Milijana Šarac nutricionista

3.5 | 12 ocena
Ulica: Bulevar MIhajla Pupina 10e, lokal 69 vp
Grad: Beograd
Opština: Novi Beograd
Milijana Šarac nutricionista
Mobilni: 065/
www.stepup-nutrition.com

O nama

MILIJANA ŠARAC NUTRICIONISTA

Ishrana je glavni preduslov za dobro zdravlje, a da biste se zdravo hranili važno je da vaš jelovnik bude raznovrstan i zasnovan na biološki vrednim namirnicama i zdravstveno bezbednim.

Ja sam Milijana Šarac, licencirani strukovni nutricionista i dijetetičar, i rado ću Vam pomoći savetima kako da unapredite svoje zdravlje poboljšanjem svojih navika u ishrani, pre svega, Vama koji imate problema sa gojaznošću, kao i svima drugima koji drže do zdravog stila života.

Pored saveta, nudim Vam i sastavljanje plana za pravilnu ishranu, kako pojedincima, tako i ustanovama u kojima se pripremaju obroci za više korisnika, kao što su vrtići, restorani, gerontološki centri, ketering firme...

Dakle, usluge koje Vam nudim su:

 • Savetovanje o ishrani zdravih ljudi
 • Savetovanje o ishrani gojaznih ljudi
 • Savetovanje o ishrani na osnovu dijagnoza
 • Sastavljanje planova ishrane za zdrave ljude
 • Sastavljanje planova ishrane na osnovu dijagnoze
 • Antropometrijska merenja, određivanje sastava tela, izračunavanje BMI indeksa
 • Saradnja sa ustanovama u kojima se priprema obrok za više korisnika
 • Osmišljavanje jelovnika za ustanove u kojima se priprema obrok za više korisnika

Pravilna ishrana je postala jedan od najvažnijih problema savremenog čoveka. Pojam pravilne ishrane podrazumeva zadovoljavanje potreba organizma za dnevnim unosom energije, dovoljnom količinom prehrambenih i zaštitnih materija koje su neophodne za održavanje fizioloških funkcija organizma i zdravlja.

Napominjem, da sam se oduvek bavila ishranom, volela da eksperimentišem sa hranom, isprobavala nove namirnice, učila o ishrani i pravilnim stilovima života. Završila sam srednju medicinsku školu u kojoj sam zavolela rad sa ljudima. Sve ovo je dovelo do toga da četiri godine studija posvetim baš nauci o ishrani u državnoj visokoj zdravstvenoj školi. A potom sam otvorila samostalno savetovalište za ishranu "Step Up".

Podsećam, da nutricionista-dijetetičar proučava hranjivu vrednost hrane, način na koji se hranjive materije koriste u organizmu i vezu između ishrane i zdravstvenog stanja. Nutricionisti sastavljaju planove ishrane i nadgledaju način pripreme i serviranja hrane. Sprečavaju i leče bolesti promovišući zdravu ishranu i predlažu izmene u načinima ishrane.

Veštine i osobine koje bi trebalo da ima nutricionista su znanje iz oblasti hemije i medicine, komunikativnost, emocionalna stabilnost, strpljivost, veština usmenog i pismenog izražavanja.

Detaljnije o uslugama koje pružam:

1. Savetovanje o ishrani zdravih ljudi.
Ova usluga je namenjena osobama svih populacionih grupa zdravih ljudi (deca, mladi, trudnice, porodilje, sportisti, stari), koji žele da poboljšaju svoje navike u ishrani i unaprede svoje zdravlje. Deo ovog savetovanja su takodje antropometrijska merenja (merenje obima, procena uhranjenosti, izračunavanje BMI, određivanje sastava tela pomoću vage koja radi po principu bioelektrične impedance).

2. Savetovanje o ishrani na osnovu dijagnoza
Ova usluga je namenjena ljudima kojima je ishrana deo terapije u lečenju oboljenja. Ishranom možete ubrzati izlečenje, oslabiti simptome bolesti, usporiti pojavu novih simptoma i učiniti da se osećate bolje. Uradićemo analizu vaših navika u ishrani i dobićete sve potrebne informacije kako bi ste se ubuduće hranili pravilnije i prevenirali bolest. Deo ovog savetovanja su i antropometrijska merenja.

