Teniski klub Dril

4.5 | 10 ocena
Ulica: Bulevar Vojvode Misica 24, Preko puta Hipodroma
Grad: Beograd
Opština: Savski venac
Teniski klub Dril
Mobilni: 060/
www.dril.rs

O nama

TENISKI KLUB DRIL

Teniski klub Dril osnovan je sa ciljem da sve mališane, ali i starije, upozna sa lepotama tenisa i omogući im da uspešno ovladaju veštinom ove izvanredne igre. Smešten u prijatnom i mirnom ambijentu, preko puta Hipodroma, naš klub je mesto gde možete naći spoj pravih vrednosti neophodnih Vašem mališanu da se razvija u fizičkom, emotivnom i intelektualnom smislu.

Osnivač teniskog kluba Dril je Dragan Ilić koji poseduje ITF diplomu prvog i drugog ranga, kao i zlatnu licencu Udruženja teniskih trenera Srbije. Do sada je radio sa velikim brojem polaznika škole, kao i takmičara. Takođe, poseduje dugogodišnje iskustvo kao organizator velikog broja beogradskih, republičkih i državnih turnira, među kojima se posebno ističe Davis kup meč Srbija- Portugalija 1998. godine.

U sklopu svog objekta, teniski klub Dril poseduje tri zemljana terena koja su natkrivena, što omogućava korišćenje terena tokom cele godine. Svim našim članovima na raspolaganju su moderno opremljene svlačionice sa tuš kabinama i ormarićima na zaključavanje tako da sigurno možete odložiti Vaše stvari tokom boravka na terenu. Nakon završenog treninga možete se opustiti u našem kafeu, a tokom sunčanih dana na raspolaganju je i prelepa bašta.

Još jedna od usluga koje Vam nudimo u okviru našeg kluba je španovanje reketa koje vršimo na Babolat star 5 kompjuterizovanoj španerici, koja će Vam obezbediti najoptimalnije performanse koje Vaš reket može da pruži. U našoj ponudi imamo 4 vrste Head žica: Lynx, Sonic Pro, Hawk, C3 Rocket.

Škola za tenisere Dril nudi Vam tenisku obuku i trening za:

 • početnike svih uzrasta
 • takmičare svih nivoa
 • rekreativni nivo


Jedna smo od prvih škola tenisa u Srbiji koja je počela sa primenom programa “Tennis 10s” koji je zvanični ITF program za razvoj dece u tenisu do 10 godina starosti. Ovaj program preporučuje da deca treniraju i takmiče se koristeći crvene, narandžaste i zelene loptice na terenima smanjenih dimenzija prilagođenih njihovom uzrastu, umesto sa regularnim žutim, na velikom terenu.

Upotrebom sporijih i mekših loptica postižu se bolji rezultati za usavršavanje tehnike i taktike udarca koja se kasnije tako implementiraju u mečevima i na terenu standardnih dimenzija, uz upotrebu žutih loptica. Ovaj program ima i poseban sistem bodovanja koji je prilagođen potrebama takmičara uzrasta do 10 godina:

 • prvi meč – tiebreak do 7 ili 10
 • bolji od tri odigrana meča – tiebreak do 7
 • 1 kratki set (do 4 gema)
 • bolji od tri kratka seta (2 seta do 4 gema)
 • tiebreak umesto 3. seta
 • u 3. setu kod tiebreak-a nema deuce-a
 • kombinacija svih prethodnih elemenata


Umesto sistema eliminacije, preporuka je da takmičenje bude koncipirano kao “Festival tenisa” gde svaki igra sa svakim. Osnovni cilj je da mladi takmičari odigraju što više mečeva na turniru, tzv. “Round Robin” i “Compass draw” sistem. Vremenski ograničeni mečevi mogu pomoći efikasniju organizaciju turnira i rotacije.

Teniski klub Dril je registrovan od strane Teniskog saveza Srbije i Teniskog saveza Beograda, tako da svojim članovima omogućava takmičarski program i ITF senior takmičarski program (za učesnike profesionalnih turnira). Pri upisu dece na neki od navedenih programa, vrši se provera trenutnih sposobnosti da bi se utvrdilo kojoj polaznoj grupi pripadaju. Napredak i poboljšanje se prate kontinuirano, a raspored treninga se pravi naspram obaveza polaznika.

U naš program uvršteni su grupni i individualni programi za početnike, takmičare i rekreativce. Grupni časovi se organizuju u malim grupama što garantuje napredak svakog člana grupe. Takođe, u našem klubu možete odigrati sparing meč sa nekim od naših trenera koji je neophodno zakazati dan do dva unapred.

Radno vreme:
svaki dan od 08-22h (bez obzira na vremenske uslove)

Teniski klub Dril, Bulevar Vojvode Mišića 24, preko puta Beogradskog hipodroma, uz fudbalski klub “Bask” kod Careve ćuprije

Ostavite komentar

Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Ilija Radovic
  11.03.2017 01:01

  U sklopu svog objekta,teniski klub Dril poseduje tri zemljana terena koja su natkrivena,sto omogucava koriscenje terena tokom cele godine.Svim clanovima na raspolaganju su moderno opremljene svlacionice sa tus kabinama i ormaricima.

  Firme u blizini

  Winner teniski klub i teniski tereni, Dr Ivana Ribara bb, Novi Beograd, Beograd
  Teniski klub Topaco, Matije Gupca 40g, Rakovica, Beograd
  Teniski klub Top spin, Maksima Gorkog 94, Vračar, Beograd
  Teniski klub Nec, Lješka 82, Čukarica, Beograd
  Teniski klub Agrimes, Marka Celebonovica 2, Beograd, Novi Beograd, Beograd
  Tipsarević Akademija, Vjekoslava Kovača 11, Zvezdara, SC Olimp, Zvezdara, Beograd
  Idi na vrh strane