Verovatno ste mnogo puta čuli mlade ljude koji pričaju o svom odlasku u inostranstvo i da tada pominju Toefl test. U tekstu koji je pred vama potrudićemo se da objasnimo o čemu se tačno radi, šta je sve potrebno za pripremu ovog testa, koja je cena njegovog polaganja, koliko vremena testiranje traje i slično.

TOEFL TEST

 

Šta je toefl test?

Kada studenti žele da svoje obrazovanje nastave na zapadnoevropskim ili američkim univerzitetima, tada će im biti neophodno plaganje toefl testa. TOEFL znači Test Of English as a Foreign Language. Ovo je test za ljude kojima engleski jezik nije maternji, ali im je potreban da bi se verifikovalo znanje jezika.

Priprema za toefl test

Ono što je zanimljivo za Toefl test, to je njegova objektivnost. Naime, tri od šest stručnjaka koji su ovlašteni, pregledaće vaše eseje i proceniće kakav je kvalitet usmenih odgovora.

Iskustva sa toefl testom

Toefl test ima četiri dela, a to bi značilo da testira četiri jezičke veštine. Prvo je razumevanje pročitanog teksta. Drugi deo je razumevanje odslušanog teksta. Treći deo se odnosi na vaše veštine usmenog izražavanja. Četvrti deo je način na koji se pismeno izražavate.

Toefl online test

Toefl test se može polagati online putem. Na svakom spomenutom delu ispita, testirano lice može da osvoji najviše 30 poena.

Toefl practice test

Pripremni kursevi za polaganje Toefl ispita traju najčešće oko 2 semestra, ponekad i četiri. Na pripreme se ne mogu priključiti osobe koje nemaju nikakvo predznanje engleskog jezika. Polaganje ispita traje oko četiri sata.

toefl test cena

 

Sertifikat za toefl test

U odnosu na IELTS test, TOEFL ima određene razlike i sličnosti, na primer: Toefl je zahtevniji, a to bi značilo da morate da posedujete široko predznanje. IELTS mogu da polažu i kandidati koji imaju nešto skromnije poznavanje engleskog jezika.

Na kraju polaganja TOEFL ispita, dobićete sertifikat kao dokaz o uspehu.

Potrebno je da shvatite da je polaganje ovog ispita veoma važan korak koji pravite u smeru daljeg nastavka školovanja na inostranom univerzitetu, te su stoga neophodne dobre pripreme. Primera radi, što veći broj poena sakupite tokom polaganja TOEFL ispita, to će više stranih univerziteta da vam otvori širom svoja vrata, dakle, povećavaju vam se mogućnosti za studiranje.

Kada god govorimo o studiranju van granica naše zemlje, tada se mora pričati o TOEFL ispitu, i načinima da se on što bolje položi. U svemu tome, presudno je predznanje koje svaki kandidat već poseduje, ali i priprema za ispit, kao i sve informacije koje se o proceduri prikupe, čak i pre nego što se budući student prijavi za TOEFL ispit.

Cena polaganja toefl testa

Cena polaganja TOEFL ispita je u proseku oko 180 evra.

Cena toefl testa

TOEFL test i IELTS test imaju veoma slične cene, primera radi, za IELTS treba platiti oko 18500 dinara u proseku, dok se za polaganje TOEFL ispita plaća oko 180 evra.

 

 

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije TOEFL test
Pitaj firme