Centar za kozmetologiju Dr Ristin

5.0 | 3 ocena
Ulica: Goce Delčeva 9/17
Grad: Beograd
Opština: Novi Beograd
Centar za kozmetologiju Dr Ristin
Telefon: 011/
Mobilni: 063/
www.drristin.com

O nama

CENTAR ZA KOZMETOLOGIJU DR RISTIN

Najnovija dostignuća iz Švajcarske na polju estetske dermatologije i hirurgije

Dr Dubravka Ristin je lider na području Srbije na polju estetske dermatotogije. Počela je prva da primenjuje hemijske pilinge voćnim kiselinama dr Murada, elektroepilaciju dlačica savremenom blend metodom, uvela preparate Teosyal i Cosmelan. U međuvremenu se njen centar DR razvijao I doživeo mnoge promene zahvaljujući timskom radu vrhunskih stručnjaka i stalnom primenom novih tehnika

Dr Dubravka Ristin, specijalista dermatovenerologije je svoja znanja, veštine i iskustvo sticala dugi niz godina sarašujući sa svetskim stručnjacima na polju estetske medicine. Poslednjih godina radi pri jednoj veoma elitnoj klinici za estetsku hirurgiju i deratologiju u Cirihu. Sa svojim stručnim timom i u Beogradu primenjuje najnovija saznanja i najmodernije tehnike iz ovih oblasti.

Neinvazivne metode u podmlađivanju i rešavanju problema na koži tipa bora, ožiljaka, maljavosti fleka, kapilara, akni, opuštene kože i mnogih drugih su daleko napredovale.

 • Laseri su usavršeni, pojavili su se fileri treće generacije, izmenje su kombinacije pilinga
 • Kreme iz grupe kosmeceutika su mnogo efikasnije, tehologija proizvodnje se bitno usavršila
 • Probijaju se potpuno novi proizvodi nanoteznologije koji su još u fazi ispitivanja
 • Matične ćelije su trenutno tema na svim kongresim i sigurno budućnost rekonstruktivne hirurgije i uopšte medicine.

Za uspešnu terapiju je najvažnija pravilna i pravovremena primena kombinacija tehnika i kozmeceutika. Da li će to biti jedan od lasera, IPL, radiage, filer, botox, mezoterapija, hemijski piling, mikrodermoabrazija ili slično određuje se uvek individualno prema opštem zdravstvenom stanju pacijenta, tipu kože, vrsti i intenzitetu promena na koži.

Prvi primer: otklanjanje dlačica

Tamne dlačice raguju odlično na laser ili IPL, svelte dlačice raguju samo na određene lasere, sede dlačice raguju isključivo na elektrolizu, paperjaste dlačice reaguju samo na enzimske preparate.

Drugi primer: podmlađivanje kože

Respozivnost kože na različite agense se razlikuje po slojevima: površni sloj kože se tretira mikrodermoabrazijom, površnim hemijskim pilinzima i laserima, dublji slojevi kože se tretiraju radiage-om, laserima, IPL-om, filerima, mezoterapijom, botoxom, srednjim i dubokim hemijskim pilinzima.

Treći primer: otklanjanje fleka na koži

Tamne hiperpigmentacije reaguju odlično na većinu lasera i pilinga, svelte fleke raguju samo na određenu kombinaciju pilinga i lasera, trudničke fleka reaguju samo na određene kreme.
Electrolysis (Trajno otklanjanje maljavosti)
U desetogodišnjoj primeni electrolysisa u sopstvenoj praksi stekla sam u ovu metodu ogromno poverenje i toplo je preporučujem vama koji ste zbog neželjenih dlačica nezadovoljni svojim izgledom. Radi vašeg boljeg snalaženja u ovoj oblasti ulepšavanja, evo pitanja i odgovora koji se najčešće susreću u om kontaktu sa vama.

Šta je electrolysis?

To je metoda koja, stručno sprovedena od kvalifikovane osobe uz pomoć jednosmerne i visokofrekventne struje, dovodi do uništenja korena neželjene dlačice.

“Electrolysis priznajemo kao bezbedni trajni metod za odstranjivanje maljavosti.”
American Medical Association

Kako se trajno otklanjaju malje?

Sterilna iglica tanka kao i klačica ulazi u njen koren, ne oštećujući okolne kapilare, nervne završetke i tkivo. Tada se tzv. blend-efektom koagulišu ćelije koje proizvode dlačicu.

Koliko je trajno ovakvo otklanjanje malja?

Uprkos anatomskim uslovima i fiziološkim razlikama, kliničko iskustvo pokazalo je: za sva vremena!

Koliko tretmana je potrebno?

Faktori kao što su: uzrok dlakavosti, gustoća i kvalitet dlake, kao i načini prethodnog odstranjivanja, presudno utiču na dužinu terapije.

Odakle se dlačice mogu odstraniti?

Kod žena: sa lica, linije kose, vrata, ruku, nogu, između grudi, sa trbuha, prepona.

Kod muškarca: urasle dlačice, sa jagodica, obrve, iz ušiju.

Ne smeju se odstranjivati sa mladeža i iz nozdrva.

Da li je ova metoda bolna?

Bol je smanje čitiri puta u odnosu na bol pri radu sa klasičnim aparatima. Prilagođava se pragu bola pacijenta.

Da li je bezopasna?

Da! Upotrebljena struja je slaba i nenosi nikakav rizik. Iglice koje se koriste su sterilne i za jednokratnu su supotrebu. Tretirana koža se ne oštećuje i ne stvaraju se ožiljci.

NAJVAŽNIJI SAVET ZA (D)EPILACIJU:

Voskom i pincetom nipošto ne dirajte dlačice na licu, jer će se one tada umnožavati i jačati.

PRIRODNO PODMLAĐIVANJE, PO DR MURADU (GLIKOLNOM VOĆNOM KISELINOM)

“Neka nas određuje naš karakter a ne naše karakteristične linije, odnosno naše bore.”
Dr Hauard Murad

Ko je dr Haurad Murad?

Dr Haurad Murad je professor na UCLA univezitetu u Los Anđelosu. Osnivač je i diretktor čuvenih Murad Skin Research laboratorija, gde se proizvode najkvalitetniji preparati za negu kože. Muradovi prparati na bazi glikolne voćne kiseline (GVK) neprevaziđeni su u pogledu rešavanja problema kođe kao što su: bore, masna koža, koža sklona aknama, pigmetacija, pegavost, sunčane i staračke pege…

Bez obzira na to kom tipu pripada vaša koža, za samo nekoliko nedelja primene dr Muradovih preparata primetićete ogromne promene.

Počnite da izgledate mlađe odmah!

Čime su određeni efekti dejstva GVK?

Sa tri elementa: koncentracijom GVK, kiselošću preparata i kvalitetom podloge, preparati dr Murada imaju u sebi savršen odnos supstanci a njegova metoda spade među najuspešnije prirodne metode podmlađivanja u svetu.

Koliki broj tretmana je potreban da bi se postigli željeni efekti?

To zavisi od tipa kože i vrste problema. Deluje se na nekoliko nivoa kože. Podstiče se regeneracija tkiva: ljuštenje površnih, starih, odnosno umnožavanje mladih ćelija. Pojačava se stvaranje elastina i kolagena.

 1. SVETLIJI TEN I MEKŠA, GLATKA KOŽA dobijaju se već posle provog tremana
 2. VRAĆANJA VLAGE KOŽI dolazi posle par tretmana
 3. OTKLANJANJE FLEKA, KERATOZA, AKNI, OTKLANJANJE SITNIH BORA rešava se za par nedelja.

Ko sme da dozira primenu dr Muradovih preparata?

Isključivo lekari! Doziranje tretmana mora da se odredi vrlo precizno, prema koži klijenta, a to može samo deramtolog. Inače može doći do vrlo ozbiljnih problema: presušivanja kože, iritacija, oštečenja kože (ponekad, čak, i do opekotina).

LEČENJE AKNI (KOD TINEJDŽERA I ODRASLIH)

Šta su mladalačke akne?

Akne (bubuljice) su promene nakoži koje imaju više faza, a nastaju najčešće na masnoj i zadebljanoj koži. Prva faza su miteseri, potom crveni bolni čvorići i gnojni oblici. Posledice su proširene pore, fleke i ožiljci.

A šta su skne posle puberteta?

Veoma se česte kod mladih žena. Zbog stalnih napetosti i stresova, kao i hormonskih disbalansa, dolazi do pada imuniteta kože. To izaziva umnožavanje bakterija i parazita, inače normanih stanovnika kože, i daje sliku raznih oblika akni.

Šta podrazumeva pravilno lečenje?

Zabluda je das u akne neizlečive. Pravilno lečenje (uz pravilnu negu kod kuće) podrazumeva, pre svega, smirivanje infekcije. To može da se postigne bez upotrebe lekova, preparatima kao što su voćne kiseline i sediment morskih algi.

STRUČNI KOZMETIČKI TRETMANI

U čemu je suština?


U poslednje vreme u zapadnoj medicine sve više bolesti smatra se psihosomatskim. Među njima su i mnogi problem sa kožom. Koža najčešće prva reaguje na izmenjena stanja u organizmu i deluje kao alarm da nešto nije u redu. Signali su različiti: crvenilo, upala, isušenost, preveliko mašćenje, gubitak tonusa i sjaja, pretano starenje kože is l. rad na sebi, uz korišćenje prirodne i komplemetarne medicine dovodi do nalaženja pravog uzroka problema i njegovog bržeg rešavanja.

Šta podrazumeva stručnost tretmana?

Pregled dermatologa, uz prilagođen treman svakoj koži.

OTKLANJANJE BRADAVICA

Bradavice (verrucae) predstavljaju bradavičaste promene na koži uzrokovane virusom. Virus iz spoljne sredine prodire kroz kožu na mestima mikro-povreda, širi se u epidermu (površnom sloju kože) i izaziva zadebljanje u epidermu. Izrasline su benigne, tj nemaju sposobnost prelaska u karcinom (osim condylomata acuminate). Pošto su virusnog porekla bradavice se prenose i to sa osobe na osobu kontaktom ili korišćenjem zajedničkih predmeta za higijenu. Takođe se šire na koži osobe koja je zaražena. Posle određenog vremena mogu spontano nestati, ali mogu trajati godinama.

Kako se bradavice leče?

Za male promene je dovoljno da se namažu salicilnom ili mlečnom kiselinom. Za veće promene se koristi elektrokoagulacija (otklanjanje strujom). Vrhom meoa tanke iglice ulazi se precizno u koren bradavice i pušta se blaga struja, potpuno neškodljiva po zdravlje i kožu, kojom se uklanjaju sve ćelije zaražene virusom.

OTKLANJENJE KERATOZA

Šta su keratoze?


Keratoze predstavljaju mestimično i nepravilno nagomilavanje ćelija epiderma (površinskog sloja kože) prečnika i do 2-3 cm. Razlikuju se seborične i staračke (senilne) keratoze. Dijagnozu postavlja isključivo lekar. Seborične keratoze nastaju najčešće posle 50. godine u predelu lica, grudi i leđa. Tamnije su od okoline kože, iznad nivoa kože i često prekrivene masnom ljuspom. Senilne keratoze nastaju kao posledica deljovanja sunčevih zraka na kožu kod starijih osoba svelte kože i očiju, koji su dugo u toku živora bili izloženi suncu. Senilne keratoze imaju sklonnst prelaska u karcinom i zato je neophodno na vreme u pre tretmana postaviti prevu dijagnozu.

Kako se keratoze leče?

Otklanjaju se elektrokoagulacijom (strujom).

OTKLANJANJE KAPILARA

Kapilari predstavljaju proširene, oštećene male krvne sudove (telangiektazije).

Kako se kapilari leče?

Lekar će nakon pregleda utvrditi koji kapilari se mogu trajno ukloniti. Procedura se sastoji u primeni blage, potpuno bezopasne struje (termokoagulacija), koja se emituje na vrhu veoma tanke iglice. Mogućnosta nastanka ožiljaka je isključena.

SAVETOVALIŠTE ZA ISHRANU (PROGRAM ZA PRAĆENJE I POSTIZANJE IDEALNE TELESNE STRUKTURE I TEŽINE)

Idealna telesna težina podrazumeva idealnu telesnu strukturu


I vitke osobe mogu imati nesramerno veliku količinu masnog tkiva u odnosu na ostale komponente tela, što ih čini kandidatimaza oboljenje srca, krvnih sudovai djabeta, baš kao i gojazne osobe. Odnedavno se i u našoj zemlji može utvrditi telesna kompozicija korišćenjem prve profesionalne vage sa analizatorom telesne structure, koja u procentima pokazuje količinu vode u telu, masnog i mišićnog tkiva. Prema preporukama svetske zdravstvene organizacije poželjan procenat telesnih masti za žene starosne dobi od 20 do 39 god kreće se u interval od 21 do 33%, dok se za muškarce iste starosne dobi taj procenat kreće u interval od 8 do 20%. Ukoliko merenje pokaže odstupanje od ovih vrednosti neophodna je promena režima ishrane pod stručnim nadzorom, kao i uvođenje odgovarajućeg tipa fizičkih aktivnosti.

Želite da redukujete telesnu težinu?

Merenje na ovakvom aparatu preporučuje se pre započinjanja odgovarajućeg dijetetskog režima kao i u roku držanja istog. Ukoliko se ustanovi gubitak kilograma na račun vode i mišića, dijeta je neakekvatna i ugrožava zdravlje. Kontrola merenja pored provere uspešnosti dijete ukazaće in a trenutak kada je neophodna promena dijetetskog režia, da bi se nastavio gubitak kilograma i to isključivo na račun masnih naslaga.
Želite da partite napredak u stvaranu mišićne mase?
Program je interesantan i za sportiste i za rekreativce koji mogu pratiti promenu svoje telesne structure do postizanje idealne.

Imate problem sa celulitom?

Ukoliko gubitak kilograma ne utiče bitno na smanjenje obima nogu neophodno je uvođenje terapijskog programa za razgradnju celulitnih kapsula. Fitoterapijski program za razgradnju celulitnih kapslula. Fitoterapijski program je namenjen osobama koje, bez obzira na telesnu težinu, žele da se reše celulita na prirodan i zdrav način.

TEOSYAL

Injekciono punjenje bora i mezoterapija

Hijaluronska kiselina je prirodna i osnovna komponenta kože. Njena količina se postepeno smanjuje tokom starenja. TEOSYAL je preparat neanimalnog porekla koji kompenzuje gubitak hijalurosnke kiseline. TOSYAL je “antiaging” formula koja otklanja duboke i plitke bore, remodelira lice dodajući mu volume, redefiniše Vaše usne i duboko rehidrira Vašu kožu.

Sigurniji, efikasniji, dugotrajniji

TEOSYAL pripada novoj generaciji preparata i napredniji je od Restilan-a. priznat od EMEA (Evropska medicinska organizacija). Proglašen za najbolji proizvod u 2008. Godini od strane Aesthetic Medicine Awards.

Jedini u Srbiji trajno uklanjamo sve vrste dlačica (tamnih, svetlih i paperjastih):

LASER|ELEKTROLIZA|EPILAR-ENZIMI

Pružamo kvalitetan i sveobuhvatan Anti-Aging program:

CRYOLIFR-MEZOTERAPIJA BEZ IGLE | REJUVENACIJA LASEROM | BOTOX | RTL-RADIAGE | TEOSYAL-INJEKCIONA MEZOTERAPIJA I PUNJAČ BORA

Uklanjamo akne, fleke, bradavice, kapilare i druge promene na koži:

COSMELAN | LASER | RADIOTALASI | MIKRODERMOABRAZIJA | DUBOKI I POVRŠNI PILING VOĆNIM KISELINAMA-FILORGA, DR MURAD

Radimo stručne kozmetičke tretmane i pružamo savete o nezi kože:

PROIZVODI-DR MURAD, SKIN MED, TEOSYAL, FILORGA

TRAJNO UKLANJANJE SVIH VRSTA DLAČICA

Laser terapijom idealno uklanjamo tamne dlačice, pošto svetlosni zraci uništavaju iskljucivo cmi pigment. Savremeni laser Photoslik predstavlja poslednju generaciju tehnologije pulsirajuće svetlosti koja omogućuje odstranjivanje suvišnih dlaka u kratkom vremenu i na velikim površinama ljudskog tela. Elektroliza je metod kojim se mogu ukloniti sve vrste dlacica, pa tako i svetle i sede. Koristimo kombinaciju dve vrste struja kojima se izaziva koagulacija kapilara koji ishranjuju dlacicu. Metod je priznat kao trajan od svetskih zdrastvenih organizacija. Paperjaste dlačice uklanjajamo enzimima renomirane marke Epilar.

ANTI AGING PROGRAM

Prevencija i uklanjanje znakova starenja sa lica i tela se radi kombinacijom neinvazivnih i minimalno invazivnih metoda. Kod osoba mladih od 28 godine sme da se radi mezoterapija bez iglice i samo određene vrste mezoterapija sa iglicom. Takode su preporucljivi blagl hemijski pilinzi i mikrodermoabrazija. Za osobe preko 30 godina radimo, zavisno od problema na licu dublje pilinge, podmlađivanje radiotalasima firme Ellman kao i fotorejuvenaciju laserom flrme Deka.

POPUNJAVANJE BORA I USANA

U centru DR radimo fiierima firmi Restyian i Teosyal. Teosyal je preparat neanimalnog porekla koji kompenzuje gubi-tak hijaluronske kiseline i time otklanja duboke I plitke bore, remodelira lice dodajuci mu volumea redefinise usne i duboko rehidrira kozu.

3D LIFTING MEZONITI

Novi metod neoperativnog faceliftinga.Idealan je za zatezanje opustene koze, popunjavanje bora i vracanje tonusa. Rezultati su vidljivi odmah, pun efekat 2-6 meseci, a trajnost je 3-5 godina.

Mezoniti su od biorazgradivog materijala tako da nemaju alergijsko niti stetno dejstvo na kozu ili organizam. Metod je komforan, i ne zahteva vreme oporavka.

UKLANJANJE FLEKA SA LICA I TELA

Uklanjamo sve vrste fleka zahvaljujucl kombinaciji preparata Cosmelan, IPL aparata i pilinga.

LEČENJE AKNI, UKLANJANJE KERATOZA, BRADAVTCA I KAPILARA

Kombinujemo klasične kozmetičke tretmane sa dermatološkim metodama.

Cenovnik

1. Pregled dermatologa
2000,00
2. Mikrodermoabrazija
3500,00
3. Klasicni kozmeticki tretman
3000,00
4. Piling vocnim kiselinama
5000,00
5. Pregled mladeza sa dermoskopijom
4000,00
Pogledajte ceo cenovnik
Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Ivana Mladenovic
  25.07.2018 11:51

  Zanima me cena uklanjanja dlacica sa celih nogu i prepona?I koliko je za to potrebno tretmana?Hvala unapred!

  Borislav Milic
  23.05.2016 10:58

  Najuspenije uklanjanje dlacica,sa vrhunskim rezultatima i extra cenama.Edukovana i strucna lica izlaze vam u susret svojim iksustvom.Za uspesnu terapiju je najvaznija pravilna i pravovremena primena kombinacija tehnika i odredjenih kozmetickih preparata.

  Dijana
  27.12.2014 07:18

  Interesuje me koliko kosta tretman uklanjanja dlaka brade ? Posto imam jacu dlaku i pokusala sam laserskim uklanjanjem jeste mi se smanjilo,ali nisam mogla da izmedju tretmana brijam deo lica jer mi se vec u toku dana osecao rast. Zbog studiranja nisam mogla da prestanem sa svakodnevnim cupanjem pincetom. Zato me interesuje da li moze odmah da se uklone sve i da ih vise nema ili moram da se pridrzavam toga da vise puta dolazim ?

  Ivana
  28.11.2012 10:44

  Koliko bi otprilike kostalo uklanjanje dlaka izmedju obrva?

  Firme u blizini

  Poliklinika Diva, Kosovska 34, Stari grad, Beograd
  Studio lepote In, Omladinskih Brigada 57, Novi Beograd, Beograd
  Bodyology estetic centar, Majke Jevrosime 10, Stari grad, Beograd
  Laser centar DreamSkin, Trnska 27, Vračar, Beograd
  Medisimo Clinic, Senjačka 21, Savski venac, Beograd
  Diva Laser Centar, Prote Mateje 9, Vračar, Beograd
  Laser Centar Beauty Lounge Clinic, Maršala Tolbuhina 2, Zemun, Beograd
  Laser centar Epil Studio, Štrosmajerova 9, Zemun, Beograd
  Body Beauty Balance 2020 Laser Centar, Golubačka 11, Zvezdara, Beograd
  No Vello laser centar, Kraljice Natalije 45, Stari grad, Beograd