenjara, i pri tome biti sigurni da ćete dobiti zalogaj kome niko neće moći da odoli.

Pečenje jagnjetine – cena:

Za uslužno pečenje jagnjetine potrebno je platiti od 90 do 110 dinara po kilogramu. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate mesare i pečenjare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane