Vratite se na mobilnu verziju sajta
Srpski jezik za strance Srpski jezik za strance - ove skole stranih jezika nude srpski jezik za strance, naucite srpski jezik, saznajte cene i akcije za učenje Srpskog jezika za strance. www.navidiku.rs Srpski jezik za stranceSRPSKI JEZIK ZA STRANCE Beograd, kurs srpskog jezika za strance, časovi srpskog cena SRPSKI JEZIK ZA STRANCE Novi Beograd, kurs srpskog jezika za strance, časovi srpskog cena SRPSKI JEZIK ZA STRANCE Čukarica, kurs srpskog jezika za strance, časovi srpskog cena SRPSKI JEZIK ZA STRANCE Stari grad, kurs srpskog jezika za strance, časovi srpskog cena SRPSKI JEZIK ZA STRANCE Vračar, kurs srpskog jezika za strance, časovi srpskog cena SRPSKI JEZIK ZA STRANCE Zemun, kurs srpskog jezika za strance, časovi srpskog cena SRPSKI JEZIK ZA STRANCE Palilula, kurs srpskog jezika za strance, časovi srpskog cena

Srpski jezik za strance

Ako vam je srpski maternji jezik, tada isti deluje veoma lako. Ipak, ako bismo svrstavali srpski prema težini u odnosu na ostale jezike kojima govore ljudi širom sveta, on bi se našao negde na sredini – teži je za savladavanje od nemačkog ili italijanskog jezika, ali lakši od japanskog, arapskog ili kineskog.

srpski jezik za strance

 

Kurs srpskog jezika za strance

Ukoliko ste se našli u situaciji da dođete u Srbiju da biste nastavili profesionalnu karijeru na primer, biće vam neophodno znanje ovog jezika. Nećete moći sami da naučite srpski jezik, tako što ćete kupiti rečnike sa gramatikom i slično, pa sesti i učiti. To nije dovoljno, kada se uzme u obzir težina srpskog jezika.

U tom smislu, škole stranih jezika organizuju kurseve srpskog jezika za strance. Nije loše da pročitate u daljem tekstu šta vas sve očekuje tokom učenja i koliko će vam vremena biti potrebno da biste mogli da uspešno razgovarate, čitate i pišete na srpskom.

Naime, prosečnom strancu sa engleskog govornog područja, neophodno je oko hiljadu i sto časova, ili četrdeset četiri sedmice kontinuiranog učenja. Trebalo bi da znate oko sto osamdeset hiljada reči u proseku.

Pođimo od toga da se u srspkom jeziku nalaze zvuci ili slova kao što su Č, Ć, Dž, Š, Đ... Ovi glasovi zadaju probleme strancima na samom startu, ali to je samo početak.

Na kursu srpskog jezika, stranci se upoznaju sa tim da jezik ima deset vrsta reči od kojih su pet nepromenljive a pet promenljive. Sledeća stavka u učenju jeste da se nauči da se neke od promenljivih reči menjaju po padežima, kojih ima ukupno sedam i svi se moraju znati.

Srpski jezik za strance iskustva

Neke promenljive reči se menjaju po vremenima i načinima, tako da posle konjugacija i deklinacija, sledi učenje o tome šta su subjekat, objekat, predikat i priloške odredbe, a neophodno je znati i šta su zavisne i nezavisne rečenice...

srpski jezik za strance cena kurseva

 

Kursevi srpskog jezika za strance su osmišljeni na taj način da su prilagođeni svakom pojedincu koga očekuje, na primer, nastavak profesionalne karijere u Srbiji.

Poznato je da je srpska gramatika jedna od najtežih, ali je isto tako i pravopis potrebno naučiti prema posebnim pravilima. Iako je službeno pismo u Republici Srbiji ćirilica, svi vokali i konsonanti mogu se pisati i latiničnim pismom, pa je na samom početku, na ovaj način olakšan posao jednom strancu koji želi da savlada srpski jezik.

Koliko traje kurs srpskog jezika za strance?

Pošto smo naveli u tekstu do sada da je učenje srpskog jezika ne tako lak posao, vreme koje će vam biti potrebno da ovladate srpskim je oko četiri meseca po jednom nivou. Pojedine škole jezika organizuju grupnu nastavu, pa se na časove dolazi dva puta nedeljno, a nastava traje dva školska časa.

Ukoliko želite individualnu nastavu, trebalo bi da odslušate dvadeset pet dvočasa da biste prešli jedan nivo. Nastava se može izvoditi i online.

Srpski jezik za strance – cena kurseva:

Cena zavisi od toga da li želite individualnu, poluindividualnu, grupnu nastavu ili online kurs. U tom smislu, cene se kreću od 6000 dinara mesečno za grupnu nastavu, do 50000 dinara koliko je potrebno izdvojiti za 50 školskih časova individualne nastave.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate škole jezika koje su oglašene ispod našeg teksta. 


Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

KURSEVI SRPSKOG JEZIKA ZA STRANCE - odaberite program za sebe!

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Srpski jezik za strance
Napišite komentar:
Marta Dencevic

Utorak, 09.05.2017. 12:30

Zapravo smatram da sve veci broj stranaca moze da uci upravo ovakav jedan jezik.

Petar Jankovic

Utorak, 25.04.2017. 07:04

U nasem jeziku su bar relativno normalna pravila ta razliku od nekih drugih jezika gde je sve daleko vise komplikovano.

Ljubinka Sreckovic

Sreda, 12.04.2017. 07:20

Po pravilu mnogi stranci samo gledjau kako ce pravilno da nauce ovaj jezik. Sve drugo je samo po meni cisto gubljenje vremena i nista vise sem toga ako mene licno pitate.

Ivan Stojanovic

Utorak, 28.03.2017. 07:28

Smatram da su kada stranci prvi put cuju nas jezik i vise nego zgrozeni.

Nikolina Pantelic

Ponedeljak, 13.03.2017. 09:56

Kako god da okrenete, ova vrsta jezika nije nesto sto je narocito skupo. Sve drugo je manje bitno i vazno.

Jana Stankovic

Utorak, 21.02.2017. 11:12

Sto se mene licno tice, srpski jezik je zaista onako bas jedan lep jezik ali je problem u tome sto mora dosta da se plati da bi se naucio.

Marko Petrovic

Petak, 03.02.2017. 08:59

Koliko mi se samo cini, najvaznije od svega je da se srpski jezik od strane stranca uci sa pravom strascu i zeljom da se zaista nauci.

Biljana Brankovic

Utorak, 24.01.2017. 08:44

Koliko mi je samo poznato, casovi srpskog jezika za strance nisu ni malo jeftini

Dusan Markovic

Četvrtak, 05.01.2017. 08:39

ovo je ipak nesto sto bih ja da sam neka vlast u drzavi uveo kao nesto sto je obavezno za sve.