Internacionalni košarkaški kamp na Zlatiboru

5.0 | 3 ocena
Ulica: Panta Miailovića bb Dečije odmaralište Golija Zlatibor
Grad: Beograd
Internacionalni košarkaški kamp na Zlatiboru
Telefon: 011/
Mobilni: 063/
www.zlatiborbasket.rs

O nama

INTERNACIONALNI KOŠARKAŠKI KAMP NA ZLATIBORU

Netaknuta priroda i sva njena bogatstva okružuju naš kamp i čine da budemo idealno mesto za razvoj sportskog duha kod dece i mladih.

Možemo se pohvaliti zavidnim nizom godina, u toku kojih smo bili organizatori košarkaških dešavanja u našem kampu. Naša sportska organizacija, nastala je od strane mladih entuzijasta, koji su velikim zalaganjem uspeli da spoje druženje, rekreaciju i ozbiljan trening na jednom mestu. Činjenica da je naš kamp okružen Zlatiborskim šumama, i da deci i mladima pružamo mogućnost da borave na svežem vazduhu, još više nas čini preporučljivim.

Deci i trenerima iz celog sveta, naš kamp je na raspolaganju iz godine u godinu. Kada smo saznali da su nas mnogi uporedili sa starim dobrim, vinom, što starijim to boljim, dobili smo novu motivaciju da opravdamo Vaše poverenje. Svojim radom trudimo se da budemo dostojni časti i obaveze koju smo preuzeli na sebe, nadenuvši našem košarkaškom kampu na Zlatiboru ime velikog profesora Aleksandra Nikolića.

Košarka je sport koji decu i mlade svih uzrasta podstiče na timski rad, razmišljanje i taktičke poteze, koji veoma blagotvorno deluju na opšte stanje organizma. Pokretljivost i spretnost pojedinca koji dolaze do izražaja u toku igre, dozvoljavaju svakom detetu da pronađe i ispolji svoj potencijal. Naš cilj je da omogućimo deci da se prvenstveno dobro zabave i treniraju u savršenim uslovima.

Takođe nastojimo da podignemo svest dece i mladih o izuzetnoj važnosti sportskih aktivnosti u njehovom budućem razvoju. Posebno nam je zadovoljstvo da istaknemo da smo tradicionalno, godinama unazad do sad bili domaćini preko 40.000 dece i trenera iz naše zemlje i inostranstva.

Mnoga velika imena utemeljila su rad u našem košarkaškom kampu na Zlatiboru. Sada već poodmakle 1976. godine profesor Aleksandar Nikolić, zajedno sa Bratislavom Đorđevićem, Božidarom Maljkovićem, Borivojem Cenićem, Svetislavom Pešićem i Željko Obradovićem otpočeo je pisanje istorije našeg košarkaškog kampa.

Svoj doprinos i neizbrisiv trag u našem kampu ostavili su košarkaški majstori Saša Đorđević, Predrag Danilovic, Dejan Bodiroga, Saša Obradović, Željko Rebrača, Nikola Lončar, Miroslav Radošević i Igor Rakočević.

Košarkaški kamp "Aleksandar Nikolić" vrši preopremu sportista, na svojim terenima želeći da već možda sutra otkrije nove talente i bude svedok novih imena u svetu košarke. Stručni treneri koji vrše pripremu sportista, svoje znanje i iskustvo, pedagoškim pristupom trude se da prenesu na sve naše sportiste.

Mališanima svih uzrasta pokušavamo košarku da predstavimo kao najbolji način da se druže sa vršnjacima i postignu zavidne rezultate. Svojim zalaganjem nastojimo da se zahvalimo hrabrim vizionarima koji su se pre više od 4 decenije u veoma teškim uslovima odvažili na korak koji je uslovio da danas postoji internacionalni košarkaški kamp na jednoj od najlepših planina u Srbiji.

Naš način rada eliminisao je selekciju učesnika, što znači da svima dajemo mogućnost da učestvuju u aktivnostima i treninzima koje organizujemo. Apsolutno je nebitno da li je dete imalo iskustva sa košarkom pre dolaska u naš kamp. Jedno je sigurno, veoma će brzo zavoleti ovaj neverovatan sport.

Kod nas ste svi dobrodošli.
Košarkaški kamp "Aleksandar Nikolić" na Zlatiboru.

Ostavite komentar

Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Marija Mladenovic
  01.10.2018 02:42

  Dobar dan, zainteresovani smo za vas letnji kamp,od mog sina drugar ide vec trecu sezonu pa bi i moj sin da krene. Koja je cena i uslovi?Hvala u napred!!!

  Andrija Atanaskovic
  29.04.2017 08:21

  Vec tri leta saljem klinca na ovaj letnji kamp i mogu vam reci da se uvek vrati pun nezaboravnih utisaka.Pored ozbiljne skole kosarke predvodjene nasim najpoznatijim strucnjacima,dosta vremena je posveceno druzenju i uzivanju u prirodi.

  Sandra Marinkovic
  24.02.2017 07:51

  Jedan od najmasovnijih kosarkaskih kampova u Srbiji.Neki od nasih najpoznatijih kosarkaskih asova su promoteri ovog kampa i to nije slucajno.Velike smestajne jedinice i super uslovi za trening.

  Jovica Vitakic
  12.07.2016 02:12

  Ovo je jedan od najpoznatijih letnjih kampova na Balkanu.Srbija je zemlja kosarke tako da ne cudi sto je kamp nadaleko poznat.U super uslovima deca borave u nekoliko smena i treniraju sa najboljim trenerima na svetu.

  Iva Markovic
  25.05.2016 11:50

  Najpoznatiji kamp u nasoj zemlji koji okuplja veliki broj malisana iz celog sveta.Kosarka je sport koji decu i mlade svih uzrasta podstice na timski rad, razmisljanje i takticke poteze.Razvija svest kod dece i mladih o izuzetnoj vaznosti sportskih aktivnosti u njihovom buducem razvoju.

  Firme u blizini

  Fudbalski i drugi sportski kampovi Pilares, Borivoja Stevanovića 12a, Voždovac, Beograd
  Letnji kamp Pokret za okret, Bulevar Mihajla Pupina 11, Novi Beograd, Beograd
  Idi na vrh strane