Naučite FRANCUSKI JEZIK u nekoj od škola francuskog jezika uz programe prema svom nivou znanja

Izaberite neku od skola stranih jezika gde mozete naci ponudu za KURS FRANCUSKOG JEZIKA

Happy Owl - škola stranih jezika

Bulevar Oslobođenja 307
Voždovac, Beograd

Happy Owl edukativni centar nudi individualne i grupne časove u sklopu škole stranih jezika za sve nivoe znanja od početnog do naprednog.
Pročitaj više

ELI English Language Institute

Kralja Aleksandra Obrenovića 36
Mladenovac, Beograd

ELI English Language Institute svojim polaznicima nudi mogućnost da savladaju najzastupljenije svetske jezike. U ponudi naše škole jezika su: kurs engleskog jezika, kurs francuskog jezika i kurs nemačkog jezika. Kursevi su namenjeni kako deci, tako i odraslima
Pročitaj više

Kontext Centar za strane jezike

Vuka Karadžića 6/l, Balkanska 4/III
Stari grad, Beograd

Naučite omiljeni strani jezik u kreativnom i podsticajnom okruženju, izaberite Centar za strane jezike Kontext. U našem programu nalaze se kursevi 29 svetskih jezika za decu i odrasle, kao i priprema za međunarodno priznate ispite iz engleskog i nemačkog jezika
Pročitaj više

KFG Education Centar škola stranih jezika

Kralja Milana 20, IV sprat, st. 22.
Stari grad, Beograd

KFG Education Centar škola stranih jezika pruža Vam priliku da naučite omiljeni strani jezik na dinamičan i zanimljiv način. U prijatnom ambijentu kod Beograđanke organizujemo kurseve engleskog, nemačkog, francuskog, italijanskog i španskog jezika za odrasle.
Pročitaj više

Škola stranih jezika Esperanto

Miloja Zakica 2a
Čukarica, Beograd

Naučite omiljeni strani jezik na zanimljiv način, uz pomoć mladog i kreativnog tima predavača, koji Vas očekuje u školi stranih jezika Esperanto. Pored kurseva jezika za decu i odrasle, organizujemo i komunikološke radionice, umetničke večeri, kulturne prezentacije i sl.

Melart škola stranih jezika

Zrenjaninski put 7 (Krnjača)
Palilula, Beograd

Progovorite omiljeni jezik brzo i lako, izaberite Centar za učenje stranih jezika MelArt. Ljubitelji jezika svih uzrasta kod nas mogu pohađati kurseve nemačkog, engleskog, francuskog, španskog i grčkog jezika. Takođe organizujemo kurseve za firme po popularnim cenama

Studio Oskar škola stranih jezika

Bulevar Mihaila Pupina 10 D/I, drugi sprat (YU Biznis centar)
Novi Beograd, Beograd

Škola stranih jezika STUDIO OSKAR osnovana je 1992. godine. Od tada se u njoj održava nastava engleskog i drugih stranih jezika kao i nastava srpskog jezika za strance za sve uzraste i nivoe učenja.

Skola stranih jezika Studio Mond

Internacionalnih brigada 45
Vračar, Beograd

U Skoli stranih jezika Studio Mond mozete uspesno i za kratko vreme nauciti sledece strane jezike:engleski, francuski, španski, nemački, ruski i italijanski.Jezici su oblikovani prema evropskim standardima, a vode ih iskusni predavači.

Bilingvist centar za strane jezike

Krunska 47a, Beograd
Vračar, Beograd

Usavršite strani jezik ili naučite novi. Odaberite neki od kurseva koje Vam nudi Bilingvist centar za strane jezike ili se pripremite za polaganje ispita za srednje skole i fakultete. Deo ponude je i srpski za strance.

Oxford akademija - skola stranih jezika Beograd

Mekenzijeva 53/ IV sprat
Vračar, Beograd

Osim u Beogradu naši centri za učenje stranih jezika nalaze se i u: Nišu, Kragujevcu, Jagodini, Ćupriji, Kruševcu, Paraćinu, Požarevcu, Smederevu, Kraljevu, Čačku, Užicu, Pančevu, Novom Sadu, Subotici i Vranju. Upis traje tokom cele godine!

Inlingua-Galindo Škola stranih jezika

Milentija Popovica 9
Novi Beograd, Beograd

Škole stranih jezika Inlingua omogucice vam kombinovani program učenja stranih jezika, kao i tematske poslovne kurseve i to na više lokacija u Beogradu.

Queen Victoria Education

Dečanska 2, V sprat, stan 13
Stari grad, Beograd

Queen Victoria School program TALK WITH EASE bazira se na komunikacijskom pristupu gramatici i akcentu na komunikaciji (communicative teaching of grammar) odnosno predavanju gramatike i svih ostalih veština jezika kroz konverzaciju.

