Garden Pizza & Salad bar

4.5 | 6 ocena
Ulica: Vase Stajića 27
Grad: Novi Sad
Garden Pizza & Salad bar
Telefon: 021/
www.gardenpizza.rs

O nama

RESTORAN GARDEN PIZZA & SALAD BAR

Restoran Garden Pizza & Salad Bar otvoren je sa jednostavnom misijom da ponudi zdrave i kvalitetne obroke. Na čelu restorana nalazi se dugogodišnji novosadski ugostitelj Milorad Stošljević, poznatiji kao Mile Pica vlasnik prve picerije u Jugoslaviji, otvorene sada već daleke 1973. godine, u blizini zgrade Socijalnog u Novom Sadu.

Nakon jedne posete Trstu, tada 19-godišnji Mile prvi put je imao priliku da proba popularnu italijansku picu. Iako nije bio preterano oduševljen ukusom, uvideo je veliku popularnost ovog jela i došao je na ideju da otvori piceriju u Novom Sadu. Kako je u tadašnjoj Jugoslaviji bilo gotovo sramota izgovoriti reč “pica”, a s obzirom da ni njegovi roditelji nisu bili previše oduševljeni ovom idejom, bio je vrlo ograničen kada su u pitanju finansijska sredstva.

Ipak, gospodin Mile je bio odlučan da istraje u svojoj nameri i otvorio je piceriju koja je postala toliko popularna da je uložen novac uspeo da vrati u prvih nekoliko dana. Još jedna zanimljiva anegdota vezana za ovu priču je da pošto nije imao novca da kupi tanjire, iste je pozajmljivao od komšiluka, tako da je sve bilo različito.

Početkom 90-ih godina kada je raspad Jugoslavije postao izvestan, gospodin Mile se seli u Ameriku gde je proveo dve decenije života. Sada je odlučio da se vrati i u novootvorenom restoranu Garden nastavi nekada uspešnu tradiciju koja će sve starije stanovnike Novog Sada podsetiti na neka lepša vremena. Sa druge strane, mlađe generacije će imati priliku da se lično uvere u gostoprimstvo Mileta Pice o kome su do sada mogli da slušaju samo u pričama.

Danas u restoranu Garden Pizza možete da uživate u vrhunskoj pici pripremljenoj po recepturi koja se usavršavala preko 40 godina. Priprema pice traje najkraće moguće vreme: testo pripremljeno od najkvalitetnijih sastojaka peče se svega 3 minuta, u tradicionalnoj peći na drva sa temperaturom od preko 450°C, zahvaljujući čemu se dobija prepoznatljiv ukus.

Kada probate Garden picu možete biti sigurni da smo u njenoj pripremi koristili uvek sveže i kvalitetne namirnice poput rukole, artičoke, čeri paradajza, vrhunskog sira, domaće pršute, maslinovog ulja i mnoštva biljnih začina. Osim pica klasičnog oblika, poseban specijalitet kuće je pica rol. Takođe, svaka pica može biti calzone i od integralnog testa.

Još jedna specifičnost našeg restorana jeste da se hrana gostima donosi u tiganju i služi direktno pred njima. Pored legendarnih pica, u ponudi restorana Garden nalaze se i drugi specijaliteti italijanske kuhinje, kao što su paste i brusketi. Na našem meniju očekuju Vas još: omleti, supe, stekovi, rižoto, specijaliteti od lososa i tune.

U Garden salad baru možete pronaći zdrave obrok salate sa govedinom, lososom, mlevenim mesom, piletinom… Napravljene od uvek svežeg povrća koje na Garden stolove dolazi iz lokalnih bašti, naše salate će oduševiti sve one koji tragaju za laganim, a ukusnim obrokom. Uskoro će naši gosti imati mogućnost da sami izaberu sastojke od kojih žele da bude napravljena njihova salata.

Posebno mesto u ponudi restorana zauzima bogata karta pića na kojoj se nalazi preko 30 etiketa vrhunskog vina, kao i 12 vrsta piva. Petkom i subotom naši gosti mogu da uživaju u akustičnim svirkama na gitari i klaviru. Takođe, postoji mogućnost dostave pica na teritoriji Novog Sada.

Uvek sveže, uvek kvalitetno – Garden Pizza & Salad Bar!


Radno vreme:
ponedeljak – četvrtak od 08-23h
petak i subota od 08-01h
nedelja od 08-23h

Pratite nas putem društvenih mreža:
Facebook:
Instagram:

Garden Pizza & Salad Bar, Vase Stajića 27, Novi Sad

Cenovnik

5 najnovijih iz cenovnika

1. Volcano
380,00
2. Cannoli
420,00
3. Cheesecake
390,00
4. Brownie Cake
350,00
5. Fruit Cookie
320,00
Pogledajte ceo cenovnik
Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Zvezdana Stos Zvezdana Stos
  25.11.2018 06:07

  SVE JE VRHUNSKO

  Milan Tosic
  19.07.2018 03:42

  Najbolja pizza u gradu!

  Firme u blizini

  Pancetta pizza-bar-lounge, Njegoševa 12, Novi Sad
  Trattoria Vapene, Fruskogorska 4, Novi Sad
  Kafemat Concept bar & Restaurant, Sutjeska 2, Novi Sad
  Kineski restoran Ming, Dimitrija Tucovića 3, Novi Sad
  Konoba Riba Ribi Grize Rep, Bulevar Cara Lazara 46, Novi Sad
  Restoran Modena, Trg Slobode 4, Novi Sad
  Restoran Oliva Verde, Doža Đerđa 2, Novi Sad
  Restoran Romansa, Bulevar Oslobodjenja 89, Novi Sad
  SOKAČE Restoran, Pavla Papa 11, Novi Sad
  ŽAR MANCE NS, Jevrejska 28, Novi Sad