3. Sastavljanje planova ishrane za zdrave ljude
Plan ishrane koji je namenjen samo vama sastavljen je na osnovu vaših navika, prethodno uzetih antropometrijskih mera merenje obima, procena uhranjenosti, izračunavanje BMI, određivanje sastava tela pomoću vage koja radi po principu bioelektrične impedance. Plan ishrane sastavljen je od tabele sa 5 obroka za 7 dana, koji su detaljno opisani u napomeni.

4. Sastavljanje planova ishrane na osnovu dijagnoze
Plan ishrane koji je namenjen samo vama sastavljen je na osnovu vaših navika i na osnovu vaše dijagnoze, kao i prethodno uzetih antropometrijskih mera merenje obima, procena uhranjenosti, izračunavanje BMI, određivanje sastava tela pomoću vage koja radi po principu bioelektrične impedance.
Plan ishrane sastavljen je od tabele sa 5 ili više obroka ( zavisi od oboljenja) za 7 dana, koji su detaljno opisani u napomeni.

5. Antropometrijska merenja (merenje obima, procena uhranjenosti, izračunavanje BMI, određivanje sastava tela pomoću vage koja radi po principu bioelektrične impedance)

6. Osmišljavanje jelovnika za pravilnu ishranu podrazumeva da ona bude balansirana, raznovrsna i zasnovana na biološki vrednim namirnicama, zdravstveno bezbedna, da budu zastupljene sve grupe namirnica kako bi se obezbedile preporučene količine proteina, masti, ugljenih hidrata, vitamina i minerala.
Pravilnim izborom hrane doprinosimo održavanju zdravlja, mentalnoj i telesnoj sposobnosti pa je zato važan kvalitetan i raznovrsan odabir namirnica.

Neka tvoja hrana bude tvoj lek, a tvoj lek neka bude tvoja hrana!

Zakažite svoj termin i ja ću se potruditi da dobijete najbolju uslugu. Rado ću Vam dati odgovor na sve vaše nedoumice.

Radno vreme:
-ponedeljak, sreda, četvrtak i petak: od 08 do 16 h
-utorkom: od 10 do 18h

Email: info@stepup-nutrition.com

Milijana Šarac, nutricionista, Blok 12, Bulevar Mihajla Pupina 10e, vp, 69 Yu biznis centar Novi Beograd

Ostavite komentar

Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Neregistrovan korisnik
  06.03.2021 14:56

  IMAM ODMARALISTE, GDE SU MI PRETEZNI GOSTI DECA UZRASTA OD 3-7 I 7-12 GOD.
  MOGU LI JA DA VAMA NAPISEM NPR. 10 DORUCAKA,UZINA,RUCAKA I VECERA, A VI MENI - KOJE NAMIRNICE IDU U TO JELO I KOLIKA JE GRAMAZA. KOLIKO TO KOSTA?
  POZDRAV, BRANISLAV BABIC

  Milos Mandic
  07.06.2019 01:10

  Kako ste se ugojili, tako ćete i smršati, jer se mi pretvaramo u ono što jedemo... Ako idemo u pekaru, naše telo će izgledati kao testo. Ipak, neophodni su vam nutricionisti da biste smršali, ako se radi o tome da imate veliki broj kilograma viška. Moj izbor je Milijana Šarac nutricionista i svima preporučujem njene usluge!

  aleksandar djordjevic
  29.05.2019 08:26

  Svima koji brinu o sebi i svom zdravlju preporucujem da posete Milijanu. Meni je njen jelovnik pomogao da regulisem ishranu i stabilizujem trigliceride i holesterol. Hvala puno Milijana!

  Firme u blizini

  Dietetski suplementi Dietfood, Kneza Viseslava 134/12, Beograd, Čukarica, Beograd
  Nutricionista - East medic, /, Savski venac, Beograd
  Nutricionističko savetovanje Ana Todorovic, Begejska 2a, Zvezdara, Beograd
  Ninković nutri & beauty, Vrtlarska 7, Zemun, Beograd
  Sana nutrition & beauty, Durmitorska 17/2, Savski venac, Beograd
  Idi na vrh strane