Speak Out - Centar za strane jezike

Grge Jankesa 10, Mirijevo
Zvezdara, Beograd

Centar za strane jezike "Speak Out" nudi Vam bogat program za učenje stranih jezika u prijatnom ambijentu, koji je prilagođen održavanju nastave u malim grupama od 2 do 8 polaznika, kao i za individualnu nastavu i potrebe pojedinaca.

Škola stranih jezika Rainbow School Beograd

Podavalska 78
Beograd

Škola stranih jezika Rainbow School Beograd jedna je od najstarijih u gradu i uspešno radi od 1995. godine. Na četiri lokacije organizuju se kursevi engleskog, nemačkog i francuskog jezika za sve generacije. Takođe, škola je zvanični centar za pripremu Cambridge ispita.

Bunny School skola stranih jezika

Prvomajska 6
Zemun, Beograd

Škola stranih jezika „Bunny School – English School & Playschool”,nalazi se u Prvomajskoj ulici broj 6,na teritoriji opštine Zemun.U nastavi koristimo savremene programe sa originalnim britanskim udžbenicima

Sve je vise skola francuskog jezika. Pripadnik romanske grupe, francuski kao maternji jezik nema izuzetno visok broj govornika, ali se njime kao stranim jezikom širom sveta služi daleko više ljudi. Pored toga, francuski jezik je zvanično sredstvo komunikacije mnogih međunarodnih organizacija. Leksički je izuzetno blizak italijanskom i španskom, a važi za jezik opterećen komplikovanim pravilima pisanja i čitanja.

Škola francuskog jezika

Trud, istrajnost, strpljenje, iskusan profesor i odgovarajući udžbenici odvešće svakog učenika do željenog nivoa razumevanja i pisanog i govornog francuskog jezika. 

Biranje škole i prijavljivanje na kurseve francuskog jezika najbolje je obaviti u septembru i februaru (na početku svakog semestra). U slučaju da dođe do veće potražnje, mnoge škole jezika otvaraju nove grupe polaznika tokom čitave godine.

Ukoliko se polaznik novog kursa izjasni da poseduje predzanje, pre upisa profesori obavljaju testiranje kako bi precizno odredili na kom nivou znanja se nalazi polaznik, smeštajući ga potom u adekvatnu grupu.

Kursevi francuskog jezika

Polaznici kurseva francuskog jezika mogu biti svi željni obrazovanja i usavršavanja. Najčešći podsticaj za učenje francuskog jesu mogućnost napretka u poslu, traženje prilike za studiranje na nekom od renomiranih francuskih univerziteta ili pak očaranost francuskom kulturom. 

Škole jezika kreiraju kurseve u skladu sa potrebama i tempom svojih učenika nudeći sledeće tipove tečajeva:

  • opšti kursevi francuskog za odrasle u kojima se časovi održavaju dva puta nedeljno u mentorskim grupama do 10 polaznika;
  • kursevi francuskog za decu i tinejdžere;
  • intenzivni kursevi francuskog jezika (ubrzani kursevi);
  • pripremni kursevi za polaganje međunarodno priznatog sertifikata DELF;
  • konverzacijski kursevi francuskog;
  • specijalizovani ili stručni kursevi francuskog;
  • individualni kursevi francuskog jezika.

Nastava se održava jednom ili više puta sedmično, u zavisnosti od vrste kursa, i to na  jednomesečnom, semestralnom ili godišnjem nivou. Polaznici kurseva francuskog moraju imati da je učenje novog stranog jezika višegodišnji proces ukoliko se želi stići do viših nivoa znanja.

Učenje francuskog jezika

Kursevi francuskog jezika kod nas obično se osmišljavaju i sprovode u skladu sa normama koje određuje Zajednički evropski okvir za žive jezike (Common European Framework of Reference for Languages, skraćeno CEFR). CEFR sistem propisuje jedinstven evropski standard za nivelaciju poznavanja i izučavanja jednog jezika. Prema pravilima CEFR-a, učenje francuskog jezika raspoređeno je na šest nivoa, od A1 do C2, prema kojima se formiraju i kursevi: A1, A2, B1, B2, C1 i C2.

Nivo A1 namenjen je početnicima, dok polaznik koji je stigao do nivoa C2 i uspeo da ga završi, francuski jezik korisiti kao maternji.

Cene kurseva francuskog jezika

Većina polaznika opredeljuje se za neki od nivoa opštih ili intenzivnih kurseva francuskog jezika. Cena opšteg kursa na mesečnom nivou kreće se od 3000 do 10000 dinara, u zavisnosti od škole i nivoa odabranog kursa.