Dodaj firmu

Pikado Beograd

Kuglana Žabac BN BOS

Žabac se doselio na još jednu lokaciju, u tržni centar BN BOS na Galenici.
Pročitaj više

Batajnički drum br. 1
Zemun, Beograd

Colosseum Bowling centar

Dobanovačka 56
Zemun, Beograd

Žabac Bowling Centar

Žabac Bowling Centar se nalazi na adresi Gradski Park 2 (Hala Pinki), Beograd.
Pročitaj više

Gradski Park 2 (Hala Pinki)
Zemun, Beograd

Možda želite jedan novi vid zabave i relaksacije, pa planirate da počnete da igrate pikado, ali ne znate osnovne tehnike igranja? Na pravom ste mestu da saznate osnovne informacije kako biste postali dobar igrač.

Igranje pikada

Da bi se postiglo dobro bacanje, najvažnije je zauzeti pravilan stav. Dešnjaci obično istupe napred desnom nogom, a levoruki ljudi levom. Iskusni igrači postavljaju stopalo paralelno sa crtom bacanja ili pod uglom od oko 45 stepeni. Druga noga je postavljena tako da daje apsolutnu stabilnost dok se telo blago naginje ka napred a u cilju približavanja pikadu.

Obe noge sve vreme moraju biti na podlozi, jer bilo kakvo skakanje donosi neizvesnost kod izbačaja pa to treba izbegavati. Ako tek počinjete da igrate pikado i niste zadovoljni svojim stavom, pokušajte da posmatrate profesionalce i da ih kopirate.

Kako se drži strelica kod pikada?

Stav kod bacanja možete da usvojite od vrhunskih igrača, dok to kako ćete držati strelicu ne možete od njih kopirati. Držanje strelice je prirodno, kao što ste kao mali naučili da držite olovku, na primer. 

Držanje se automatski prilagođava dužini tela strelice. Ako se koriste duže strelice, obično je potrebno više prstiju, da biste postigli stabilno, ravno bacanje. 

Ipak, bez obzira koliko prstiju hvata strelicu, pikado je zapravo igra dva prsta. To bi značilo da su kod bacanja kažiprst i palac odlučujući. Samo držanje strelice ne sme biti čvrsto da nakon izbačaja ona ostavi tragove na vašim prstima. Sa druge strane, ne smete strelicu držati labavo jer će bacanje biti nestabilno. Ako to učinite, strelica će se lelujati u letu, ili će se zabiti u ploču pod različitim uglovima.

Pikado klub

U pikado klubu, osim što ćete naučiti pravilno da igrate, sjajno ćete se zabaviti i osloboditi stresa. Naučićete mnogo novih stvari, kao što je, na primer, koliko je oko značajno kod ove igre. Potrebno je odrediti koje je oko dominantno, levo ili desno. Ako nema jasnog rezultata kod ovog određivanja, može se ciljati na oba oka. 

Neki vrhunski igrači se prilikom ciljanja oslanjaju isključivo na svoj ritam, pa možete tako raditi i vi. 

Kada govorimo o izbačaju, svako bacanje možemo podeliti na nekoliko delova a to su: ciljanje, povratni pokret, ubrzanje, izbačaj, završetak pokreta nakon izbačaja. 

Sve što smo naveli je jednako bitno da bi vaša strelica tačno pogodila u željeni cilj. Ako redovno posećujete pikado klub i vežbate, vremenom će vaše bacanje postati automatsko, odnosno uvek će biti isto.

Naravno da kod ove igre psiha ima važnu ulogu, pa ako ste loše raspoloženi ili nervozni, to će sasvim sigurno samo smetati kada ciljate željenu tačku. Morate biti maksimalno koncentrisani pri samom trenutku ciljanja, na taj način što ćete doživljaj i opažanje okoline svesti na minimum. Neka za vas, u tom trenutku, postoji samo strelica i tabla u koju gađate. 

Nemojte razmišljati o muzici koja se čuje, svom protivniku, ljudima koji posmatraju, niti misliti na rezultat.

Interesantno je znati da strelice ka svom cilju ne lete pravolinijski nego u luku. To ćete najbolje videti na usporenim snimcima bacanja profesionalaca. Koristite pravilno sve elemente igre: oči, rame, nadlakticu i lakat, zglob, ruku, strelicu i željeni cilj, tako što ćete ih sve prebaciti u jednu zamišljenu vertikalnu ravan. 

Vremenom ćete savladati sve tajne igranja pikada, postajaćete sve bolji i bolji, pa će odlasci sa društvom u pikado klub i nadmetanje postati sastavni deo vašeg života, što će sve pozitivno uticati na vaše raspoloženje.

Pikado – cena partija:

Cene se kreću od 250 do 600 dinara za dvadeset partija za jednog igrača ili deset partija za dva igrača, sedam partija za tri igrača, pet partija za četiri igrača. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate pikado klubove ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane